• FF2 @ Cineleisure: The Aftermath

    Just got back from Mutiara Damansara (my first time being there!) after watching Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer, and arrived home safely at Serdang on about 15 to 9PM. It was a little bit tiring, considering driving back from Mutiara Damansara, then sending back Zeo and Daniaz home at Kelana Jaya and then stopped by at my father’s workshop at Old Klang Road to pick up some stuff that I forgot to took with me before went to watch the movie.

    The meetup was successful, the 7 of us arrived at the place, me, Zeo & daniaz (picked them up on the way), Manchurr & his gf, and last but not least, ZeMMs & Azurt. Although I wouldn’t say for 100% according to plan, considering I lose the booked tickets because I was late on collecting it from the counter (darn! only about 10-20 minutes late and they already released the tickets…thank goodness there were still 7 available tickets left for our group of 7 people, but no more “all in the same row” tickets, like I had booked before this!)

    The movie? it was fantastic! It was partly about Mr.Fantastic and The Invisible woman getting married, and mainly about the arrival of an extra terrestrial being named as Silver Surfer, in service for his master, galactus, that in the beginning, to destroy the Earth. Actually the word “destroy” here means “eating”, where galactus needs to “eat” a planet to ensure his survival (well that’s what I know from a bunch of comics that I read a long long time ago). But Silver Surfer himself is a actually good guy, just he was forced to serve galactus and had no other options but to assist his master by finding planets to be his master’s meal.

    Another exciting part, the human torch had acquired another “special” kind of temporary ability after his first encounter with the Silver Surfer (love that aerial pursuit part!), where he will had his power switched with somebody else’s power if they had a contact physically with him (in this case, with the other 3 members of the Fantastic 4). And it sure created a messy situation. :P

    And not to forget, Dr. Van Doom, also made his presence in this sequel. And as always, as a super villain, to carry out with his evil plans to conquer the world. That’s about all the spoilers. Any more you watch it for yourselves. And I bet many of you had watched this movie already (Considering I had planned this movie meetup for about 20 days :| ).

    And we have several pics taken when meeting up at the entrance, just for memories, including pics from my N90, but unable to upload at this moment coz the battery worn out. And will upload other pics from Zeo after receiving it later. Thanx guyz for joining the meetup, and let’s plan for another one for this upcoming movie, Transformers & Harry Potter and The Order of Phoenix…shall we? :D

    Update:

    Pics taken by Zeo, you can view it HERE

    And last but least, a pic from me:

     

    Just one pic…the rest was all a total mess up…haha

33 Comments


  1. azurt says:

    let me be the first one to comment..

    THank You for the effort and for the time.. ehhehe.. glad the meetup menjadi.. syiannnn ko kan, duduk kat belakang nu ha.. dan aku & zemms duduk kat depann.. (sakit tengkuk beb)… hehehe.. apa pun, nnt wil; review about this movie the soonest.. :P

  2. azmie says:

    takderler depan sgt korangnyer pn…selang 2 baris ajer…at least ader ler teman…aku nih…kesorangan…waaaa :((

  3. khai says:

    incik azmie, leh kasitahu umur korang semua tak.. neway, takkan takde walau sekeping pon gambar kot…

    psstt: pe kata pas ni nengok cerita melayu plak ramai2? cite haru biru ke.. diva ke? and… pe kata lepas ni buat kat TGV KLCC plak… khai leh tolong bookingkan.. coz nak gi damansara tu jauh la.. takak transport..

    sure ramai lagi blogers yg ske ngk wayang kat tgv klcc kan? huhu

  4. abah says:

    Dud sori luper sms..keditku habes! Huwaaaaa disebabkan hal2 yang tidak dapat dielakkan di Melaka…aku terpaksa bertolak dari Melaka pada pukol 5 petang tadik. Now, aku kat Putrajaya dehh….

  5. tika says:

    :)>- thanx to u bro. happy je smlm! dpt kenal member seangkatan manchurr :d pape pun, tmpt ktorg pling best diantara korg :joget

  6. tika says:

    #-o lupe plak nak mintak pix smlm..hmm..cpt2 le post!

