• boringnye!

    aku sungguh boring semenjak 2 menjak ni…tatau nak watpe…tgk blog pn rasa cam takder mood nak update…sampaikan nak tgk wayang pn tak larat pasal boring sangat…aku tulis entry ni menggunakan laptop yg baru aku beli minggu lepas (sampai kat bengkel hari sabtu lepas).

     

    beli dari Dell ajer, order online…Inspiron model 6400, spec dier antaranya yg aku ingat le, processor Intel Core 2 (tp bukan duo) 1.66GHz, 2GB DDR-2 RAM, 80GB SATA…etc..etc…

     
     

    regenyer, dlm RM3k, guner kad Citibank aku, bayar guna Flexi Payment…ala bayar secara installment/ansuran lar. bole lar tu bagi aku…OS guner vista home basic ajer….nak yg lagi bagus kene tambah lagi…tak larat ler plak nak bayo nt… :(

    tp yg buat aku lebih boring lagi, aku dpt brochure Dell lagi semalam…ader spec yg lagi bagus, yg ader Core 2 Duo, rege lagi murah…tak ker bengang + boring tu…aku ler bengong yg tak sabo2 nak beli ni…kalau tunggu lagi 2 minggu leh dpt yang latest nyer promo tu…hmm

    semalam jumpa salah sorang member aku yg nak dekat 10 tahun tak jumpa…nama dia Faidin. seronot betul bila jumpa tu, aku tgk rupa dia tak banyak berubah pn…dia pn kata aku ni maintain lagi sejak sekolah menengah dulu (kembang siot…huhu) anyways, dapat tau sebelum ni yg dia ngan 2 orang kawan lama yg sama tak jumpa dekat 10 tahun gak, nak kawen….yg besh tu…depa kawen pada ari yg sama tu…2 Jun 2007 nt…mesti nak gi nanti ni…mmg lama betul tak jumpa ngan depa ni…skali jumpa da nak kawen da :D (boring aku pasal masih single lagi…hmmm)

    kebelakangan ni lak aku tgk aktiviti torrent aku semakin lembab…sumer torrent yg aku download jadi slow…pastu asek manjang jer offline…

     

    aku dapat tau dari forum yg aku join yg TMnut buat hal, mana naknyer, bukak jer torrent client aku, biler nak surf web aku asek dpt blank page ajer…begitu dasat lembab dier…membuatkan aku lagi bertambah boring…:(

39 Comments


  1. ejon says:

    wow, bestnya ada laptop.. =((

  2. CypherHackz says:

    aku rasakan, dell saje la buat macam tu. bile customer dah beli, die akan hantar brochure list harga yang murah pulak.

  3. ZeMMs says:

    Kool! dah ada laptop.. jom lepak starbucks!!!! :)>-

  4. azmie says:

    ejon on May 16, 2007 at 6:51 am said:

    wow, bestnya ada laptop.. =((

    ni kali kedua aku memiliki laptop, yg pertama tu cam sial…huhuh

    CypherHackz on May 16, 2007 at 11:41 am said:

    aku rasakan, dell saje la buat macam tu. bile customer dah beli, die akan hantar brochure list harga yang murah pulak.

    ituler pasal….rege dier jadi makin rendah…rasa bengang lak dibuatnyer…:-w

    ZeMMs on May 16, 2007 at 4:35 pm said:

    Kool! dah ada laptop.. jom lepak starbucks!!!! :)>-

    tarak hal…erm starbucks maner nih? aku tak penah jejak kaki lagi…huhu

  5. ZeMMs says:

    Tak kisah la Starbucks mane2 pun.. aku nak wat keje kat saner.. wat kat rumah rimas, tak feel. hehehe. Starbucks kat Jusco Balakong (Cheras Selatan) pun cambest jer :-?

  6. azmie says:

    biler tu? kasi habaq kat aku nnt…nak gak test wifi laptop aku ni ;)

  7. Zeo says:

    MacBook weh!

    Ako rasa cam semak je laptop skrg ni. Byk sgt button.

  8. azmie says:

    hah riban-riban ler jawabnyer nt…

  9. manchurr says:

    forum mane ko layan wey? anyway.. nape torrent tu sume merah? lagi teruk tu! hehe aku jalan gak.. tp slow la.. 10Kbps je slalu.. hm,nyway, nice laptop! new! hehe

  10. Kyoshiro says:

    hurm.. pentiumD ke? fuyooo, 2gb ram tu.. tapi pesal HD kecik sgt?

    umm… tmnut ni dah wat hal la, aku nye torrent pon lembab nak mampus, aku rase diorang cap d/l ngan u/l la… :-w

