• kejam!

    Wallahualam…

    Aku dapat email ni dari kawan. Video mengenai seorang budak perempuan minah rempit kene belasah sampai mati. Asalnya dia ngan boyfriend dia kene tangkap meragut. Kejadian seterusnya…korang tengoklah sendiri. Download video clip ni.

    Menurut email tersebut katanya benda ni berlaku di Indonesia. Apapun ianya sungguh melampau dan tidak berperikemanusiaan langsung!

    Updated:

    Snapshot dari video klip tersebut

     

    Sori ini jerlar yg leh dpt…resolution video klip tu kecik sangat

    Dan…maklumat dari ZeMMs thanx :D

    Well.. lepas buat research sikit.. dia ni bukan minah rempit. Just buat google search nama perempuan ni “du’a khalil aswad”.. wanita iraq yg kene rejam sampai mati sebab cinta terlarang + spekulasi masuk islam + tak balik rumah satu malam… wtf…

    lagi lanjut korg boleh baca kat entry wikipedia ni:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Du%E2%80%99a_Khalil_Aswad

    hmm.. kalau cenggini la rupe hukuman rejam, aku tak setuju hukuman ni hukuman Islam sebab langsung tak melambangkan ciri-ciri Islam. cam Fahmishah kata… lebih extreme mengalahkan binatang…

    Tags: ,

42 Comments


  1. CypherHackz says:

    Ni yang kisah kena hempap batu sampai pecah kepala tu ke brader? If yang tu, aku dah tengok dah. Memang kejam giler la. Besar giler masalah batunye. Boleh pulak main hempap kat kepala macam tu. Giler la…

  2. azmie says:

    a’a…yg hempap tu tang nak dekat abes video tu…memula tumbuk terajang cukup2 dulu…perempuan tuu…pastu lepas hempap batu tu banyak darah kluar dari kepala perempuan tu…mmg brutal sungguh! :choler:

  3. gie says:

    kejam sey..kene batu terus mati..gile arr….

  4. azmie says:

    Azhar Ahmad on April 8, 2008 at 2:39 pm said:

    Ngeri sehhhh

    tak ngeri sgt bagi aku psl tak jelas…kalu clear lagi mmg mengerikan betul :8

    gie on April 8, 2008 at 8:41 pm said:

    kejam sey..kene batu terus mati..gile arr….

    kene HEMPAP ngan batu…dan diterajang sesuka hati…baru mati…kejam tu!

  5. ZeMMs says:

    Yang aku tak paham nyer camne boleh sume org biarkan je.. biasanya kalau dah melampau sangat sure ada org stop-kan punye.. ini sampai batu besar tu pun boleh org biarkan je.. dah tau buat camtu confirm mati pun .. ish tak tau nak cakap ape ler. nak kata tak bertamadun, semua pakai henpon mahal-mahal…

  6. Fahmishah says:

    sebab itu ada hukum tuhan, kalau hukum tuhan tiada dalam diri,memang manusia lebih ekstrem dari binatang.

    sedih pula aku tgk.dah kena sepak terajang..last2 batu kasi hempap..memang ngeri.. =(

  7. ZeMMs says:

    Well.. lepas buat research sikit.. dia ni bukan minah rempit. Just buat google search nama perempuan ni “du’a khalil aswad”.. wanita iraq yg kene rejam sampai mati sebab cinta terlarang + spekulasi masuk islam + tak balik rumah satu malam… wtf…

    lagi lanjut korg boleh baca kat entry wikipedia ni:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Du%E2%80%99a_Khalil_Aswad

    hmm.. kalau cenggini la rupe hukuman rejam, aku tak setuju hukuman ni hukuman Islam sebab langsung tak melambangkan ciri-ciri Islam. cam Fahmishah kata… lebih extreme mengalahkan binatang…

  8. azmie says:

    ZeMMs on April 8, 2008 at 9:58 pm said:

    Yang aku tak paham nyer camne boleh sume org biarkan je.. biasanya kalau dah melampau sangat sure ada org stop-kan punye.. ini sampai batu besar tu pun boleh org biarkan je.. dah tau buat camtu confirm mati pun .. ish tak tau nak cakap ape ler. nak kata tak bertamadun, semua pakai henpon mahal-mahal…

    ituler, tgh dok syok “menghukum” org tu hanya kerana meragut sampai terus terkulai camtu…rasa cam da kene rasuk kot depa tu…