  7. manchurr says:

    @khai: klcc wayang xbest arr hahhah, lagi better times square.. :P

  8. Antabax says:

    wah active betul korang tgk wayang sama-sama ! :joget

  9. ZeMMs says:

    Thanks for the show.. next time wat lagi :d

  10. azmie says:

    khai on June 25, 2007 at 1:03 am said:

    incik azmie, leh kasitahu umur korang semua tak.. neway, takkan takde walau sekeping pon gambar kot…

    psstt: pe kata pas ni nengok cerita melayu plak ramai2? cite haru biru ke.. diva ke? and… pe kata lepas ni buat kat TGV KLCC plak… khai leh tolong bookingkan.. coz nak gi damansara tu jauh la.. takak transport..

    sure ramai lagi blogers yg ske ngk wayang kat tgv klcc kan? huhu

    umur? hmm average belasan tahun jerk…caya tak? hehe. gambar tu ader, tapi bukan dari aku ler pasal henpon aku wat hal lak time tu…tunggu zeo kasi pics kat aku

    klcc? hmm aku bukannyer aper area kl ni yg leceh sket…pasal aku mmg jarang beno turun kl…heheh

    abah on June 25, 2007 at 1:36 am said:

    Dud sori luper sms..keditku habes! Huwaaaaa disebabkan hal2 yang tidak dapat dielakkan di Melaka…aku terpaksa bertolak dari Melaka pada pukol 5 petang tadik. Now, aku kat Putrajaya dehh….

    lerr…aku tunggu ko ngan penuh kesabaran…tapi takper masih ader lain kali (lain mcm lak biler translate bm…huhu, there’s still next time :D )

    manchurr on June 25, 2007 at 9:43 am said:

    @khai: klcc wayang xbest arr hahhah, lagi better times square.. :P

    times square lagi ler aku tak penah gi lagi…stakat lalu depan times square aderler…huhu

    ZeMMs on June 25, 2007 at 2:07 pm said:

    Thanks for the show.. next time wat lagi :d

    no prob…patut wat kerap lagi nih ;)

  11. azmie says:

    tika on June 25, 2007 at 9:28 am said:

    :)>- thanx to u bro. happy je smlm! dpt kenal member seangkatan manchurr :d pape pun, tmpt ktorg pling best diantara korg :joget

    tika on June 25, 2007 at 9:30 am said:

    #-o lupe plak nak mintak pix smlm..hmm..cpt2 le post!

    ni awek manchurr ek? nice to meet u too :D nnt gambar sy mintak dari sedara zeo dulu pastu baru upload sini :)

    Antabax on June 25, 2007 at 11:13 am said:

    wah active betul korang tgk wayang sama-sama ! :joget

    tu ler…mmg nak mengeratkan silaturrahim antara bloggers, antabax pn join ler skali lenkali…k? :D

  12. SpidyKitty says:

    Waaa! sayangnyer… mesti bes kn? kn3? huhu.. tinginnyer.. apasal la yg aku duduk perlis neh… huhu.. baik tinggal kat rumah maksu aku kat damansara pown bagos lgik..huhu!:((

  13. khai says:

    :d @ manchurr : wow.. ok la gak tu.. korang anjurkan la plak kat Imax tuh… taw taw!!

    :)) @ azmie : ade hati plak korang nak ngaku belasan tahun.. hehehee… masing2 janggut dah panjang..

    :o @ korang yg pergi : wow!! besh gak layan gambar kowang.. bro azmie siap bawak notebook.. sungguh ensem bergaya.. begitu juga dgn zeo… awek korang pon sungguh ayu… fullah!! mana manchurr ni.. jap lom usya abis.. tapi ada satu yg x lengkap ni.. bro azmie, bila lg nak berdua gi cinema ni :->

  14. khai says:

    DAH NAMPAK.. DAH NAMPAK.. manchur berbaju putih ngan awek dia.. ngeh ngeh… sweet couple.. mmg sah la korang sume janggut dah panjang2.. khai je janggut baru nak tumbuh2 manja.. nasib x pergi.. kalo x, sure kene pulau ngan korang (takut kene chop kawan ngan budak bawak umor) … kwang kwang kwang :))

    Bro azmie.. pas ni please.. time square.