  11. azmie says:

    manchurr on May 17, 2007 at 11:56 am said:

    forum mane ko layan wey? anyway.. nape torrent tu sume merah? lagi teruk tu! hehe aku jalan gak.. tp slow la.. 10Kbps je slalu.. hm,nyway, nice laptop! new! hehe

    thanx bau kedai lagi tu yg aku ske tu :D aku slalu surf my torrent nyer forum…anyways arini aku dload dlm 2-3 torrent, pagi tadi check cam dah ok…tapi tatau ler kene tunggu malam ni balik dari keje baru leh tau…

    Kyoshiro on May 17, 2007 at 12:04 pm said:

    hurm.. pentiumD ke? fuyooo, 2gb ram tu.. tapi pesal HD kecik sgt?

    umm… tmnut ni dah wat hal la, aku nye torrent pon lembab nak mampus, aku rase diorang cap d/l ngan u/l la… :-w

    dier panggil pentium D laie ker? ntah ler tak kesah nk panggil aper2 namer pn…a’a itu depa promo kat aku upgrade RAM…spatutnyer 1GB jer…itu ler HD cam kecik ler pulok…tapi kalu nak mintak upgrade kene tambah ler laie…tak larat ler pacik! huhu ;)

  12. azmie says:

    semalam aku check kat Dell, nk tanyer pasal processor laptop aku tu…staff dier pn soh aku check kat BIOS kalu nak konpem…rupanya mmg Intel Core 2 Duo… :D

  13. manchurr says:

    tu la aku heran.. ade ke intel core 2.. huhuh hm, torrent dah ok? ye ke.. ko mytorrent? layan restricted zones ke?hahahah aku join situ gak, bolehbit ngan jiwang torrent!

  14. azmie says:

    isk isk isk…ko layan situ ker? aku pn samer wakakaka…=))

  15. mohdismail says:

    woosh!
    laptop baru..semangat2 buat keje & update blog :)

  16. adib. says:

    wehh…ble aku nye turn nk bli laptop plk…

    MAMA nk duit nk bli laptop!!!kawan2 suma dh bli!! :((

  17. azmie says:

    mohdismail on May 17, 2007 at 8:15 pm said:

    woosh!
    laptop baru..semangat2 buat keje & update blog :)

    heheh…motivasi motivasi :D

    adib. on May 18, 2007 at 9:02 am said:

    wehh…ble aku nye turn nk bli laptop plk…

    MAMA nk duit nk bli laptop!!!kawan2 suma dh bli!! :((

    takper…laptop makin lamer makin murah…kumpul duit cukup2 nnt bole ler sambar sebijik :D

  18. Fahmishah says:

    wow! aritu den boli acer.ekau boli dell.

  19. ko tunggu lagi 2 minggu, laptop tu sampai, keluar promo baru pulak. sampai bulan jatuh ke riba nunggu nyer… anyway, congrats ;-)

  20. azmie says:

    Fahmishah on May 18, 2007 at 7:17 pm said:

    wow! aritu den boli acer.ekau boli dell.

    biler ko beli tu? maner tau kot2 sama hari ker…aku dpt laptop ni sabtu lepas :D

    shutterspeaks on May 18, 2007 at 11:23 pm said:

    ko tunggu lagi 2 minggu, laptop tu sampai, keluar promo baru pulak. sampai bulan jatuh ke riba nunggu nyer… anyway, congrats ;-)

    hahah betul tu…susah2 beli ajer yg version latitude nyer baru puas hati…tp kene siap RM7k ler… :p

  21. Nas says:

    bila ada laptop baru, azam pun kena baru. setiap yang baru pasti akan membuahkan hasil. hehe.. yang penting semangat dan keyakinan diri. :d

  22. voski says:

    Hi mie, lame tak dengar berita anda. tahniah kpd anda, dapet notebook baru.. :d
    semlm dell last day employee sale h.ware.. notebook anda cume rm800 aje.. utk dell employee la.. 24″ Dell cume rm1k aje..

  23. azmie says:

    Nas on May 19, 2007 at 1:30 pm said:

    bila ada laptop baru, azam pun kena baru. setiap yang baru pasti akan membuahkan hasil. hehe.. yang penting semangat dan keyakinan diri. :d

    thx :D

    voski on May 19, 2007 at 4:17 pm said:

    Hi mie, lame tak dengar berita anda. tahniah kpd anda, dapet notebook baru.. :d
    semlm dell last day employee sale h.ware.. notebook anda cume rm800 aje.. utk dell employee la.. 24″ Dell cume rm1k aje..

    hi heng samaler tak dgr citer dr ko…u keje dell ker aper ni? awat tak cakap awal2../:)

  24. Wizurai says:

    sekali tgk laptop Dell ni mcm berkenan…
    tapi aku tak mampu lagi nak beli…

    :malu

  25. azmie says:

    aku beli pn bayar installment, so takder ler terasa :P

  26. cake says:

    masih menginginkan sony vaio dengan graphic card yang cun dan security.. fuh tapi harga tak hengaattt hahaha :joget

  27. azmie says:

    cake on May 20, 2007 at 8:15 pm said:

    masih menginginkan sony vaio dengan graphic card yang cun dan security.. fuh tapi harga tak hengaattt hahaha :joget

    aku dgr kater spare part dier pn rege tak hengat gak ;)

  28. WaWa says:

    aku sebenarnya ingat nak upgrade desktop aku ke vista ultimate. tp tempat aku vista ultimate rm750 la. mampos. haha.

