• raya mood

    Masih berada dalam mood raya lagi…Raya kan sebulan maa :D Malahan dalam hujung minggu lepas dan sebelumnya aku telah pi beraya kebanyakannya dikawasan sekitar Tanjung Karang & Kuala Selangor. Al Maklum la dulu aku bersekolah kat Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Harun (SMKDH) di Tanjung Karang selama 5 tahun. So banyak ler kenangan yang besh2 (yang pahit pun ader…tapi itu diketepikan ler dulu) masa di alam persekolahan dulu. Tapi masa diberi selama sehari memang tak cukup pasal masih ramai lagi rumah cikgu dan member yang belum dikunjungi lagi…rasa tak puas hati gakle…kalu bole nak bermalam kat rumah member kat sana 2-3 hari baru rasa puas huhu…Kalu maser belajar kat kolej dulu leh ler sentiasa ada masa nak pi beraya, dah start keje ni takder maser nak buat tu sumer…melainkan pada hujung minggu saja. Tapi dalam kes aku ni, time keje aku start dari Isnin sampai ler ker Ahad…so kalu still nak keluar beraya kene mintak cuti gakle, maka masam ler muka boss aka bapak aku biler aku nak mintak cuti. Akan ditanya “kenapa nak cuti?” , “kemana nak gi?” start dari seminggu aku cakap nak cuti sampai ler tiba hari nak cuti tu…Kengkadang rasa geram pun ader…lupa ke? atau saja2 buat lupa? hmmm :|

    Berbalik ke “baraan” (boleh dikatakan baraan ke? pasal yang pegi cuma 3 org jer…huhu) tu bole dikatakan berbaloi gak ler…antara pengalaman yang besh dalam hidup aku. Dapat gak jumpa cikgu2 yang sekian lama tak tersua…ada lah semenjak SPM tahun 98 dulu…ada yang wajah still maintain, dan ada yang dah bertambah “semangat” sket…tapi takper yang penting sihat dan happy :) . Aku siap pi beraya kat rumah penyelia asrama aku gak ler…:D Aku siap gelak lagi biler beraya kat rumah kak Gayah, penyelia asrama aku dulu (yang masih jadi penyelia lagi, semenjak aku masuk tingkatan satu lagi pada akhir tahun 93) kata dulu aku ni “Ku Semangat”, sekarang ni lak “Kurus Sangat” hahah (aku anggap sebagai pujian…hehe)

    Sorry ler sesangat pasal takder gambar yang nak diupload…tak bawak kamera pun…kamera henpon pun takleh nak harap…huhu

    Apa pun aku dah berazam nak jadikan ni aktiviti tahunan aku, setiap raya akan aku berkunjung lagi selagi masih ada masa dan selagi aku boleh. Cukup exciting/mengujakan :D Ingat nak cari teman yang orang situ gakler…ahaks! ;)

4 Comments


  1. Fahmishah says:

    Baraan aku dalam hampir belasan rumah juga la dari pagi sampai ke malam

  2. ikoko says:

    pakcik~ nak duit raya~~

    p/s: sorry off topic.

  3. megat says:

    baraan eheh… kira ok la tue

  4. azmie says:

    Fahmishah on October 31, 2007 at 10:19 pm said:

    Baraan aku dalam hampir belasan rumah juga la dari pagi sampai ke malam

    kalu ikutkan mmg sehari suntuk aku nak baraan…tapi masa tak mengizinkan…kene sampai rumah seblom malam :(

    ikoko on October 31, 2007 at 10:57 pm said:

    pakcik~ nak duit raya~~

    p/s: sorry off topic.

    tak kawen lagi…huhu :P

    megat on November 2, 2007 at 3:00 pm said:

    baraan eheh… kira ok la tue

    walaupn tak ramai ahli tapi pengalaman tu mmg besh! harap tahun depan wat lagi camni :D

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p