• Jumper

     

    First movie aku tonton untuk tahun ni adalah Jumper, yang baru aku tonton sebentar tadi dihari pertama penayangan bersama member di The Mines. Terus-terang sebelum ni dah lama benar tak tengok wayang, aderlar dalam 4-5 bulan rasanyer…Al-Maklum ler hari-hari berkerja tak ingat masa nak enjoy…hmmm

    Aku citer serba sedikit sinopsis aku mengenai citer ni…

    Jumper ni (bukan jumper cable yer), merujuk kepada seseorang yang mempunyai kebolehan istimewa sejak lahir yang mana mereka boleh bergerak merentasi dari satu tempat ke tempat yang lain dengan sekelip mata. (kan bagus kalau memang benar ada kebolehan seperti tu…:P )

    Dan citer ni bermula ngan kisah seorang budak sekolah yang bernama David Rice (Hayden Christensen) yang kemudiannya mendapati yang dia mempunyai kebolehan istimewa seperti yang disebut sebelum ni.

    Apa yang dia tidak sedari adalah terdapat juga orang lain yang mempunyai kebolehan yang sama seperti dia diserata dunia dan mereka (Jumpers) ni diburu oleh satu organisasi yang bernama “Paladin” yang tidak merestui kewujudan Jumper ni dan bertekad untuk menghapuskan sumer Jumper yang ada.

    Secara keseluruhannya citer ni boleh dikatakan ok, persembahan fx yang menarik, agak kagum bila menonton satu scene dimana kawan David (yang mempunyai kebolehan yang sama) membawa kereta sport mercedes sambil mempraktikkan kebolehan dia, walaupun agak pendek tempoh tayangan nye (1 jam 20 minit kalau tak silap). Kebarangkalian untuk citer ni mempunyai sambungan tu rasanyer takder, tapi itu terpulang kepada pengarahnya lar kalu nak buat sambungan ker idak.

    Keseluruhan diberi 8.5 daripada 10 markah :D

    ps: nak citer lebih-lebih takder ar kang hilang suspen lak nak orang lain nak tonton citer tu nanti

    Tags: , ,

13 Comments


  1. Aisyah says:

    oh oh! citer ni! bestnya bestnya! *jumps* haha
    and yeah. sib baik x citer panjang2. jadi spoiler lak. hihi.
    asal rating 8.5 out of 10? erm.. kalau citernya panjang, baik jgn publish dlu. huhu.

  2. Azhar Ahmad says:

    Hahahahahha, aku tak baca entri, pasal esok nak pi tengok! Ahahahha

  3. azurt says:

    huhuu.. cepat nye hang pegi post pasal Jumper nih.. padahal baru semalam tengok kan.. :P

    Jadi, smlm sesat lagi tak nak cari kereta? geheeeheh…

  4. azmie says:

    Aisyah on February 15, 2008 at 12:25 am said:

    oh oh! citer ni! bestnya bestnya! *jumps* haha
    and yeah. sib baik x citer panjang2. jadi spoiler lak. hihi.
    asal rating 8.5 out of 10? erm.. kalau citernya panjang, baik jgn publish dlu. huhu.

    yerp I care about my reader’s feelings too…huhu

    8.5 tu pasal citer tu agak ringkas :)

    Azhar Ahmad on February 15, 2008 at 2:52 am said:

    Hahahahahha, aku tak baca entri, pasal esok nak pi tengok! Ahahahha

    yeah selamat menengok le kalu camtu :D

    azurt on February 15, 2008 at 9:03 am said:

    huhuu.. cepat nye hang pegi post pasal Jumper nih.. padahal baru semalam tengok kan.. :P

    Jadi, smlm sesat lagi tak nak cari kereta? geheeeheh…

    aku post pn malam tadi gak…huhu

    a’a a little bit lost gak mlm tadi…rupanya aku ikut korang turun setingkat lagi…lawak gak dibuatnyer…huhu ;))

  5. megat says:

    Tgk trailer cam best! Insya allah dlm masa terdekat.

    To azhar : pegi skali yok

  6. ZeMMs says:

    Trailer dia memang menarik.. hehehe :joget

  7. syia says:

    syia dah tengok :) memang besh tapikan syia rase macam jalan citer dia boleh bagi best lagi.. cam ending dia terlampau..simple sangat

  8. shadowX_19 says:

    jumper..? lebih kurang cam teleport je citer ni. haha.. anyway movie under fox mmg best. nanti ade mase gi layan. zass :)>-

  9. hubsville says:

    I haven’t watch yet,but since everyone say it was nice,I bole la pg tgk!tq.tq.

  10. azmie says:

    megat on February 15, 2008 at 5:30 pm said:

    Tgk trailer cam best! Insya allah dlm masa terdekat.

    To azhar : pegi skali yok

    gi jgn tak gi :D

    ZeMMs on February 16, 2008 at 12:48 am said:

    Trailer dia memang menarik.. hehehe :joget

    yerp, dlm american idol siap promo citer tu lagi tu :D

    syia on February 16, 2008 at 7:19 am said:

    syia dah tengok :) memang besh tapikan syia rase macam jalan citer dia boleh bagi best lagi.. cam ending dia terlampau..simple sangat

    stuju ngan syia. sempoi sket ending dier…kalu ader sequel kira besh gak :)

    Fahmishah on February 17, 2008 at 8:52 pm said:

    mesti tgk ni….

    dah tgk ker lom?

    shadowX_19 on February 18, 2008 at 1:13 pm said:

    jumper..? lebih kurang cam teleport je citer ni. haha.. anyway movie under fox mmg best. nanti ade mase gi layan. zass :)>-

    yerp bole kata teleport gak, dlm xmen ader watak yg camtu gak :D

    hubsville on February 19, 2008 at 1:41 pm said:

    I haven’t watch yet,but since everyone say it was nice,I bole la pg tgk!tq.tq.

    tgk ajer…berbaloi utk ditonton :D

  11. Fath says:

    ada kawan yang nak sangat tengok citer ni sebab hero yang berlakon tu… haha

  12. azmie says:

    hahah well mmg pelakon utama dier pon main attraction utk citer tu gak…:siul

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p