First movie aku tonton untuk tahun ni adalah Jumper, yang baru aku tonton sebentar tadi dihari pertama penayangan bersama member di The Mines. Terus-terang sebelum ni dah lama benar tak tengok wayang, aderlar dalam 4-5 bulan rasanyer…Al-Maklum ler hari-hari berkerja tak ingat masa nak enjoy…hmmm Aku citer serba sedikit sinopsis aku mengenai citer ni… Jumper ni (bukan jumper cable yer), merujuk kepada seseorang yang mempunyai kebolehan istimewa sejak lahir yang mana mereka boleh bergerak merentasi dari satu tempat ke tempat yang lain dengan sekelip mata. (kan bagus kalau memang benar ada kebolehan seperti tu…:P ) Dan citer ni bermula ngan kisah seorang budak sekolah yang bernama David Rice (Hayden Christensen) yang kemudiannya mendapati yang dia mempunyai kebolehan istimewa seperti[…]

Biasanya korang pakai messenger aper biler online? Aku bet mesti samada Yahoo atau MSN, tak pun google talk. Tapi korang masih ingat lagi tak pada ICQ messenger? (kalau korang masih menggunakannya lagi maka aku ni ler orang yang ketinggalan…huhu). Masa belajar dulu aku ader guna gak bende ni pastu ntah camner lama-kelamaan aku berhenti guna dan tau-tau terus lupa pasal messenger ni. Kalau tak silap ader ler dalam 4-5 tahun gakle aku dah stop guner. Sampai ler skejap tadi baru aku teringat balik pasal ICQ ni. Check balik kat website dier, sekarang version yang paling latest adalah version 6.   Memang banyak giler perbezaan antara version yang dulu ngan yang sekarang ni. Aku masih ingat lagi salah satu sebab aku[…]

Felt nothing to blog about…not in the mood I might say. These past 2-3 weeks had been catastrophic for me. Having rough moments at work and my own personal life. Apologies to those who “tagged” me. It’s been an honour to be tagged by so many bloggers such as ShadowX, Hamdi and others that I forgot to mention here. But I’m afraid I have to decline in replying those tags right now. The reason mainly as mentioned before this. Also to be honest I had lost track on how many that tagged me in their blog entries these past couple of months. Anyways, Chinese New Year is around the corner. Gong Xi Fa Cai to all Chinese visitors who are[…]

The mood just somewhat got bitter by the end of the day today. There was this one customer who drove a Kancil, that came to my workshop just before we were about to close, asking for an oil and plugs change. My brother attended to the task. As soon as the job done I told the customer that the charge was RM15. And then his face suddenly changed, seemed some kind surprised and in a tone as if wanted to complaint, he said, and I quote “Worksyop sini kalu tukar minyak hitam sumer RM5…mana ader RM15???, tu India depan tu cas RM5 ajer saya kasi RM10 lagi kat dier”. And then my father overheard what the customer said as he[…]

Awal-awal tahun lagi aku dah membebel…huh~ Dalam bulan 11 tahun lepas aku telah disaman ekor ketika dalam perjalanan balik dari kenduri kawen kawan aku di Tanjung Karang (aku banyak berulang alik dalam 2-3 minggu tu, ramai lak geng sekolah aku dulu yang kawen). Memang aku akui salah aku kerana memandu agak laju pada masa tu, pasal aku dah terlambat nak jumpa bapak aku yang pada masa tu janji nak jumpa dalam lepas Asar (sedangkan aku pada masa tu baru kira dalam pertengahan perjalanan nak ke PJ, lebih kurang dah 4 lebih masa tu…so pelagi lenjan ler). Jadi tarikh tamat untuk membayar saman tu dah pun lepas (tak silap 2hb lepas). Jadi tak sempat ler nak bayar harga diskaun utk saman[…]