• nostalgik

    Aku pegi ke PJ State tadi, pegi bank nak bayar duit sewa kedai & pos beberape surat. Kendian pegi ke kedai alat tulis nak beli pen. Pen2 yang aku ada sekarang ni sumernyer bengong. Bila tulis atas kertas cakar ok, tapi bila nak tulis bil buat hal tanak kuar dakwat plak. Lagi teruk bila aku nak tulis cek (itu le antara keje aku ni, tulis cek), biler nak tulis ataupun sain tetiba dakwat tak kuar…memang bengang gak dibuatnyer. Jadi aku beli ler 2-3 batang pen jenama Pilot, orang kata pen jenama tu memang bagus. Bagus gak ler bila nak beli, rege dekat RM4 sebatang…bole tahan gakler…huhu

    Lepas tu cadangnya nak beli burger KFC kat kawasan yang sama. Beli bungkus bawak balik. Beli pun pasal nak ganti burger milik abang aku yang dia beli semalam (termakan pagi tadi…sket ajer pn huhu, ngamuk dia…Alhamdulillah elok lagi walaupn semalaman dok atas meja). Elok ler plak aku ni pelanggan pertama yang masuk nak beli makan hari ni. Rasa spesel ler plak huhu…So beli ler burger 3 butir, colonel burger ajer (tapi feveret aku tuu!). Kene tunggu 5 minit pasal baru nak prepare. Mana naknyer baru ajer bukak KFC tu…huhu

    Nak dicerite lagi ler, sementara aku dok menunggu tu, ader ler sorang lagi pelanggan perempuan masuk nak beli bungkus cam aku gak. Sekali aku dok perati rupa dari belakang orang tu, yang tengah ngadap kaunter nak order makan tu, memang sebijik…seiras rupa cam arwah mak aku. Lama gak ler aku dok tenung, dari hujung rambut sampai hujung kaki, memang seiras. Ngan ketinggian dia, rambut yang agak beruban sikit, pastu t-shirt dan seluar slack sampai ler ke bahagian kaki yang berkasut ala ninja kungfu (silap taip lak :P ) tu. Terus aku teringat kat arwah mak aku, memang camtu ler gaya pemakaian dia. Bila dipikir balik aku dah lama tak tgk gaya pemakaian camtu…Tu yang menyebabkan rasa sayu mula melanda dihati …ikutkan bulan 10 ni genap ler 3 tahun pemergian dia…Terase susah dan seksa lak idup aku tanpa dia…:( Allah saja yang tau. Al-Fatihah untuk arwah

11 Comments


  1. Khai says:

    semoga roh allyarhamah dicucuri rahmat dari-Nya.. Amin

    itu menandakan yang roh arwah ibu bro azmie dekat dengan bro..

  2. ZeMMs says:

    :( Aku pun terasa kesayuan tu…..

  3. abah says:

    Sayu plak akhir2 aku baca entri ko ni Mie. Al-fatihah…jangan sedey2 k. Ei biler mau set makan? Kali ni betul punye. Kalo boleh Sabtula semua free. Jumaat n Ahad epan keje kat CC…taleh jugak ko nak jumper dier.. Ko jumper aku pon bukan special pon…hohohoho

    ….

    Tapi esok taleh plak :|

  4. azmie says:

    Khai on August 16, 2007 at 11:32 pm said:

    semoga roh allyarhamah dicucuri rahmat dari-Nya.. Amin

    itu menandakan yang roh arwah ibu bro azmie dekat dengan bro..

    thx khai :)

    ZeMMs on August 17, 2007 at 4:12 pm said:
    :( Aku pun terasa kesayuan tu…..

    :(

    abah on August 17, 2007 at 10:20 pm said:

    Sayu plak akhir2 aku baca entri ko ni Mie. Al-fatihah…jangan sedey2 k. Ei biler mau set makan? Kali ni betul punye. Kalo boleh Sabtula semua free. Jumaat n Ahad epan keje kat CC…taleh jugak ko nak jumper dier.. Ko jumper aku pon bukan special pon…hohohoho

    ….

