• cPanel baru…

    Exabytes telah menaiktaraf akaun cPanel kliennya yang salah satunya, aku :D. Hasilnya, cPanel versi 11. Depa dah naik taraf lama dah rasanya, dalam nak dekat sebulan lepas. Apa yang dapat aku katakan disini, kalau nak dibanding dengan versi sebelumnya, versi kali ni lebih menarik, penyampaian menu yang lagi interaktif dan lagi mudah difahami (user-friendly) serta kemas. Disamping tu juga pengguna boleh memilih dari variasi tema “visual style” yang bersesuaian untuk dipaparkan dalam akaun mereka. So takder lar asek2 layout yang sama ajer. Aku suka sangat! :D

     

    Kalau sebelum ni aku malas nak tengok submenu yang ader (ntahler, aku rasa cam serabut jer tengok maser tu), kali ni aku rasa selesa untuk melayari semua menu yang ada :D

    Lagi satu part yang menarik, aku perasan yang depa juga telah menaiktaraf akaun aku (yang aku dapat tau lamer dah, cumer sekarang baru nak citer), dimana jika sebelum ni akaun aku berkapasiti 5GB, kini telah dinaik taraf ke 10GB…wow! Way to go Exabytes! Ada gakler feature yang lain yang dinaiktaraf tapi hanya tang space ajer yang dapat aku ingat :P Besh tol menjadi pelanggan depa :D

    Biler dah rasa selesa, maka baru ler aku dapat meneroka dengan selesanyer :D dan baru mengetahui satu mende ni. Yang itu kemudian nanti ler akan aku citer…bahan blog akan datang…hehe :D

7 Comments


  1. DarkAvenger says:

    ho ho.. dah upgrade nie, leh la upgrade ‘account’ aku plak ye :P weh.. mmg tade care ke aku nk tgk traffic site aku? :(

  2. azmie says:

    haha…nak upgrade bole…fulus hulur la sket…haha kidding…ader try tak alexa.com? rasanyer situ pn ader bgtau traffic utk website

  3. Zeo says:

    Tak best betul skin 11 ni. Lebih prefer 10, simple skit.

    DarkAvenger, ko guna jer la Google Analytics, embed code dia kat footer.

  4. ZeMMs says:

    Ermm.. rasenye dah lame je guna Cpanel 11 ni. Tapi aku pun setuju dengan Zeo.. tak brape minat dengan skin Cpanel 11. Lebih prefer layout CpanelX/Cpanel 10. So aku revert balik guna skin X2 yeha :D .. Apa pun still better boleh tukar skin pelik2 daripada takde options langsung kan? :P
    WHM pun aku prefer yang previous punye layout lg daripada yg latest.

  5. mohdismail says:

    5GB ke 10GB tu free ke? uiyohh..

  6. ZeMMs says:

    10GB webspace… utilisation baru 664MB… ape lg ko nak letak lam tu? leh provide video hosting la kalo camni.. heheh :)>-

  7. azmie says:

    Zeo on September 3, 2007 at 9:02 pm said:

    Tak best betul skin 11 ni. Lebih prefer 10, simple skit.

    DarkAvenger, ko guna jer la Google Analytics, embed code dia kat footer.

    tak kira…lawa gak

    ZeMMs on September 4, 2007 at 12:01 am said:

    Ermm.. rasenye dah lame je guna Cpanel 11 ni. Tapi aku pun setuju dengan Zeo.. tak brape minat dengan skin Cpanel 11. Lebih prefer layout CpanelX/Cpanel 10. So aku revert balik guna skin X2 yeha :D .. Apa pun still better boleh tukar skin pelik2 daripada takde options langsung kan? :P
    WHM pun aku prefer yang previous punye layout lg daripada yg latest.

    yg cPanel 10 camner ek rupa dier? aku nyer yg seblom ni mmg sak giler interface…version baru ni lagi rawk!! :D

    mohdismail on September 4, 2007 at 5:04 pm said:

    5GB ke 10GB tu free ke? uiyohh..

    kira masih kekal plan yg sama, Ebiz Linux 1, sila ker website exabytes utk mengetahui dengan lebih lanjut ;)

    ZeMMs on September 4, 2007 at 8:36 pm said:

    10GB webspace… utilisation baru 664MB… ape lg ko nak letak lam tu? leh provide video hosting la kalo camni.. heheh :)>-

    bole tu mmg bole…tp kang exceed bandwidth payah lak…aku br tgk plan baru dari exabtyes tadi…ebiz gold, cam menarik ler plak…:D

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p