• LP 8

    Untuk pengetahuan, LP8 tu merupakan nama kawasan tempat tinggal aku, singkatan kepada Lestari Perdana 8, Taman Lestari Perdana.

    Seperti yang telah disebut dalam twitter aku tak lama dulu. Aku telah pun selesai berpindah 100% dan menduduki serta mendiami dirumah baru aku di Taman Lestari Perdana. Walaupun rumah ni aku sewa buat masa sekarang, tapi aku merancang untuk terus membeli rumah tu suatu masa nanti (RHA1Rancangan Hidup Azmie I). Tapi sebelum tu tunggu aku stabil dalam bidang kerja yang aku ceburi sekarang ni dulu. Maka aku telah menjadi secara rasmi warga Seri Kembangan (walau pun rumah lama aku tu pun alamat Seri Kembangan gak 8) )

    Aku start pindah barang kecil-kecilan (gune kete aku ajele) sejak dari awal Julai lagi, mende yang paling utama aku bawak adalah komik kesayangan aku…hehe…itu ajele yang boleh muat dalam kete aku nyer pon…tak caye tengok gambar-gambar berikut:-

     
     

    Banyak nostalgia terhadap rumah lama aku tu. Lebih-lebih lagi kenangan bersama arwah mak aku (Moga Allah cucuri rahmatnya). Mak aku le yang beriya-iya sangat nak duduk kat rumah tu sampai sanggup belanja abes duit dia semata-mata nak ubahsuai rumah tu.

     
     

    Tapi akhirnya jual juga :( So rasa terkilan tu ada gakle. Banyak sebab sebenarnya antaranya nak pakai duit nyer pasal. Satu lagi abah aku memang asek terkenang arwah mak bila berada dalam rumah tu. So terasa sayu le. Elok jual terus, kata sepakat kami bertiga, abah, abang dan aku. Haihh kalau mak aku ada sekarang ni mesti menjerit dia defend rumah tu. :o:

     
     

    Proses pindah secara besar-besaran berlaku hari Ahad 20hb Julai lepas…angkut sume tak tinggal apa pun kecuali habuk ajele :((

     
     

    Dan camniler rupa ruang tamu kat rumah yang baru. Rumah sememangnya lagi besar banding ngan rumah lama. Tapi masih banyak lagi yang tak terkemas nye. Mana naknye aku sorang je yang dok handle buat sume ni. Jadi slow-slow ajela kemasnye. Rumah yang aku duduki sekarang ni rumah 2 tingkat, ada 3 bilik air dan 4 bilik tidur. Satu bilik air & tidur dibahagian bawah dan 3 bilik tidur (1 bilik tidur utama) & 2 bilik air (satu di billik utama) dibahagian tingkat atas. Sewa nya? RM500 sahaja…berpatutan tak? 8)

    Tags: , , , , , , ,

7 Comments


  1. CypherHackz says:

    Wahh…murah2. RM500 sebulan termasuk elektrik dan air ke bro?

  2. azmie says:

    malangnye tak…masa nak bayar deposit tu abes dekat rm2k gak ler…2+1 campur api air rm300…tp dier tolak api air utk bulan depan nyer nt…

  3. titan says:

    huhu. best ni pindah rumah. Bila la aku nk pindah rumah agaknya.. :cool:

    Apapun, ni first time aku tersesat ke sini..

  4. Wizurai says:

    wah, murah tu RM500….
    area belah mana ye?

  5. azmie says:

    titan on August 9, 2008 at 12:53 am said:

    huhu. best ni pindah rumah. Bila la aku nk pindah rumah agaknya.. :cool:

    Apapun, ni first time aku tersesat ke sini..

    thanx sudi bertandang kat sini… ;)

    Wizurai on August 13, 2008 at 5:55 pm said:

    wah, murah tu RM500….
    area belah mana ye?

    nak menghala ke puchong…

  6. Hairil says:

    Halooo.. aku tgh carik umah sewa ni..plan nak masuk bulan 12. Kosong lagi tak..? Emel aku cepat yer.. aku nak tau lebih lanjut. TQ.

  7. dot comey says:

    huhuhuu….nak gak umah sewa kat sane…puas dah cari…asyik kene ngan ejen jek…huhuhuu….ade kenal sape2 lagi tak nak sewakan umah….harge biorlah lebih kurang same…kalo ade, email aek…leh la kita berjiran kan???? :love:

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p