I already knew that they (Proton) had planned to release a brand new Proton Saga next year (2008), totally different from the previous one (including mine) but didn’t know how will it look like. And then I received this email a couple of days ago.

Rear View
 
Front View
 
Side View
 

Wow I love to have that car to replace my existing one. But I bet the price will not be as cheap as the previous ones. :-s

P/S: I had to disable the wordspew shoutbox permanently. I found out that it contributes to the violation of my site that cause for the abuse of CPU resource. Sorry for the inconvenience caused. Will replace it with shoutmix shoutbox soon :P

22 thoughts on “new proton saga?

  1. Fahmishah says:

    macam kete mainan pon ado

  2. shadowX_19 says:

    cam kete gen 2 je.. proton ni kalo kuar kete baru tak pernah lari dari kereta yang pernah dikeluarkan. sbg contoh Gen 2 ngan Persona. terlalu ketara persamaan.

  3. adib. says:

    cantek..laa…abes laa bro azmie..nak jual ke kete kebal hitam ko tu???aku ske jugak model nih tp yg xbest kt rim dia tu kecik la..

  4. azmie says:

    Fahmishah on December 13, 2007 at 9:50 pm said:

    macam kete mainan pon ado

    tgk dr gambo mmg ler nampak cam kete mainan…huhu

    shadowX_19 on December 14, 2007 at 1:05 am said:

    cam kete gen 2 je.. proton ni kalo kuar kete baru tak pernah lari dari kereta yang pernah dikeluarkan. sbg contoh Gen 2 ngan Persona. terlalu ketara persamaan.

    ituler pasal…persona tu leh dikatakan gen2 sedan sebenarnyer :D

    adib. on December 14, 2007 at 1:57 am said:

    cantek..laa…abes laa bro azmie..nak jual ke kete kebal hitam ko tu???aku ske jugak model nih tp yg xbest kt rim dia tu kecik la..

    tgk ler camner…kalau kene harganyer aku tuko ajer…ala stakat rim tu leh cari maa huhu :joget

  5. Wizurai says:

    sebelum ni dah tgk macam² versi gambar BLM ni… tapi yg ni paling clear setakat yg aku dah tgk…

  6. shadowX_19 says:

    takpe.. kite nantikan je keluaran die…

  7. Mohd Ismail says:

    syukur proton baru ni (kalau ya) tiada lg unsur2 crop circle bodo itu.. ha ha ha

    *yang ini smart, aku sudah membayangkan tayar low-profile cukup masuk!*

  8. megat says:

    tak sabar rasanya melihat kemunculannya. kena pula klu diletak dengan harga mampu dan ekonomikal eheh

  9. shadowX_19 says:

    harap2 la murah gitu.. huhu

  10. Ritz says:

    Nampak grand..lebih smart dr yg dulu.. Kalau murah boleh jugak berkira-kira nie..

  11. Cklee says:

    Dsign dia bole la. tapi yang pasti biar berkualiti

  12. ong says:

    mmg cantik design yg ni…dgr kawan yg keje kat proton…launching 13/1 tahun dpn..

  13. Pembeli Perodua 2 kali says:

    Saya pernah beli 2 kali dari perodua sbb harga termampu jer..
    pertama Kancil 660cc 2005, yg kedua Viva 850cc 2007..apa yg saya leh katakan, servis semua bagus,..tp VIVA tak bagus spt yg diharapkan..sepatutnya Viva dah tak da maslah kalau ikutkan model kancil terkini 2005 takda mslh langsung..
    so harap2 proton akan jadi lebih bagus..persona rasanya tak da complain yg teruk tp mungkin ramai masih tak tahan dgn minyak nyer…
    kalau BLM ni bagus..harga pun bagus..
    rasanya saya akan buat perhitungan dengan proton buat pertama kali dlm sejarah hehehe..

  14. no name.. says:

    utk shadowx_19, proton persona tu mmg direka sbg sedan kpd gen 2..sblm kluar lagi dah dia ckp mmg sedan kpd proton gen 2..so lenkali alert lah skit, nak komen tu biar fakta betul jgn main agak je..xtau buat cara xtau..nak kondem2 pun bertempatlah skit..sori kalau mulut terkasar..

  15. azmie says:

    latest aku dpt tau dari newspaper yg rege dier antara RM30K-RM35K….murah tuu….nyesal lak kalu dipikirkan balik bila aku beli version kete kebal ni…#-o

  16. hepan says:

    Harga dier yang h-line 37K je. Haha. rugi la pulak dah beli kete lain. Haih..

  17. azmie says:

    dalam surat khabar kata yg paling tinggi RM39k…tapi tatau ler final price dier ni baper…rasa kene tgk kat showroom dier gak kalu nak tau…

  18. carl98 says:

    eeem aku pun tgh tunggu minggu depan isnin dapatlaj blm aku ni dah test drive ..ok je harap2 semua berjalan lancar

  19. viva_1000cc says:

    ishh..sape kate viva xbagus..sy dah pki 7 bln..sume tip top, minyak pun jimat..actually klu diukur dr segi kualiti, perodua lagi bagus,sbb tuh die lagi mahal walupun saiz kecik..xde hal pun..sume terpulang pada individu tuh sbnrnye on how they treat, use, or mofify the car. byk modify pn xbagus jugak..sbb tuh klu kete wat hal jgn salahkan keluarannya..dorang dah pass through standard use dorang la..klu da modify, kene face the risks la..anyway..klu pemandu berhemah, kat mane2 pun kete malaysia boleh gi..okies.. 8)

  20. ayu says:

    saya dah order dr 22mac tp dah 3 bulan xdapat2 lagi. Aritu salesman tu ckp 4bln plg lama, la ni dia kate kena tunggu sampai 6bln. dah xsabar nak menunggu ni.

  21. zariani says:

    I baru beli saga baru tu.. bab kereta ok.. no hal.. tp i xpuas hati servis sales man tu.. (En. Salman Zack Abdullah) @ proton mutiara Damansara.., masa pi tengok kereta bukan main ok ja layanan nya tp bl dh confirmd semua mula buat hal.. selalu buat appointmen nk jumpa dia mungkir janji.. alasan keluar meeting, JPJ.., JUMPA CLIENT.. kok ya pun col la inform kita.., xla kita buang masa pi sana tunggu berjam jam muka dia pun xnampak.. sekarang dh dapat kereta… janji nk jumpa ambil invoice n stereng loock !! janji cantik2 set time.. tiba time nk jumpa kita col..! tut2!! dia kt luar lg.. dah 2hari mcm nie !! geram betul la.!! payah sgt ka nk dail no. inform kita, kita pun paham dia busy tp col la bgtau !!… atau kita nie customer kereta kecil tu yg dia buat layan xlayan jer?? i betul2 kecewa n xpuas hati dgn servis dia.. sori la en. zack… i betul2 xpuas hati !!

    Ani., TTDI, kl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p