    Tapi esok taleh plak :|

    thx abah. betul ni? aku rasa dah kali ke baper set nak dinner tp tak jadi2 ni..huhu. kita wat dlm sabtu depan ler nak? turun sri serdang ler nt yek? ;)

  5. megat says:

    baca entry ko mie… aku pun turut rasa sayu uhuhu… semoga rohnya dicucuri rahmat dan tergolong dlm golongan org yg beriman.

    well cam kita ni… life must goes on eheh.

  6. Wizurai says:

    Tuhan tu Maha Adil…
    w/pun dia ambik arwah mak ko dulu, Dia tetap datangkan ko dengan peristiwa camni… sekurang²nya rasa dekat ko kat mak ko tu tetap ada…

  7. ikoko says:

    dah beberapa kali aku jumpa orang yang macam Allahyarham abah aku..

    … setelah 10 tahun.. aku dah sampai lupa suara Allahyarham abah camner..

    dulu kan takde handset yang bleh record suara.. kepada semua orang, suara adik beradik, parents.. yang masih hidup sekarang ni.. record la.. agar bleh ingat balik nanti.. bila diorang dah takde…

    ..al-fatihah.

  8. azmie says:

    megat on August 18, 2007 at 9:46 am said:

    baca entry ko mie… aku pun turut rasa sayu uhuhu… semoga rohnya dicucuri rahmat dan tergolong dlm golongan org yg beriman.

    well cam kita ni… life must goes on eheh.

    amin. yeah life goes on…but not the same…

    Wizurai on August 18, 2007 at 10:35 am said:

    Tuhan tu Maha Adil…
    w/pun dia ambik arwah mak ko dulu, Dia tetap datangkan ko dengan peristiwa camni… sekurang²nya rasa dekat ko kat mak ko tu tetap ada…

    ituler…Allah Maha Besar dan Adil…

    ikoko on August 18, 2007 at 5:27 pm said:

    dah beberapa kali aku jumpa orang yang macam Allahyarham abah aku..

    … setelah 10 tahun.. aku dah sampai lupa suara Allahyarham abah camner..

    dulu kan takde handset yang bleh record suara.. kepada semua orang, suara adik beradik, parents.. yang masih hidup sekarang ni.. record la.. agar bleh ingat balik nanti.. bila diorang dah takde…

    ..al-fatihah.

    kengkadang biler teringat balik rasa cam kekosongan jer…kehilangan org yg penting dalam hidup…3 tahun dah lamanyer…tapi rasa cam baru jer berlaku

  9. adib. says:

    :( mmg sedih…terutamanya igt balik masa dosa dn kesilapan terhadap mak kita…tapi mak kita ttp tabah… semua kekuatan ibu kita terletak pada air mata ibu..

  10. adib. says:

    salam..mintak tolong suma rakan blogger…Al-Fatihah bt Tok Cik aku yang baru meninggal di Alor Setar pkl 5 pagi tadi… Dia dah masok hospital lebih kurang 1 bln..meninggal akibat sakit kanser darah…:(

  11. azmie says:

    adib. on August 20, 2007 at 10:43 am said:
    :( mmg sedih…terutamanya igt balik masa dosa dn kesilapan terhadap mak kita…tapi mak kita ttp tabah… semua kekuatan ibu kita terletak pada air mata ibu..

    yerp…aku akui mmg ada gak wat salah dan silap terhadap arwah masa dier hidup dulu…rasa nyesal pn ader psl tak sempat nk mintak maaf kat dier psl dier jatuh koma selama 2 minggu sebelum menghembuskan nafas terakhir :(

    adib. on August 21, 2007 at 11:24 am said:

    salam..mintak tolong suma rakan blogger…Al-Fatihah bt Tok Cik aku yang baru meninggal di Alor Setar pkl 5 pagi tadi… Dia dah masok hospital lebih kurang 1 bln..meninggal akibat sakit kanser darah…:(

    Innalillahiwainnailaihiraji’un semoga roh arwah tok cik ko dicucuri rahmat. Al-Fatihah untuk dier sekali

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p