Lagi satu peraduan dari Exabytes sempena hari kemerdekaan yg ke 50 ni….Sama tujuan seperti peraduan “We Love Malaysia” yang aku sebut dalam entri sebelum ni. Ianya boleh didapati di SINI Apa yang perlu dibuat adalah, dengan menamakan lokasi untuk setiap gambar yang diberikan. Ada sembilan (9) gambar dan lokasi yang berlainan kesemuanya.

Nampak cam mudah tapi ader gak gambar yang aku tak dpt ketahui lokasi nyer…Sesaper leh tolong bagi jawapan yang lengkap kat aku tak?. Pakat ler nanti kalau menang at least aku refer ler kat korang nanti. Win-Win situation…betul tak? :D

Update:

Noor Azmie Bin Ramly
azmi1152@yahoo.com

details aku kalu nak letak sebagai referer…selamat mengisi! :D

18 thoughts on “spot & win

  1. azmie says:

    ok ni aku kasi jawapan utk pics yg aku tau:

    #1: Bangunan Sultan Abdul Samad
    #2: Gunung Kinabalu (rasanyer ler :P )
    #3: Putrajaya (tatauler bangunan Putrajaya tu ataupn Masjid Putrajaya…rasanyerler)
    #5: A Famosa
    #6: KL Tower
    #7: Tugu Negara
    #9: Berjaya Colmar Tropicale

    yg #4, #8 still tatau…help pls :D

  2. kyoshiro says:

    #8 tu bukan yg pusing2 tu ker? ape name da? :P

  3. azmie says:

    yeah…ferris wheel tu kan? eye of malaysia ker aper ntah namanyer…

  4. azmie says:

    ok mmg da konpem, #8 tu: Eye On Malaysia (Ferris Wheel) :D

  5. khai says:

    nama masjid putrajaya tu, Putra Mosque atau masjid Putra kan?

  6. azmie says:

    ok ni jawapan nyer ek (3 jam mencari ni):

    1. Bangunan Sultan Abdul Samad
    2. Gunung Kinabalu
    3. Bangunan Perdana Putra
    4. Kuil Kek Lok Si
    5. A’Famosa
    6. Menara KL
    7. Tugu Negara
    8. Eye On Malaysia
    9. Colmar Tropicale

    so aper lagi? p serbu site exabytes tu :D

  7. shadowX_19 says:

    haha… serbu jgn tak serbu….. :))

    aku malas nak join mende ni… rase cam takkan menang je

  8. kyoshiro says:

    shadowX_19 on July 11, 2007 at 4:53 pm said:

    haha… serbu jgn tak serbu….. :))

    aku malas nak join mende ni… rase cam takkan menang je

    uish rugi x mencube… mane tau nasib? :-?

  9. WaWa says:

    hoho. semoga berjaya.. :d

  10. azmie says:

    kyoshiro on July 11, 2007 at 5:34 pm said:

    shadowX_19 on July 11, 2007 at 4:53 pm said:

    haha… serbu jgn tak serbu….. :))

    aku malas nak join mende ni… rase cam takkan menang je

    uish rugi x mencube… mane tau nasib? :-?

    ntahnyer…bukan susah sgt pn…jawapan pn dah ader…huhu

    WaWa on July 11, 2007 at 5:55 pm said:

    hoho. semoga berjaya.. :d

    dah isi dah ker? semoga berjaya buat anda juge :D

  11. khai says:

    aku rasa kan, sapa yang guna exabytes yg pastinya kemungkinan besar akan menang… ye la, nak jaga hati customer.. buat ape jaga hati yg bukan customer.. x gitu?

  12. azmie says:

    tak jugak…seblom ni ader gak non-client exabytes yg menang per…:)>-

  13. draxter says:

    Aku dah daftar tapi, konfius camne lak letakkan coding tu

  14. azmie says:

    biasanya letak kat bhg bottom.php , itu pn kalu theme ko ader file tu…

  15. Fahmishah says:

    jikalau aku memang..bermakna aku dan azmie berjaya utk kali kedua selepas iPOD

  16. azmie says:

    hehe ko boh nama aku sbg ref yer fahmishah :D kalau menang sama2 kiter pegi cuti2 malaysia ;)

  17. Fahmishah says:

    azmie on August 13, 2007 at 1:34 pm said:

    hehe ko boh nama aku sbg ref yer fahmishah :D kalau menang sama2 kiter pegi cuti2 malaysia ;)

    oh ya! kita pergi bercuti bersama ipod kita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p