  15. Iced Nyior says:

    bestnye tgk movie reramai :D

  16. azmie says:

    SpidyKitty on June 25, 2007 at 11:12 pm said:

    Waaa! sayangnyer… mesti bes kn? kn3? huhu.. tinginnyer.. apasal la yg aku duduk perlis neh… huhu.. baik tinggal kat rumah maksu aku kat damansara pown bagos lgik..huhu!:((

    cepat2 ler pindah…tak pn masuk U nt pilih yg area yg berdekatan…huhu

    khai on June 26, 2007 at 12:43 am said:

    :d @ manchurr : wow.. ok la gak tu.. korang anjurkan la plak kat Imax tuh… taw taw!!

    :)) @ azmie : ade hati plak korang nak ngaku belasan tahun.. hehehee… masing2 janggut dah panjang..

    :o @ korang yg pergi : wow!! besh gak layan gambar kowang.. bro azmie siap bawak notebook.. sungguh ensem bergaya.. begitu juga dgn zeo… awek korang pon sungguh ayu… fullah!! mana manchurr ni.. jap lom usya abis.. tapi ada satu yg x lengkap ni.. bro azmie, bila lg nak berdua gi cinema ni :->

    khai on June 26, 2007 at 12:45 am said:

    DAH NAMPAK.. DAH NAMPAK.. manchur berbaju putih ngan awek dia.. ngeh ngeh… sweet couple.. mmg sah la korang sume janggut dah panjang2.. khai je janggut baru nak tumbuh2 manja.. nasib x pergi.. kalo x, sure kene pulau ngan korang (takut kene chop kawan ngan budak bawak umor) … kwang kwang kwang :))

    Bro azmie.. pas ni please.. time square.

    ala takder hal ler…janji belum umur 30 lagi…huhu

    times square? hmmm…tgk ler majoriti kalu kater gi situ aku ikut ajer…tarak hal :D

    manchurr on June 26, 2007 at 10:28 am said:

    itu post aku lak.. mai2 masuk komen hehehe

    http://www.manchurr.net/blog/archives/f4-moviegoer-meetup/

    jap agi aku tgk :D

    Iced Nyior on June 26, 2007 at 10:37 am said:

    bestnye tgk movie reramai :D

    yeah mmg besh! meh ler join utk meetup akan dtg ni :D (in progress)

  17. Zeo says:

    Mmg keje gila lah g Times Square (area tengah KL) weekend. Tahun depannya baru sampai. LOL!

  18. SpidyKitty says:

    azmie on June 26, 2007 at 12:45 pm said:

    SpidyKitty on June 25, 2007 at 11:12 pm said:

    Waaa! sayangnyer… mesti bes kn? kn3? huhu.. tinginnyer.. apasal la yg aku duduk perlis neh… huhu.. baik tinggal kat rumah maksu aku kat damansara pown bagos lgik..huhu!:((

    cepat2 ler pindah…tak pn masuk U nt pilih yg area yg berdekatan…huhu

    khai on June 26, 2007 at 12:43 am said:

    :d @ manchurr : wow.. ok la gak tu.. korang anjurkan la plak kat Imax tuh… taw taw!!

    :)) @ azmie : ade hati plak korang nak ngaku belasan tahun.. hehehee… masing2 janggut dah panjang..

    :o @ korang yg pergi : wow!! besh gak layan gambar kowang.. bro azmie siap bawak notebook.. sungguh ensem bergaya.. begitu juga dgn zeo… awek korang pon sungguh ayu… fullah!! mana manchurr ni.. jap lom usya abis.. tapi ada satu yg x lengkap ni.. bro azmie, bila lg nak berdua gi cinema ni :->

    khai on June 26, 2007 at 12:45 am said:

    DAH NAMPAK.. DAH NAMPAK.. manchur berbaju putih ngan awek dia.. ngeh ngeh… sweet couple.. mmg sah la korang sume janggut dah panjang2.. khai je janggut baru nak tumbuh2 manja.. nasib x pergi.. kalo x, sure kene pulau ngan korang (takut kene chop kawan ngan budak bawak umor) … kwang kwang kwang :))

    Bro azmie.. pas ni please.. time square.

    ala takder hal ler…janji belum umur 30 lagi…huhu

    times square? hmmm…tgk ler majoriti kalu kater gi situ aku ikut ajer…tarak hal :D

    manchurr on June 26, 2007 at 10:28 am said:

    itu post aku lak.. mai2 masuk komen hehehe

    http://www.manchurr.net/blog/archives/f4-moviegoer-meetup/

    jap agi aku tgk :D

    Iced Nyior on June 26, 2007 at 10:37 am said:

    bestnye tgk movie reramai :D

    yeah mmg besh! meh ler join utk meetup akan dtg ni :D (in progress)

    mak aih.. pindah? hehe.. nnti la.. lepas dh abis blaja.. huhu.. cpt2 masuk U? skang ne sy baru umur 15.. PMR pown xlepas lg.. cmner nk masuk U? hehe.. Nk pegi kolej sunway! dkt x? keh3..