    Fahmishah on April 8, 2008 at 10:00 pm said:

    sebab itu ada hukum tuhan, kalau hukum tuhan tiada dalam diri,memang manusia lebih ekstrem dari binatang.

    sedih pula aku tgk.dah kena sepak terajang..last2 batu kasi hempap..memang ngeri.. =(

    golongan camtu mmg dah tak ikut agama dah…sanggup perlakukan sesama manusia camtu…

  9. azmie says:

    ZeMMs on April 8, 2008 at 10:06 pm said:

    Well.. lepas buat research sikit.. dia ni bukan minah rempit. Just buat google search nama perempuan ni “du’a khalil aswad”.. wanita iraq yg kene rejam sampai mati sebab cinta terlarang + spekulasi masuk islam + tak balik rumah satu malam… wtf…

    lagi lanjut korg boleh baca kat entry wikipedia ni:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Du%E2%80%99a_Khalil_Aswad

    hmm.. kalau cenggini la rupe hukuman rejam, aku tak setuju hukuman ni hukuman Islam sebab langsung tak melambangkan ciri-ciri Islam. cam Fahmishah kata… lebih extreme mengalahkan binatang…

    ooo camtu rupanyer…baru ler jelas sket asal-usul klip ni…tapi skrg perbuatan tu…adakah disebabkan pegangan agama berlaku jadi camtu?

  10. Fahmishah says:

    kalau ye pon kena rejam..
    tapi kenapa pg sepak terajang camtu..
    :lol:

  11. khalil says:

    hukuman rejam untuk orang berzina kan?? tapi dia tak berzina pun.. pastu dia bukan islam. :[

    comel la smilies ni. hehe 8)

  12. mr.eims says:

    ishk2..
    ape la manusia ke tu..hm..ako dengar banyak cerita org wt hal pastu kne belasah sampai mati. tapi yg ni mmg sdiy tol..yang belasah pun tak pakai otak jugak. *Bleep* btul la derg nie.. (argh!! tidak…ako emo.. :o: )

    ….indon punya minah rempit ka… :((

  13. mazudi says:

    Salam.
    Sadis siot. Mati mati ingat Minah Rempit.
    Kalau ya rejam ikut hukum islam, kenapa disepak terajang, pastu siap kena londeh seluar lagi.
    Memang cenggitu ker?

  14. azmie says:

    Fahmishah on April 9, 2008 at 10:34 am said:

    kalau ye pon kena rejam..
    tapi kenapa pg sepak terajang camtu..
    :lol:

    tak kisah lar hukuman utk orang islam atau bukan islam…tapi cara hukuman tu…dan saper lak orang2 ramai tersebut utk melaksanakan hukuman tu? derang mmg takder hak utk melakukan perbuatan tu… :-|

    thx…sila rujuk entry aku yg NI :D

    mr.eims on April 9, 2008 at 8:18 pm said:

    ishk2..
    ape la manusia ke tu..hm..ako dengar banyak cerita org wt hal pastu kne belasah sampai mati. tapi yg ni mmg sdiy tol..yang belasah pun tak pakai otak jugak. *Bleep* btul la derg nie.. (argh!! tidak…ako emo.. :o: )

    ….indon punya minah rempit ka… :((

    memula igt indon ler…tp lepas baca komen ZeMMs tu baru tau mende tu berlaku kat iraq

    mazudi on April 9, 2008 at 11:14 pm said:

    Salam.
    Sadis siot. Mati mati ingat Minah Rempit.
    Kalau ya rejam ikut hukum islam, kenapa disepak terajang, pastu siap kena londeh seluar lagi.
    Memang cenggitu ker?

    takder ah…ini sumer ikut hawa nafsu nyer pasal…belasah org tak tentu arah…ikut hukum agama kebendenyer kalu camni…

  15. mr.eims says:

    la..iraq tu mcm tu? iraq pun ade minah rempit.. ihsk2..

    hm..nway..klu ade minah rempit yg dtg bc blog nie..harap jd tauladan jgak..karang kne londeh jgak cmtu br tau..

