• saga aku “dicium”

    Aku telah mengalami eksiden dimana bahagian kiri belakang kenderaan(dibahagian bumper) telah “dicium” oleh sebuah kenderaan pengangkutan awam. Kejadian tersebut berlaku lebih kurang jam 7-8PM, sebentar tadi, di lebuhraya KL-Seremban lebih kurang 1KM sebelum susur masuk ke Serdang. Keadaan lebuhraya pada masa tersebut agak sesak berikutan cuaca hujan sepanjang perjalanan. Ia berlaku apabila kenderaan Proton Saga aku yang berada dilorong kanan lebuhraya ingin memasuki ke lorong tengah dan seterusnya ingin memasuki lorong kiri untuk menghala ke susur masuk ke Serdang. Manakala kenderaan awam tersebut pula berada dilorong kiri ingin memasuki lorong tengah untuk mengelak daripada memasuki susur masuk ke Serdang.

    Kemalangan terjadi ketika pertukaran lorong tersebut berlaku dimana kenderaan aku sudah pun berada agak ke hadapan daripada kenderaan awam tersebut. Ianya menyebabkan bahagian hadapan kenderaan aku berpusing menghala ke lorong kanan dalam keadaan melintang secara paksa. Aku berusaha untuk menstabilkan kenderaan namun disebabkan keadaan jalan yang licin akibat hujan, menyebabkan kenderaan aku berpusing ke arah bertentangan menghala lorong kiri lebuhraya dan hanya setelah itu aku berjaya mengawal kenderaan aku dan terus menyusuri dilorong kecemasan kemudiannya berhenti untuk mengelakkan pertembungan dengan kenderaan-kenderaan yang lain memandangkan jalan agak sibuk ketika itu. Kenderaan awam itu juga telah berhenti dan pemandunya telah meminta maaf kepada aku kerana kejadian tersebut sememangnya berlaku atas kecuaian beliau kerana tidak memerhatikan kenderaan sebelah kanan jalan ketika hendak membuat pertukaran lorong. Beliau juga menyatakan yang aku mengawal kenderaan dengan baik ketika ianya berpusing-pusing ditengah-tengah lebuhraya dan berjaya mengelakkan pertembungan dengan mana-mana kenderaan (nasib baik aja…not more than that!) Mujur tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

    Kerosakan yang berlaku pada kenderaan aku hanyalah diparas minima dimana terdapat kesan calar dan sedikit kopakan dibahagian muncung bumper. Dan aku telah pun bersetuju dengan pemandu tersebut untuk tidak membuat laporan polis berkenaan kejadian ini. Alhamdulillah

    Updated

    Aku upload pics kesan kerosakan kat kete aku…

     
     

28 Comments


  1. manchurr says:

    letak la picca ke bro… nak tgk camne huhuh

  2. dana says:

    :o siannya ko..alhamdulillah ko ok xde apa..kdg2 kita ok je drive..tp org lain plak tak ok kan..xpe2..accidents happen..

  3. hepan says:

    hebat ko mengawal kerete tu. ahaha. sib baik ko tade ape2.

    nak tengok gamba cane kete ko. buh la gamba. :D

  4. azmie says:

    manchurr on June 16, 2007 at 9:06 pm said:

    letak la picca ke bro… nak tgk camne huhuh

    pic bhg kene langgar tu ker? nnt ler aku upload…mlm2 ni aper nak nampaknyer…huhu

    dana on June 16, 2007 at 9:12 pm said:
    :o siannya ko..alhamdulillah ko ok xde apa..kdg2 kita ok je drive..tp org lain plak tak ok kan..xpe2..accidents happen..

    ituler…masa kete tgh berpusing2 tu aku dok risau kalau dok kene kete lain jer…sib baik takder…

  5. azmie says:

    hepan on June 16, 2007 at 9:14 pm said:

    hebat ko mengawal kerete tu. ahaha. sib baik ko tade ape2.