  19. azmie says:

    Zeo on June 26, 2007 at 8:52 pm said:

    Mmg keje gila lah g Times Square (area tengah KL) weekend. Tahun depannya baru sampai. LOL!

    ituler…tempat yg less crowded ler

    @spidy: I meant tunggu ko da abes high school ler…tak pn paling cepat lepas PMR amek sekolah teknik ker aper ker…huhu

  20. manchurr says:

    less crowded? mane? midvalley? hahahaha less crowded nanti wayang mesti x best :P

  21. azmie says:

    hahah betol gak tu…tapi tak ramai org lebih “romantik” sket…wakaka ;)

  22. gie says:

    bro..bile mau kuar dengan pasangan sendiri ni :d

  23. azmie says:

    aku memilih utk tidak menjawab soalan anda tersebut…huhu ;)

  24. ZeMMs says:

    Sebenarnye aku agak bersetuju dengan cadangan untuk tengok Transformers kat Timesquare… tengok kat IMAX wide theatre.. fuiyooo puas hati beb.. especially utk citer cam transformers.. tp duit melayang pun puas hati gak.. har har har :joget

    (ps: hujung2 minggu KL takde la jam pun sangat… especially hari Ahad.. :-?)

  25. azmie says:

    sori camner lak komen ko ni leh termasuk Akismet spam list lak :P
    erm ko AGAK bersetuju la ek…tapi manchurr kater kat saner ada GSC gak…which is ok also…

    bole kalau nak elak jam…kene mai dlm tgh hari…jgn gi time petang dahler…

    so Times Square k ek? ZeMMs aku tumpang kete ko jerlar leh? ;)

  26. ZeMMs says:

    Nak tumpang bley.. tp ko kene mai AMpang dulu ler.. kes kes kes..

    GSC tu pun ok jugak kalau nak tengok sebab depan dia bebetul ada starbucks.. so kalau dtg awal kita bley lepak2 situ dulu sambil tunggu wayang nak start.. ada wifi..

    IMAX tu aku propose sebab screen dia mmg giant.. so untuk citer macam Transformers ni mmg berbaloi la tgk screen besar2 ni..

    Apa2 pun aku OK dengan 2-2 option.. IMAX or GSC tak kisah…

  27. azmie says:

    hah takder keje nak gi ampang dulu…jauh ler sangat…huhu

  28. Zeo says:

    Faster dey, Transformers.

  29. ZeMMs says:

    Diorg nak tengok lambat lg ler Zeo..
    Aku ingat nak tengok dulu lar.. kang cite dah basi baru nak tgk tak syiok ar.. Transformers lak tuh.. huhuhu :((

  30. azmie says:

    Zeo on June 30, 2007 at 8:25 am said:

    Faster dey, Transformers.

    ituler…aku pn tgh check jadual aku gak ni…rasanyer utk 2 ahad akan datang aku tak free ler…

    ZeMMs on June 30, 2007 at 12:06 pm said:

    Diorg nak tengok lambat lg ler Zeo..
    Aku ingat nak tengok dulu lar.. kang cite dah basi baru nak tgk tak syiok ar.. Transformers lak tuh.. huhuhu :((

    ko dah tgk ker lom ni? si azurt dah tgk dah…huhu…

    anyways, aku rasa kalau nk tgk, tgk time hari bese…amcam? fast reply pls…nk tau gak pendapat korang…

  31. manchurr says:

    wey.. korang tgk la minggu depan.. aku dah tgk td.. best glerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. movie of the year!! aku balik kampung minggu depan.. sorry la tgk dulu hehe

  32. azmie says:

    huh manchurr pn da tgk rupanyer…aku ingat nak tgk hari rabu ni…mintak cuti kat bapak@boss aku…huhu

Trackbacks/Pingbacks

  1. + Manchurr Inc + » F4 Movie'go'er Meetup

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p