• nauzubillah

    Aku merasa terpanggil lak untuk pos benda ni kat dalam blog. Asalnya aku dapat dari email yang dihantar / forward oleh member aku. Ini mengenai satu buku yang ada unsur-unsur untuk menyesatkan umat Islam. Dalam mesej tu pun mengatakan aku patut sebarkan maklumat pasal benda ni. Jadi aku pun mengambil keputusan untuk tolong sebarkan kat dalam blog. Jikalau nampak buku ni dijual kat mana-mana, harap dapat buat laporan kat balai polis atau mana-mana badan yang bertanggungjawab dalam menangani kes sebegini.

     
     
     

    Kalau dapat kat aku, elok dibakar pastu tanam atau buang ke laut. Bukan apa, ada gak ayat suci Al-Quran dalam buku tu. Jadi tak bole lah dibuang sesuka hati.

7 Comments


  1. kuikui says:

    bukan ke Jesus tu cuma nama lain (org puteh sebut) bagi Isa? sama mcm Jibril = Gabriel. cuma translation je lah. kan?

  2. azmie says:

    mmg ler Jesus tu nabi Isa, tapi nabi Isa derang ni dah lain dah…dipanggil anak tuhan ler pulak.

  3. shadowX_19 says:

    yap.. memang jesus tu nabi isa a.s. tapi penganut kristian ni dah terlalu pesongkan ajran yg dibawa oleh nabi isa dan mengubah sesuka hati kitab yang diturunkan kepadanya (kitab injil (bible)) dimana yang haram dihalalkan. dan yang paling penting kita pun dah tau agama yang dibawa oleh nabi seblum nabi muhammad s.a.w adalah agama yang belum lengkap dan agama islam adalah agama yang paling lengkap dan sempurna.

  4. n3dmax says:

    hmm, dh lme sbnrnye bnde nih…cume knape JAKIM x pantau dri mse ke smase???…

  5. adib. says:

    askum…tq laa bro azmie sbb tlg dakwah ttg tajuk nih…tp mmg betul dari segi translation jesus is isa…yg salah kat sini ialah..jesus itu anak tuhan..itu tidak benar…tuhan itu esa satu….dia tidak beranak dan diperanakan…senang cita laa kn..korang bkak balik Al-Quran lps 2..belek kt surah Qulhu-Allah…itu je nasihat aku..:)>-

  6. Superb says:

    Oh.. ni la buku yg kerajaan Selangor wat laporan polis tu kan? ari tu ada masuk paper tak silapnye.. :-?

  7. lisa wan says:

    nauzubillah…
    semoga Allah swt memberi petunjuk pada jalan yg benar buat kita semua umat Islam, tidak kiralah di mana kita berada…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p