    nak tengok gamba cane kete ko. buh la gamba. :D

    huhu tunggu besok ler aku snap pics…malam2 ni tak nampak ler…area rumah aku ni pn gelap :P

  6. Kyoshiro says:

    huhu, ade bakat nie.. leh jadi drift king :)>-

  7. khai says:

    kereta tu pon satu la… ade ke gi cium bontot.. cam takde tempat lain nak cium.. kekeke..

    neway alhamdulillah, tuan proton saga selamat… takde mintak ganti rugi ke even x buat report polis pon.. kopak tuuu [-(

  8. azmie says:

    Kyoshiro on June 17, 2007 at 12:01 am said:

    huhu, ade bakat nie.. leh jadi drift king :)>-

    heh drift tak drift ler…kene kete org lain satu hal ler plak :-ss

    khai on June 17, 2007 at 5:00 am said:

    kereta tu pon satu la… ade ke gi cium bontot.. cam takde tempat lain nak cium.. kekeke..

    neway alhamdulillah, tuan proton saga selamat… takde mintak ganti rugi ke even x buat report polis pon.. kopak tuuu [-(

    ituler…sib baik cium bontot tang bumper…kene body gerenti kemek tu…tp cium pn berpusing kete aku dibuatnyer :(
    bukan kete…saja je tanak sebut…aku kata kenderaan pengangkutan awam ajer…

  9. ZeMMs says:

    Gatal btul la pakcik tu cium bontot hang azmie.. hehehe :)>-

  10. madnilk says:

    nasib baik cium belakang… selalu mmg bleh kawal.. tapi kalau cium depan, ish ish ish entah ler.. Alhamdullillah ko selamat

    tak buat doa selamat ker ajak kami? :P

  11. azmie says:

    ZeMMs on June 17, 2007 at 8:44 am said:

    Gatal btul la pakcik tu cium bontot hang azmie.. hehehe :)>-

    ahah…lucah ler tu…;)

    madnilk on June 17, 2007 at 11:34 am said:

    nasib baik cium belakang… selalu mmg bleh kawal.. tapi kalau cium depan, ish ish ish entah ler.. Alhamdullillah ko selamat

    tak buat doa selamat ker ajak kami? :P

    kalu jalan kering maser tu ikutkan rasa leh kawal lagi kot…tapi disebabkan ujan maser tu…jalan mesti licin…so KURANG kawal :|

  12. ikoko says:

    fuh~ nasib baik ko selamat dan kecederaan di kereta tak berapa sangat.. :)

  13. azmie says:

    tiada kecederaan badan, cumer kecederaan kete ajer…aku upload pics kete aku :|

  14. cake says:

    adekah sebuah bas? huhu gilew

  15. azmie says:

    that’s for you to find out…aku malas nak elaborate lebih2…huhu

  16. Kyoshiro says:

    waa.. gile ar, bumper masih reflect 100% lagi tu, tapi sayang dah kene cium

  17. khai says:

    wah.. dah letak pic… nengok cam kecederaan ringan je.. heran gak camne leh berpusing kete tu… maybe sbb jalan licin gaknye kan..

    bro, leh ajar tak atau leh kasi website dia,kat mana plugin nak buat bila post gambar, ade siap border tu.. cun ar… best skit ntuk thumbnail.. sume nak photoshop je, pengsan…

    tolong ye bro azmie :x

  18. shadowX_19 says:

    uik.. kesian ko.. kete aku pun kene langgar tapi taktau ngan ape.. sedar2 dah kemek kat bumper kat ngan tayar. siot tul la… :-w

  19. azmie says:

    Kyoshiro on June 17, 2007 at 8:48 pm said:

    waa.. gile ar, bumper masih reflect 100% lagi tu, tapi sayang dah kene cium

    ituler…tp kebanyakannya boleh hilang kalau dipolish balik…:|

    khai on June 17, 2007 at 9:05 pm said:

    wah.. dah letak pic… nengok cam kecederaan ringan je.. heran gak camne leh berpusing kete tu… maybe sbb jalan licin gaknye kan..

