• my new handphone

    They say a picture is worth a thousand words…So how about three pictures? So, worth three thousand words :D

     
     
     

    At last! I’ve been able to attain one. This is the second handphone within the category of N-Series model that I’ve owned (before this there was N90, the first generation of N-Series, which was already sold). This one is not black version. More like dark brown. Original by Sapura/Avaxx. And what’s more, the N95 8GB version. Even the seller also a little bit surprised to notice the colour difference when he opened the box before showing it to me.

    Sorry for the third pic. A little bit blurred but you can pretty much guess what the label display is :D Now, to find the leather pouch for my precious…Happy Happy Happy…I’m So Happy Today :)

    Updated:

    Pic from my N95 8GB…what do you think? Resized from original screen resolution which is 2592×1944 to 800×600 :D

     

    Tags: , ,

25 Comments


  1. Fahmishah says:

    berapa piksel wei?
    nak gambar masyuk angkat dslr la.. :p

  2. azmie says:

    ler nak tau bukak ler nokia nyer official website. takper ar aku kasitau kat sini ajer…5 Megapixel. aku nak beli henpon ler bukan nak beli kamera. :-|

  3. Zalan says:

    Azmie org paling hepy kat mesia buat masa ni :)

  4. Fahmishah says:

    5MP? sama ngan k850i aku..

  5. muhdzahari says:

    hehe..tp kalo dah ade camera maybe xyah la handset 5mp tu..bak sini, bg kat aku..haha

  6. azmie says:

    sapo lak kata aku ader camera ni? :[

  7. ejon says:

    dari kasi zahari baik kasi aku.. wahaha

  8. hepan says:

    He henset kite almost same. Mine is n82 :P

  9. azmie says:

    ejon on April 20, 2008 at 9:58 pm said:

    dari kasi zahari baik kasi aku.. wahaha

    dari kasi kat korang baik aku takyah kasi terus…haha ;)

    hepan on April 20, 2008 at 10:34 pm said:

    He henset kite almost same. Mine is n82 :P

    whoa…n82 kira kuar kemudian…baru ler gak :D

  10. adib. says:

    RM ??? banyak tak….best kat mna….nokia dan dell :[

  11. Uncle G says:

    N95.. memang menarik… ermm kualiti gambar dia camne? sound dia camne?

  12. azmie says:

    adib. on April 20, 2008 at 11:28 pm said:

    RM ??? banyak tak….best kat mna….nokia dan dell :[

    ori maa…mesti byk :D erk mana lak dtg dell ni? :[

    Uncle G on April 21, 2008 at 8:55 am said:

    N95.. memang menarik… ermm kualiti gambar dia camne? sound dia camne?

    gambar ngan sound? berbaloi lah kalau dibeli ;)

  13. hepan says:

    Hehe, baru sikit. Aku tak minat phone slider ni. Suke candybar. Tapi semalam baru je phone aku jatuh. Adoi la, atas jalan pulak tu. Dah calar sikit. Tape la, phone je pun.

    So far aku sangat berpuas ati dengan quality sound and gamba phone ni. Lebih kurang je dengan N95 punye. Sape nak tengok hasil gamba dari fon n82 ni masuk la sini http://www.silenteve.net/2008/04/14/mentari-petang/. (hahah promote)

  14. azmie says:

    sumer tu tangkap pakai n82 la yer? leh tahan gak clear gambar dier :)

  15. hepan says:

    Haah, tapi kalau full resolution (3mp/5mp) punye die nampak noise. Biasa la camera phone je, tapi still agak hebat jugak. Hehe.

  16. khai says:

    biarlah aku hanya bergembira dengan n73 ku ini. hakhaks. ade duit nanti baru le beli big bro kepada n73.. which is n95.. huhuhuhu.. =(

    congrate bro.. jom berwireless.. hihi

  17. mazudi says:

    hmmm… dapat gadget baru.
    Aku pun lama dah tak usha gadget gadget ni.
    Hepi la ni eek.

  18. azmie says:

    hepan on April 21, 2008 at 11:51 am said:

    Haah, tapi kalau full resolution (3mp/5mp) punye die nampak noise. Biasa la camera phone je, tapi still agak hebat jugak. Hehe.

    tak adjust lagi…tp rasa gambar skrg ni da cukup cantek da…huhu

    khai on April 21, 2008 at 2:31 pm said:

    biarlah aku hanya bergembira dengan n73 ku ini. hakhaks. ade duit nanti baru le beli big bro kepada n73.. which is n95.. huhuhuhu.. =(

    congrate bro.. jom berwireless.. hihi

    musti la hepi :)
    n73 pn at least nseries gak…hehe wireless? celcom broadband kan ader…hehe

    mazudi on April 22, 2008 at 1:21 am said:

    hmmm… dapat gadget baru.
    Aku pun lama dah tak usha gadget gadget ni.
    Hepi la ni eek.

  19. DarkAvenger says:

    hidup Sony Ericsson! :D

  20. azmie says:

    haha tau ler baru sambar henset SE satu gak… :D

  21. Fath says:

    Wahh… Angkat handset masyuk gak… Haha…

  22. azmie n95 says:

    testing surf dr n95 8gb aku. Mmg interface dia lg canggih lg dr henpon aku seblom ni. 8)

  23. adib. says:

    azmie n95 on April 28, 2008 at 9:06 pm said:

    testing surf dr n95 8gb aku. Mmg interface dia lg canggih lg dr henpon aku seblom ni. 8)

    cuba laa post tgk screen shot dia…teringin nk tgk….n95 leh pasang mozilla firefox dak?? :8

  24. azmie says:

    latest pic…gambar 6670 aku lak ditangkap oleh N95 8GB, takder diubahsuai aper2 kecuali resize image ajer…beso sgt original res dier :)

  25. ahhcomey says:

    bile lak nak jual nih?
    huhuhu

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p