  16. Uncle G says:

    ermmm aku bab macam nie tak berani nak view…

  17. ejon says:

    bapak la horror

  18. ikoko says:

    aku dah download tapi tak sanggup nak tengok.. =(

  19. menteil says:

    oo.. itu citernyer…
    pepandai jer org kita wat citer.. haha…

    tapi memang ngeri..
    aku tengok skali jer…
    tak sanggup aku…

  20. azmie says:

    ikoko on April 13, 2008 at 12:19 pm said:

    aku dah download tapi tak sanggup nak tengok.. =(

    tu yg aku upload snapshot tu…sebagai warning sebelum menonton video tersebut…kira dlm English nyer: “Download and watch at your own risk” :bloody:

    menteil on April 13, 2008 at 10:56 pm said:

    oo.. itu citernyer…
    pepandai jer org kita wat citer.. haha…

    tapi memang ngeri..
    aku tengok skali jer…
    tak sanggup aku…

    yerp…org kita biasa lar…mende biasa yang tawar kasi cili boh sket bagi pedas :((

  21. khai says:

    hehe.. baru nak kasitahu cerita yg sebenar.. ade ke peragut plek… macam2 khabar angin ek.. ade yg cakap tu video awek arwah hazwan la ape… adoi la..

    http://www.justkhai.com/cinta-tiga-segi-aka-perangkap-cinta/

    =(

  22. omaQ says:

    ini bukan hukum islam nama nyer.. ini hukum ikut suka hati!!!

  23. zil says:

    =( ape benda la sampai mcmtu pnye hukuman.
    Tak kisah la ape pn salah dak pompuan tu, xkn xde penyelesaian yg lbih baik. Xkn mrh bole mngatasi tindakan yg rasional…

    Nauzubillah…

  24. azmie says:

    khai on April 14, 2008 at 3:06 pm said:

    hehe.. baru nak kasitahu cerita yg sebenar.. ade ke peragut plek… macam2 khabar angin ek.. ade yg cakap tu video awek arwah hazwan la ape… adoi la..

    http://www.justkhai.com/cinta-tiga-segi-aka-perangkap-cinta/

    =(

    tu aku tatau ler khai…citer yg dpt byk komen dlm blog ko tu ker? tak larat aku nak ikut…hehe

    omaQ on April 22, 2008 at 11:44 pm said:

    ini bukan hukum islam nama nyer.. ini hukum ikut suka hati!!!

    Islam pun tak soh umatnya buat camni… :choler:

    zil on April 23, 2008 at 3:17 pm said:

    =( ape benda la sampai mcmtu pnye hukuman.
    Tak kisah la ape pn salah dak pompuan tu, xkn xde penyelesaian yg lbih baik. Xkn mrh bole mngatasi tindakan yg rasional…

    Nauzubillah…

    ni lah tandanya kita ni dah di akhir zaman….mende2 camni yg banyak terjadi… :oups:

  25. =( memang sedey giler..takot, ngeri, seram huh!!! aizie pon dah tgk video tu.. bapak punya tak berperikemanusiaan langsung.. memang la apa yg pompuan tu buat adalah benda yg terkutuk dan dah terang2 dilarang dalam islam bab2 berzina nie.. dan memang dia salah..tapi knp hukumannya sampai macam tu skali.. Ya Allah Ya Tuhan ku, sedangkan Allah s.w.t boleh memaafkn seseorang itu dengan taubatnya..jadi bagi la dia peluang mencari jalan kebenaran dahulu..tapi jangan la menjalankan hukuman yang berat mcm tu pada dia..yg aizie terlalu marah dan kecewa + sedey kenapa semuaorg berlagak seperti bagus sangat.. dengan hanya berdiri dan saksikan kejadian.. sampailah perempuan tu mati..sempat rakam tu..iks susah nak cakap la. lagi cakap rasa macam nak meletup jantung aizie nie menahan marah dan sebak…aizie tgk video tu seminggu aizie demam panas… huh.. memang tak leh terima kenyataan la.. huh!! =( :oups:

  26. jEwK says:

    kciannyer……….
    seram aku tengok……….
    :-|

  27. are'ae says:

    =( sedihnya d buat bgitu…

  28. ajacx says:

    tu bukan minah rempit..