    bro, leh ajar tak atau leh kasi website dia,kat mana plugin nak buat bila post gambar, ade siap border tu.. cun ar… best skit ntuk thumbnail.. sume nak photoshop je, pengsan…

    tolong ye bro azmie :x

    yep…kalau jalan tak licin rasa tak jadi camtu kot…padahal masa dier sondol tu takderler kuat sgt…tp tetiba kete jadi tak terkawal skejap…

    aku ader wat entry pasal mende ni sebelum ni, check kat SINI :D

    shadowX_19 on June 18, 2007 at 12:28 am said:

    uik.. kesian ko.. kete aku pun kene langgar tapi taktau ngan ape.. sedar2 dah kemek kat bumper kat ngan tayar. siot tul la… :-w

    ooo kira langgar lari ler tu…

  20. Zeo says:

    Apsl ko tak kejar dan langgar jer balik.

  21. azmie says:

    pulak dah nak soh pi langgar balik watpe? kang dari kemek sket2 jadi bertambah banyak lak…maka bertambah banyakler kos nak membaikpulih kete aku nnt…[-(

  22. Domz says:

    tak pe ko anto p bengkel ko gak..
    duit dapat ko gak..
    muehehhe
    p/s:Konangis tak Mie??

  23. azmie says:

    heh bengkel aku tak wat ketuk body ler….repair mekanikal parts sahaja…lg pn nak claim apernyer…bukan wat repot polis pn…/:)

    tak nangis…malah happy giler…huhu

  24. hepan says:

    apesal ko happy plak mie? ahahahha. tade teruk sgt tu. ketuk sket jadi la. kete aku pun kene sagat ngan lori. seb baik lori kecik. tak kemik, calar dalam je. darn

  25. azmie says:

    sajer jer tulis…huhu

    ader kemek sket…pastu pintu bhg bawah ader terkeluar sket…aku ingat bukan stakat bumper belakang ajer yg kene…nampak kesan calar lagi sampai ker pintu belakang belah kiri tu…tapi tak jelas sgt ler… :|

  26. abah says:

    adakah aku adalah orang terakhir berkomen-an perihal ini? Hummm taper2 sikit jer tuh buleh diketuk bagai kan…ko kan otai bab2 ni!

    hepan on June 20, 2007 at 11:26 pm said:

    apesal ko happy plak mie? ahahahha. tade teruk sgt tu. ketuk sket jadi la. kete aku pun kene sagat ngan lori. seb baik lori kecik. tak kemik, calar dalam je. darn

    Epan exaggerate plis *larikkk

  27. azurt says:

    wahhh.. sorry la.. aku tak sempat nak membaca blog orang… Sekarang baru la boleh.

    Anyway.. Kesiannyee koo… jadi.. ape dah jadi sekarang? kete dah ok tak?

  28. azmie says:

    abah on June 23, 2007 at 4:34 am said:

    adakah aku adalah orang terakhir berkomen-an perihal ini? Hummm taper2 sikit jer tuh buleh diketuk bagai kan…ko kan otai bab2 ni!

    hepan on June 20, 2007 at 11:26 pm said:

    apesal ko happy plak mie? ahahahha. tade teruk sgt tu. ketuk sket jadi la. kete aku pun kene sagat ngan lori. seb baik lori kecik. tak kemik, calar dalam je. darn

    Epan exaggerate plis *larikkk

    ler aku tak specialize bab ketuk-ngetuk ni ler…bab enjin shj…nk kene hantar bodyworks nyer tempat gak

    azurt on June 23, 2007 at 10:12 am said:

    wahhh.. sorry la.. aku tak sempat nak membaca blog orang… Sekarang baru la boleh.

    Anyway.. Kesiannyee koo… jadi.. ape dah jadi sekarang? kete dah ok tak?

    tak buat aper pn lg…biar jek dulu psl takder ler ketara sgt kesan langgar dier…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p