Telah datang kepadamu Ramadhan, penghulu segala bulan. Maka selamat datanglah kepadanya, telah datang kepadanya bulan puasa yang membawa segala rupa keberkatan, maka alangkah mulianya tetamu yang datang itu. (HR. At-Thabrani)
Dipetik dari laman ISMA

Bagi aku, tahun 2007 ni merupakan tahun yang paling cepat berlalu, kalau dibandingkan antara tahun-tahun yang lain. Tau-tau jer dah pun masuk bulan September, tiga bulan lagi dah nak masuk 2008 laks. Tahun ni gak merupakan tahun yang agak getir bagi hidup aku dan juga keluarga aku ni, terutamanya sejak 2-3 bulan kebelakangan ni. Kenapa? nanti ler akan aku cerita bila tiba masa yang sesuai nanti..

Apapun, tinggal lebih kurang 3 hari lagi sebelum kita menyambut kedatangan Ramadhan, seperti yang ditulis dalam hadis diatas, “Penghulu Segala Bulan”. Mengikut sumber katanya hari Khamis ni. Jadi seperti biasa, dikesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK dan juga SELAMAT BERPUASA kepada semua pengunjung blog aku yang tak seberapa ni, yang beragama ISLAM. Puasa biarlah penuh ok? ;)

ps: Bila tiba puasa nanti secara kebiasaannya akan aku tanya kepada semua pengunjung blog ni dan juga blog-blog yang selalu aku lawati….”BAGAIMANAKAH PUASA ANDA HARI INI?:D

Dan aku sertakan sekali sebuah slide show (jangan risau, takder virusnyer :P ) mengenai jadual harian berpuasa dikala Ramadhan. Menarik untuk ditontoni! :D

8 thoughts on “ramadhan datang lagi – edisi 2007

  1. abah says:

    3 hari lagi nak posa. Camaner ni Mie. Haihhhhhhhh ader jer yg menghalang kami berjumpa ngan ko. Apekah???????! *Warf tertekan.

    Oh Selamat berpuasa juga.

  2. azmie says:

    ituler…last2 nak dekat puasa gak, tak tersempat2 nak dinner ni…pekate wat majlis bukak puasa? hehe ;)

  3. Lisa says:

    Selama menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak :)

  4. azmie says:

    Salam Ramadhan Al-Mubarak buat anda juga :D

  5. azmie says:

    adeh ari ni aku terlepas ler plak sahur…tau tau bangun da kol 6…melepas! so aku gi gak ler keje lepas mandi ngan solat subuh…dlm keadaan agak tensen gakler…tp alhamdulillah bole ler tahan lagi ni…tp perut aku ader gak ler meragam skejap…huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p