• training tamat

    1
     

    Alhamdulillah tamat sudah training yang aku jalani yang dianjurkan oleh MDEC pada hari Rabu lepas. Dengan adanya sijil ni harapnya aku dapat menambah lagi peluang untuk diambil berkerja… :D

  • pelbagai…

    2

    cakap je ape jenis modem & broadband yang aku ada…celcom broadband? ada…p1 wimax wiggy? ada….streamyx? pn aku ada…macam-macam ada…

    ps: nak buat short entry aje la…that way senang nak post blog kerap… 8)

  • my current status

    1

    training under MDEC’s job camp….in TCP/IP Networking… :)

  • 2 minggu sudah…

    1

    aku telah menceburi bisnes…menanam anggur!!! memandangkan kontrak kat tempat kerja aku telah tamat. bukan disebabkan oleh syarikat tidak mahu menyambung lagi kontrak tu. tapi oleh kerana syarikat yang lagi besar yang telah memberikan kontrak kepada syarikat aku tidak dapat menyambungkan lagi kontraknya dengan kerajaan. jadi kesimpulannya sudah tidak disambung…so…sape yang menjadi mangsa keadaan disini? aku berserta lebih kurang 25 lagi rakan-rakan yang lain…alahai nasib…

    baru ni untuk meraikan apa yang telah berlaku nie, aku dan beberapa rakan lain mengambil keputusan untuk menghilangkan rasa tekanan dengan bercuti-cuti makan angin di Port Dickson pada hari khamis dan jumaat lepas. walaupun cuti yang singkat tapi puas gak la…kalu boleh nak gi lagi…kalu masih tanam anggur lagi lar…huhu

    nak tengok gambar-gambar tersebut, sila lah ke FB saya. malas nak upload kat server…hehe

    apa-apa pun…rasa tak senang duduk gak la…bukan ape, pikir camne nak bayar perbelanjaan untuk bulan depan lak…stakat bulan ni leh la lagi nak cover…. :emotion:

  • First to die from H1N1 this year

    0

    Stumbled upon this news in MSN Malaysia

    A woman, who was believed to have contracted A(H1N1) died on Sunday (02.28.2010) at the Universiti Sains Malaysia Hospital (HUSM).

    According to a Malaysian newspaper The Star, this is the first of such fatality this year.

    The woman was admitted to the hospital on Feb 15 after having fever and cough for eight days, said the Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai today.

    She was first treated at a private clinic and later referred to the hospital on the same day.

    Liow said in a statement, that the woman was confirmed to be infected with Influenza A(H1N1) on Feb 16 and admitted to the intensive care unit after suffering from lung complications the following day.

    The woman died two weeks later and the cause of her death was recorded as septicaemic shock with acute respiratory distress syndrome secondary to the H1N1 infection.

    Liow told The Star that although the infection in this case was secondary but it showed that although the spread of the disease was low, if not treated early it could cause death.

    Liow also said that “although not many H1N1 death occurs now, the Health Ministry wants to stress that the disease is still active in Malaysia and hopes that society will continue to adopt preventive measures to contain the disease.”

    Prior to this case, the H1N1 death toll in Malaysia was 77 as of September last year.

    I guess this is what they call “the second wave”…?

Page 10 of 118« First...«89101112»203040...Last »