• MIFC

     

    Malaysia International Fireworks Competition 2007 Putrajaya International Convention Centre will be the venue for the 1st Malaysia International Fireworks Competition.The magnificent view across the lake overlooked by the grand Seri Gemilang bridge will be the main focus for two weeks. From 18 August 2007 till 2 September 2007, Nations from Australia, Japan, Italy and Malaysia will be competing for the Merdeka trophy

    Maklumat lanjut boleh didapati di SINI

    Menarik gak mende ni, pertandingan pertunjukan bunga api. Apa kata kita pakat ramai-ramai pegi tengok acara ni nanti nak? Lagi pun aku tak pernah gi ke Putrajaya lagi (ader sekali jer dulu pegi ngan member lamer dah, itupun pasal nak amek IC MyKad dier…skrg ni da tak ingat ler jalan dier) Baru start ari ni dan akan selesai pada 2 september. Jom? :D

15 Comments


  1. Kyoshiro says:

    baru je tgk dlm berita tadi :P anyway, kalu HongKong participate, abis lingkuk semua ahhahaha

  2. khai says:

    percaya atau tidak, khai nengok contest bunga api ni dari bunga bilik khai je… nampak jelas dari cyberjaya ni.. hehehee… hostel khai ni tingkat 11 la ni … huhuhu /:)

  3. azmie says:

    Kyoshiro on August 18, 2007 at 9:49 pm said:

    baru je tgk dlm berita tadi :P anyway, kalu HongKong participate, abis lingkuk semua ahhahaha

    hahah derang mmg expert mende camnih :joget

    khai on August 19, 2007 at 3:50 pm said:

    percaya atau tidak, khai nengok contest bunga api ni dari bunga bilik khai je… nampak jelas dari cyberjaya ni.. hehehee… hostel khai ni tingkat 11 la ni … huhuhu /:)

    ituler, khai dok dekat2 ngan area tu kan? untung dpt tgk show tu…jeles aku 8->

  4. azmie says:

    korang kalu nk tgk pics fireworks tu gi ke link2 berikut:

    http://razlanisme.gempax.net/simpleviewer/mifc
    http://oblind36.gempax.net/pixelpost

    lawa tuu :D

  5. Wizurai says:

    oho, jauh dari rumah aku…
    buat kat KL kan best…

  6. Fahmishah says:

    KL xleh..x sesuai..ramai mamat2 rempit keco2 nanti..hahaha..kena bayo ke bende ni kalau nak tgk?

  7. azraai says:

    tiket mahal. RM80.

  8. azmie says:

    Wizurai on August 19, 2007 at 10:31 pm said:

    oho, jauh dari rumah aku…
    buat kat KL kan best…

    ahah kalau camtu baik buat kat pj, dekat ngan tempat keje aku balik keje terus gi ajer…hahah

    Fahmishah on August 20, 2007 at 10:02 pm said:

    KL xleh..x sesuai..ramai mamat2 rempit keco2 nanti..hahaha..kena bayo ke bende ni kalau nak tgk?

    kalau ikutkan ada tiket dier…tp…

    azraai on August 20, 2007 at 11:56 pm said:

    tiket mahal. RM80.

    …sambung reply komen…huhu

    dier buat mesti kat tempat yg terbuka…so leh tgk dr tempat lain selain PICC tu…situ kira tempat paling best view..

  9. chot says:

    xpayah g la..ramai org. aku nak ambik gmbar dpt dr jauh je..

  10. megat says:

    tu la pasal, tgk kt berita cam best jer. aku lagi la jauh :(

  11. azmie says:

    chot on August 21, 2007 at 2:46 pm said:

    xpayah g la..ramai org. aku nak ambik gmbar dpt dr jauh je..

    depa kata kene gi awal2 booking spot baik dulu…huhu

    megat on August 21, 2007 at 3:46 pm said:

    tu la pasal, tgk kt berita cam best jer. aku lagi la jauh :(

    ahah ko lg susah nak gi kan…aku ni yg dok dekat ni pn tak pegi2 /:)

  12. azurt says:

    jgnkan ko, aku ni pun tak pegi lagi azmie oittt.. ehehe.. kat dlm picc tu ada banyak booth.. salah satu, booth TM la.. tapi aku tak berkesempatan lagi nak menyelit2 masuk.. ahuheuaheuhau

  13. azmie says:

    nak masuk situ yg kene tiket tu kan azurt?

    ps: ahah ko yg dok kat sana pn tak gi yer? tapi kalau dok area situ tgk kat luar rumah pn da boley…:joget

  14. ZeMMs says:

    Aku ada pegi haritu nak tengok.. skali rupa2nya hari tu takde pertandingan.. hampeh tul. wat penat je tunggu sampai kol 10:30. Ramai jugak la yg dok menunggu kat situ.. 8-|

  15. azmie says:

    ahahah kene ler tgk jadual dier…tak silap aku ader satu hari tu mmg takder…tapi hari yg lain tu aku tak perasan ler…huhu

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p