  29. Yenn says:

    Hhuhuhuhu! memacam cerita tentang hal ni … banyak sumber yang tak betul .. ntah2 wikipedia pun takleh caya ….

    so .. ape2 pun tak patut la perempuan diperlakukan sebegitu … dengar cerita golongan pembunuh tu dah mati kena tembak .. kira padan muke la gakz dorang tu .. :p

  30. :oups: :oups: :oups: :oups: :oups: :oups: :oups: :oups:
    :-|:-|:-|:-|:-|:-|:-|:-|:-|:-|:-|:-|:-|:-|
    tkot nye aku tgok klip vedio 2 mmg tk ptut pn wt cm 2…..
    klu aku la mntk smpg la klu cm 2.sabo2 jala kn.

  31. budak_alim says:

    ew…..kejam nye…sian siut pompuan tu
    x sempat nak mengucap..kene hentak
    batu dgn batu besr tu .ewwww ngeri nye
    cuba kita buat kat orang yang terajang pompuantu..
    ape rase dia klo aku ade mesti aku STOP KAN!!
    sape mamat tu..aku nak temuduga…hahah…
    sape nak edd yahoo meseger kat aku..
    amik email aku
    matrocx_sh@yahoo.com 8) :)

  32. iera hino says:

    mkum…
    knp tunang dia sanggup bunuh tunang dia sendiri?knp tiada orang tolong pompuan e2?
    kitakn umat islam,dorang tak tak tkutkah dengan hukuman Allah.di akhirat nanti.
    apapun,saya harap pompuan e2 mati dengan aman.
    semoga Allah maafkan tunang dia.amin.

  33. fuad says:

    dlm byk2 cume satu je yg cube tahan…yg pakai seluar smart light brown…die je yg cube stop…tgk btul…
    kalau tak silap yg last part die yg tutup kan pompuan tu nye seluar..

  34. jumbojet says:

    kepala hotak korang!! itu bukan minah rempit atau minah indon korang jangan percaya cerita dongeng tu suma sebenarnya budak pempuan tu dari negeri suni bangsa yahudi bercinta dengan budak bangsa islam kaum kurd dari iraq jadi kaum suni dapat tahu dorang tak setuju mereka hukum budak pempuan tu rejam batu sampai mati depan orang ramai kalau nak lebih lanjut korang pegi disini lagi real punya:www.asiabagusclub.synthasite.com pasti gerekkk!! :)

  35. hanip says:

    woi korang aku teringin la nak tgk video dier tlg antar leh ar??

  36. azmie says:

    la link download tu kan ader…download ajer lar pe susah :((

  37. arerep says:

    assalam””ngeri tol …ak x ska rrr org ska rempit buang tnga..dlm banyak 2 qeja …qeja tu gak dye ska!!ak harap dye smpat ngucap spaya dapat mnjadi org islam!!kalo x pown kita x ley wat pew ….kecuali doa ….ak harap korang mengambil ikhtibar ….wslm ”’

  38. arerep says:

    jadi add err ak on ym arebom =(

  39. fenomena kejam masyarakat akhir zaman yang pastinya tiada lagi nilai kasih sayang. kalau pun berlakunya kesalahan zina, pada pasangan yang belum berkahwin, maka disebat 100 kali. bagi yang telah berkahwin, memang boleh dihukum rejam sampai mati, tapi bukan dalam keadaan yang begitu mengaibkan dan menyeksakan. malah di sini, pasangan lelakinya pun tiada. betulkah gambaran tersebut merujuk kepada masyarakat Islam (walau di mana pun) atau hanya sebagai polemik Islam di Asia Tengah.
    Sebenarnya lebih kepada memalukan agama Islam. kepada semua yang terlibat, fenomena ini perlu diperbetulkan. Patut-patutlah AS melabelkan Islam sebagai pengganas, jangan sampai dari kalangan umat Islam sendiri bersifat sebagai pengganas. Kembalilah kita kepada nilai keamanan Al Quran dan As Sunnah. Pihak berkuasa (jika Islam) sepatutnya membendung masalah ini agar agama lain tidak berterusan mencemuh Islam.
    Hukum jenayah Islam atau Hudud adalah hukum Allah yang perlu kita laksanakan dengan nilai keindahan dan keharmonian yang mendidik ummah untuk berada di jalan yang benar sepertimana yang berlaku di zaman Khulafah Ar Rasyiddin dan juga Kerajaan Bani Umaiyyah khususnya di zaman pemerintahan Khalifah Umar Abdul Aziz. zaman-zaman ini meletakkan fenomena Islam pada tahap yang disegani oleh masyarakat dunia keseluruhannya.

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p