• WP theme manager

    Semalam sementara dok update entry mengenai tutorial shadow hack aku mencari satu plugin ni. Bukan aper, salah satu ex-hostee aku kata yang hosting aku ni tak besh (tokok tambah bagi secukup rasa pedasnya…hohoh) pasal tak dpt apdet theme melalui web, kene melalui ftp. Aku pun pikir ler, melalui web? camner lak tu? Guner cPanel file manager ker? Pasal aku sendiri pun update theme kot ftp ajer. Aku ni bukan terer maner sangat pasal mende2 camnih…asalkan ada cara nak buat sesuatu bagi aku dah cukup ok dah.

    So aku terpikir ler kot2 ader plugin untuk tujuan yang aku maksudkan ni. Sekali ader ler pulok plugin camtu, nama dier seperti title entri yang aku tulis ni ler. Dengan ada plugin ni, korang takyah ler susah2 nak download masuk pc pastu upload balik masuk folder WP korang, banyak keje ler plak kan?

    Dalam options page (selepas dah didownload dan activate plugin tu akan kuar tab wp theme manager), korang cumer masukkan ajer URL theme yang korang hajat nak guner tu. Dan puufff! muncul ler theme tu dalam senarai theme korang.

     

    Untuk kemudahan plugin tersebut boleh didapati seperti berikut:

    (Diambil dari SINI, Author:Frederic de Villamil)

    Dan jangan lupa CHMOD kan folder wp-themes ke 777 supaya ianya “writeable” oleh server.

    Selamat Mencuba!

    P/S: Bagi aku lebih suka guna FTP ajer :D

8 Comments


  1. Fahmishah says:

    nasihat den..pakai FTP je.lagi advance..waakakaka

  2. flisterz says:

    aah pkai ftp lagi bes. download masuk comp dlu. at least bleh try theme kt localhost dlu.

    web-based ftp pn ade.
    http://www.net2ftp.com/
    utk org2 yg kne xle access ftp mcm aku yg kt U nih.adeh

  3. azmie says:

    Fahmishah on March 16, 2007 at 5:35 pm said:

    nasihat den..pakai FTP je.lagi advance..waakakaka

    my thoughts exactly :D

    flisterz on March 16, 2007 at 10:24 pm said:

    aah pkai ftp lagi bes. download masuk comp dlu. at least bleh try theme kt localhost dlu.

    web-based ftp pn ade.
    http://www.net2ftp.com/
    utk org2 yg kne xle access ftp mcm aku yg kt U nih.adeh

    huhu dah lamer beno tak guna localhost ni…dah karat dah tak ingat camner nak setup nyer dah…huhu

    ps: thx 4 visit and comment. exchange links? :D

  4. flisterz says:

    Link anda sudah awal2 lagi berada di link page saye wahai encik azmie. ehe

  5. azmie says:

    terima kasih encik flisterz…dah pun add link anda juge :)>-

  6. Wizurai says:

    http://www.net2ftp.com aku guna kalo setakat nak upload 1 dua fail je…
    kalo byk mcm theme ni, aku guna ws_ftp…

  7. azmie says:

    cuteFTP pilihan aku dari start dlm blogging nih :)>-

  8. kyoshiro says:

    azmie on March 17, 2007 at 10:30 pm said:

    cuteFTP pilihan aku dari start dlm blogging nih :)>-

    hoho, aku pon dah beralih ke cuteftp.. :d

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p