• knight rider (2008)

     

    Satu lagi siri telah ditambah pada koleksi aku sekarang iaitu Knight Rider (sebelum ni baru download Bionic Woman, kalu ader maser akan aku review sket nt :D ). Mesti korang tau citer ni kan yang sememangnye femes semenjak aku masih kecik2 dulu. Kalau tatau gak baik dok hutan ajerlar. Aku ader perasan torrent utk citer ni terpampang kat mininova aderlar dlm 4-5 hari gakle…So ambil keputusan utk mendownload citer tu. Ternyata berbaloi :D

     

    Knight Rider kali ni menggunakan kenderaan yang berlainan dari citer yang terdahulu (dulu jenama Pontiac). Tak silap model nyer adalah Ford Mustang. Diringkaskan citernyer lar, pereka KITT (Knight Industries Two Thousand) telah mereka sebuah lagi versi Model KITT (Knight Industries Three Thousand – model kereta seperti yg aku sebut tadi) Tapi kali ni pemandu dia adalah anak kepada Michael Knight (David Hasselhof) iaitu Mike Traceur (Justin Bruening). Tapi depa ni (bapak ngan anak) tak penah bertemu sejak Mike kecil lagi. Cukup setakat tu…citer pasal keretanyer laks.

    Apa yang aku ske adalah part teknologi FX digunakan yang mana KITT berubah warna bertujuan untuk mengelak dari dikesan oleh musuh. Dan juga scene dimana KITT ditembak tetapi peluru tidak dapat menembusi “perisai nano” yang telah diaktifkan. Tapi kali ni musuh depa pon bole kate hebat gak, ader scene dimana mereka cuba menggodam masuk ke sistem komputer untuk mengawal KITT. Perghh menarik gak tu… :D Boleh ler dibayangkan citer tu diterbitkan semula dan diolah ngan lebih canggih lagi berbanding citer yang dulu tu (tahun 1982 tu).

    Tak sabar nak tunggu episod selanjutnya :D

    Tags: , , , ,

10 Comments


  1. syia says:

    uwooo.. cam besh je.. chupp..nak gi tengok kat mininova sat

  2. azmie says:

    besh citer ni tau…:D

  3. manchurr says:

    hehe mmg best gler. aku dr dulu tunggu yg 2008. kuar je terus aku donlot. best2! siap buat ringtone tu knigh rider theme :P

  4. Fath says:

    First time baca review kat blog Man.. teringin nak tengok lah tapi kat sini mane leh torrent.. :((

  5. Azhar Ahmad says:

    Saya tak sempat nak layan citer ni… kerja bertimbun

  6. menteil says:

    citer nie dulu layan gak…
    tapi sangkut2..
    xtengok sumer…

    nak beli sejibik ar kete nie…
    hehe…
    :d:d

  7. minamie says:

    dah try search kat mininova… byk sgt version… yg mana satu yg quality plg best? takde sub pun takpe janji quality terbaik…

  8. azmie says:

    manchurr on February 23, 2008 at 9:23 pm said:

    hehe mmg best gler. aku dr dulu tunggu yg 2008. kuar je terus aku donlot. best2! siap buat ringtone tu knigh rider theme :P

    pe lagi kongsi ler kat sini :D

    Fath on February 24, 2008 at 11:42 pm said:

    First time baca review kat blog Man.. teringin nak tengok lah tapi kat sini mane leh torrent.. :((

    kalu daku pakai dedicated hosting bole ler upload citer tu…tapi malangnyer tidak…:(

    Azhar Ahmad on February 25, 2008 at 10:32 am said:

    Saya tak sempat nak layan citer ni… kerja bertimbun

    siapkan keje dulu baru ler layan puas2 :D

    menteil on February 26, 2008 at 2:27 am said:

    citer nie dulu layan gak…
    tapi sangkut2..
    xtengok sumer…

    nak beli sejibik ar kete nie…
    hehe…
    :d:d

    dulu nyer besh gak tp skrg ni lagi besh…hehe

    nak beli? rasa takder dlm pasaran tempatan…huhu

    minamie on February 26, 2008 at 10:01 pm said:

    dah try search kat mininova… byk sgt version… yg mana satu yg quality plg best? takde sub pun takpe janji quality terbaik…

    herm…bagi aku, cari yg seeds banyak…dan cari yg 3++mb nyer version…

  9. Fahmishah says:

    haha best cite neh wei..kan best kete polis macam ni..

  10. azmie says:

    kete polis watpenyer…kan bagus kalau kete aku camtu…hahah :))

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p