• lump sum

    Alhamdulillah dapat setel skali banyak arini…

    Apa yang aku buat?

    Renew hosting aku

    Renew hosting aku azmie.net ni sebelum tamat tempoh pada 25hb Disember ni. Ada duit dapat le aku renew. Kalu tak terpaksa le “temporarily unavailable” nanti, yang mana aku cuba sedaya-upaya untuk jauhi. Bulan 5 nanti nak kene renew domain name untuk gempax.net lak. hmmm

    Install wordpress baru

    Baru dapat tau ader version wordpress yang baru (2.7) diberi nama “coltrane“. Sekejap je aku install mende ni dengan ader plugin WPAU (wordpress automatic update). Takyah le susah-susah nak buat secara manual cam time dulu kala tu (sapa yang otai yang pakai version wordpress sebelum 2.0 tu tau le…hehe). Version yang baru ni memberikan interface yang lain seperti version yang sebelumnya yang seperti biasa tampak hebat bagi aku…tapi ader gak ler mende-mende kecik cam layout tu yang lari sket…tapi overall kira hebat gakla…So pe lagi rakan-rakan wordpress sekalian…mulakan penaiktarafan anda…hehe

    Mendaftar di youthsay

    Ni pun aku baru dapat tau, apa yang aku tau le konsep dia cam “pendapat kita dibayar”, atau lebih kurang camtu la. Nak tau lebih lanjut sila la klik link disebelah kanan page aku tu ye, ader banner die kat situ. Tak jumpe? sila klik SINI

    Nenek aku masuk ICU lagi

    Baru dapat tau semalam dari abang aku. Aduhai baru je jumpe die kat rumah mak sedara aku kat Setapak raya haji lepas. Masa tu aku dah perasan die asek batuk aje. Aku tanya le dah lama ke kene katanye sejak datang rumah mak sedara aku yang die start kene tu. So aku pun anggap le puncanye pasal cuaca sejuk. Iyela hari tu kan satu hari hujan je manjang. Sekarang ni aku dengar kata die kene admitted pasal jantung lemah, paru-paru berair dan tengah tak sedar tu. Alamak aku kene keje lak Sabtu Ahad ni. Camner nak wat ni… :8

    Apa yang dah aku buat lak?

    Semalam, setelah seminggu lebih baru le 100% siap download torrent untuk game GRID yang en winter bagi kat aku tu. Memang jauh berbeza ngan NFS dan lagi besh! So real….thanx winter…hehe

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 Comments


  1. mazudi says:

    Puas hati plak rasanya bila semua benda boleh setel dalam satu masa yg singkat.

    Semoga nenek cepat sembuh.

  2. Hepan says:

    Hoho layan tak GRID? Jauh lagi best dari ProStreet. And nampaknye NFS Undercover pun macam tak brape best. Sigh.. makin tak best la series NFS ni.

    Try la main Prince of Persia plak. :)

  3. azmie says:

    mazudi on December 13, 2008 at 9:56 pm said:

    Puas hati plak rasanya bila semua benda boleh setel dalam satu masa yg singkat.

    Semoga nenek cepat sembuh.

    thanx…mmg betul bile dh setel rasa lega sket… :)

    Hepan on December 14, 2008 at 6:51 pm said:

    Hoho layan tak GRID? Jauh lagi best dari ProStreet. And nampaknye NFS Undercover pun macam tak brape best. Sigh.. makin tak best la series NFS ni.

    Try la main Prince of Persia plak. :)

    aku tak main lg yg undercover tu…GRID tu mmg besh dan real lagi ;)

  4. mr.eims says:

    Thanks a lot 4 introducing me to WPAU.. :8

    antara blog2 aku, 2 dari 5 blog tu version lama sebab aku instol manual. lagi 3 blog tu aku instol guna fantastico. so leh upgrade melalui fantastico. tapi yang 2 tu ssh sket nk hapdet, sebab tu tak hapdet2.. haha… :)

  5. azmie says:

    no prob…

    anyways, nenek aku dah beransur pulih…dah ditempatkan kat wad biasa dah pun…alhamdulillah

    tak silap besok akan discharge :)

  6. Khai says:

    alhamdulillah….

    psst: slalu2 lah update blog ni bro….. hosting n domain dah renew, nangis blog ni kang kalau tuan dia jarang2 conteng dia.. heheheee ;)

  7. azmie says:

    hehe…akan ku cuba apdet wahai en khai…kalu ader sumber2 yg besh kasitau le kat aku ye… :)

  8. paskal says:

    yup, GRID rocks! :D tp kalo dah biasa layan Most Wanted / ProStreet, kna warm-up dlu nak men GRID ni. coz kawalan dia mcm ‘licin’ sket. kete mcm xgrip sgt. tp kalo dah biasa, huh pantang jumpa slekoh mst nk drift..hehehe :D

  9. Kyoshiro says:

    sebab nfs tu arcade racing… grid ni ade sikit2 simulator.. huhu

  10. Hepan says:

    hapdet hapdet.. haha

  11. aduhai.. bila cik abg azmie kita ni nak update… :love:

  12. aph says:

    Help! WAPAU not respondind. Asyik stuck jek bile nak update to new version. = Page blank tapi Done =( =( =( =( =(

  13. azmie says:

    yup aku pn ade kene camni gak masa nak upgrade salah satu subdomain aku…mgkn pasal version wordpress tu kot…ko pakai version mane nyer seblom ni aph?

  14. aph says:

    skrg pakai version 2.5.1
    dah dL. yg zip file latest version pastu
    “We could not complete the upgrade please try again later”

    haih :(

  15. azmie says:

    tp aku upgrade yg ni nyer ok jer…tu le aku suspek mungkin pasal version wp tu…kalu 2.6 ke atas ok kot…kalu x bole gak kene try manual le… :?

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p