  29. Wizurai says:

    vaio gile punya mahal… :o

  30. azmie says:

    WaWa on May 21, 2007 at 7:16 am said:

    aku sebenarnya ingat nak upgrade desktop aku ke vista ultimate. tp tempat aku vista ultimate rm750 la. mampos. haha.

    aper susah…download jer kat torrent belambak ader…siap ader crack lagi…huhu

    Wizurai on May 21, 2007 at 10:26 pm said:

    vaio gile punya mahal… :o

    tau pn…aku tgk tak kurang dari RM7k gakler…ader macam2 jenis laktu :o

  31. voski says:

    saye bukan keje kat dell. maseh keje kat tempat dulu.. depan lrt station. :malu
    saye cume dapet tau pasal dell ade promotion utk staff dierong, start dr 16-18/05 aje..
    tapi tue tak ade warranty, sape berani nak beli. kalu staff sendiri, takape la cos dierong tau nak repair.. :d

  32. azmie says:

    voski on May 22, 2007 at 5:05 pm said:

    saye bukan keje kat dell. maseh keje kat tempat dulu.. depan lrt station. :malu
    saye cume dapet tau pasal dell ade promotion utk staff dierong, start dr 16-18/05 aje..
    tapi tue tak ade warranty, sape berani nak beli. kalu staff sendiri, takape la cos dierong tau nak repair.. :d

    ooo camtu…takder gerenti pn payah gak…sparepart nk cari nak kene duit gak…huhu

  33. Ayer Hitam says:

    Torrent aku pon selalu merah2.
    Then aku buat port fowarding jadi laju balek.
    Sekarang ni hijau sentiase.
    Tapi speed below 10k.
    Aku tukar guna Azureus, Laju.
    Tak tau la bape lame ni laju.

  34. madnilk says:

    salam… hu3 sabar jer ler tgk semua semakin lazat memakai laptop….

    macam best pakai laptop nih yerk.. tak aper ler, sy simpan niat ambik lappy nih dulu.. nak focus benda lain dulu…

    entah ler… saya nih minat sony vio taoi bila dapat tahu yang dier pakai mother board asus, hurm… pikir balik ler

    anyhow, sesaper yang pakai snoy vio sy respect sebab kau mmg mampu dan berduit :P
    p/s: sy download torrent pakai desk top jerk, off monitor dan tido… nak download torrent pakai lappy, macam membazirkan tujuan jerk

  35. azmie says:

    Ayer Hitam on May 25, 2007 at 9:33 pm said:

    Torrent aku pon selalu merah2.
    Then aku buat port fowarding jadi laju balek.
    Sekarang ni hijau sentiase.
    Tapi speed below 10k.
    Aku tukar guna Azureus, Laju.
    Tak tau la bape lame ni laju.

    dulu guna azureus gak…cam byk makan memory ler…pastu pakai bitcomet…pn samer gak…last2 pakai utorrent :D

    madnilk on May 28, 2007 at 8:22 pm said:

    salam… hu3 sabar jer ler tgk semua semakin lazat memakai laptop….

    macam best pakai laptop nih yerk.. tak aper ler, sy simpan niat ambik lappy nih dulu.. nak focus benda lain dulu…

    entah ler… saya nih minat sony vio taoi bila dapat tahu yang dier pakai mother board asus, hurm… pikir balik ler

    anyhow, sesaper yang pakai snoy vio sy respect sebab kau mmg mampu dan berduit :P
    p/s: sy download torrent pakai desk top jerk, off monitor dan tido… nak download torrent pakai lappy, macam membazirkan tujuan jerk

    ingat dulu nk sambar satu gak…tp tak kesampaian…sambar jerlar yg ekonomi ajer :P

  36. ZeMMs says:

    So bila ko nak mengetest wireless ko..?
    starbucks dah memanggil-manggil tu :-\”

  37. azmie says:

    ler aku tunggu ko ler nih…huhu :)>-

  38. Apik says:

    Aku dah sambar satu vaio….dlm 5000 saja…C series…yang paling cikai lah dlm sony vaio tu…cam biasa saja…tapi dia nyer sign VAIO kat penutup tu yang buat macho tu

  39. azmie says:

    kalu vaio tu tak larat ler pacik..huhu

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p