• Surprise Bill

    Received mails today just about time for Friday prayers, and among them was my DiGi monthly bill. Opened up the envelope to see the latest amount.

     

    And then I discovered this (observe the red marking) :

     

    pay before 7th of March 2016? lol Obviously it was a typo error. But imagine if it was real? I don’t have to worry about overdue account, because it will be about, another 9 years until the next bill arrives. :))

13 Comments


  1. azurt says:

    amende ler… camana ley typo error tu? generate bil manual ke DIGI? :-\”
    Anyways, bil ko less than RM50 ke..? jeles gile aku.. takpe2.. pas ni, aku misscall org je.. or paling2 pun sms… haaaa.. nak tgk bill aku rm30 lak… :-?

  2. ZeMMs says:

    Peh.. aku sarankan ko takyah bayar bil ko.. bila digi call, ckp la kat dia payment due on 2016.. apa barang nak bayar awal2 sgt.. huhuhu..

    anyway.. syok ko eh jd single.. bil pun tak cecah RM50.. best gler :joget

  3. azmie says:

    azurt on February 23, 2007 at 11:08 pm said:

    amende ler… camana ley typo error tu? generate bil manual ke DIGI? :-\”
    Anyways, bil ko less than RM50 ke..? jeles gile aku.. takpe2.. pas ni, aku misscall org je.. or paling2 pun sms… haaaa.. nak tgk bill aku rm30 lak… :-?

    aku bukannyer ader awek pn…nak call or sms manjang…woohoo :(

    ZeMMs on February 24, 2007 at 12:42 am said:

    Peh.. aku sarankan ko takyah bayar bil ko.. bila digi call, ckp la kat dia payment due on 2016.. apa barang nak bayar awal2 sgt.. huhuhu..

    anyway.. syok ko eh jd single.. bil pun tak cecah RM50.. best gler :joget

    a’a bila sampai tukang kutip utang depa da tak kira tu sumer…huhu

    waaa lagi ko wat aku sedih…lonely…woohoo :((

  4. adib. says:

    huhuh…lucky..nih laa untung…gune byk2 lps simpan duit…utk 2016 nih…

  5. aReNieX says:

    haah laa.. less than rm50 jer bill per month? jelessnyer.. tp btol la digi. always a smart plan. :joget
    ehh.. tp btol gak kata zemms tuh. besh apa jd single. tak byk expenses.. lol!

  6. azmie says:

    adib. on February 24, 2007 at 11:55 am said:

    huhuh…lucky..nih laa untung…gune byk2 lps simpan duit…utk 2016 nih…

    huhu tak sanggup aku…:p

    aReNieX on February 25, 2007 at 1:37 pm said:

    haah laa.. less than rm50 jer bill per month? jelessnyer.. tp btol la digi. always a smart plan. :joget
    ehh.. tp btol gak kata zemms tuh. besh apa jd single. tak byk expenses.. lol!

    bulan tu ajer…ader gak maser yg jumlahnya lebih ;)

  7. ikram_zidane says:

    tukar hotlink la.. macam best je maxis ni.. tapi jangan la dengar cakap aku.. aku tak tahu apa2 pun pasal hp2 ni..:d

    btw, berapa nombo ko ?

  8. azmie says:

    aku ader hotlink dulu, dah pakai 6 tahun tu terlupa reload januari lepas terus dier terminate account…sayang sungguh tu, skrg bukan senang nak dpt no 012…kan?

  9. shadowX_19 says:

    hahah. kelakar lak aku tgk tarikh tu.. 2016 :))

    teringat aku pasal bil lekrik yg kuar kat paper dl sampai berjuta bayaran die. :)) biase a 2. manusia tak lari dari wat silap. (tapi ni sistem pckan.? uhu)

    erm.. tah a skrg ni. aku yg guna maxis pun kengkadang ade problem gak. dlm bulan 2 ni 2x kali maxis problem takleh anta msg n calling. dpt message tgh betulkan ape tah.. siot je

  10. jepang says:

    sedap ler kalu betoi..
    mesti rugi sbb xbergayut bnyak2..:d

  11. azmie says:

    shadowX_19 on February 25, 2007 at 9:39 pm said:

    hahah. kelakar lak aku tgk tarikh tu.. 2016 :))

    teringat aku pasal bil lekrik yg kuar kat paper dl sampai berjuta bayaran die. :)) biase a 2. manusia tak lari dari wat silap. (tapi ni sistem pckan.? uhu)

    erm.. tah a skrg ni. aku yg guna maxis pun kengkadang ade problem gak. dlm bulan 2 ni 2x kali maxis problem takleh anta msg n calling. dpt message tgh betulkan ape tah.. siot je

    hahah nasib baik silap tang due date tu ajer…kalu silap tang jumlah mau aku saman dier nt…huhu

    jepang on February 25, 2007 at 9:56 pm said:

    sedap ler kalu betoi..
    mesti rugi sbb xbergayut bnyak2..:d

    erk samer gak nnt dier kira gak…:(

  12. gie says:

    ye je takde awek..aritu nampak,dengan sape…? :-\”

  13. azmie says:

    biler tu? aku ni jarang keluar ler wei…:(

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p