Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Salam Hari Raya Aidilfitri / Puasa. Maafkan segala salah dan silap terlanjur kata terkasar bahasa sepanjang saya blog sebelum ini. Sebenarnya tengah takde mood langsung nak blog ni. Tengoklah lepas raya nanti kalau ada apa-apa yang menarik sepanjang kembara pulang ke kampung nanti akan saya paparkan. Saya akan bertolak pulang ke Perak (kampung belah arwah ibu) pada hari Jumaat (berkemungkinan pagi, untuk mengelakkan kesesakan jalan raya pada belah petang) dan akan bertolak ke Kelantan pula pada hari raya pertama (hari Ahad nanti). Ada tujuannya balik kampung awal-awal ni. Sebenarnya ader program dengan sepupu2 untuk bermain *****… hehehe Sensitif takleh nak cakap

Dapat tau berita ni dari paksu aku awal pagi sabtu lepas…terus dalam lepas Maghrib (sepatutnyer lepas Asar bertolak tapi menunggu sepupu aku dari Singapura nyer pasal maka bertolak lambat ler sket) aku bertolak dari rumah lepas mintak balik awal dari keje ngan bapak aka boss aku. Menurut abang aku yang terima panggilan pada masa tu, nenek aku dimasukkan ke wad ICU di Hospital Sri Manjung pasal dia mengadu tak cukup nafas… Aku tiba di destinasi dalam kol 1 pagi…al maklum ler aku pilih laluan biasa nak balik ke kampung…lagi lak aku berhenti jap rehat kat R&R jambatan alternatif ke lumut sebelum Teluk Intan minum-minum (tekak kering ler plak time tu)…tak larat nak lalu yang bertol nyer… Keesokan pagi nyer baru[…]

Just now when we’re about to close the workshop my brother received a phone call from my aunt. It was a sad news, my grandfather just passed away. I was shocked to hear the moment my brother shouted at me saying “tok wan meninggal!”, because the last time I see him he was in a healthy condition (not perfectly healthy, he had diabetes and high blood pressure). But then my brother tell the rest of the details that my aunt told him on the phone. He died from a sudden heart attack (don’t know where, the house or at workplace). So right now while I’m typing my entry, my father is getting ready to go back to Sitiawan Perak (my[…]

Well this is a long one…3 days (well, 3 3/4 days actually B-) ) of my absence, lotsa things happened…so start dari mula…:D Pagi jumaat lepas bertolak dari PJ ke Kuala Kangsar, Perak untuk majlis akad nikah abang aku, perjalanan lebih kurang dalam 2 jam lebih gakler…bertolak time pepagi yang besh ni, pasal udara pon tengah sejuk…so rasa fresh ler…sampai air cond leh kuar asap pasal sejuk sangat…