Dalam perjalanan balik ke Sri Serdang melalui Lebuhraya PLUS, ingatkan lancar ler, sekali sangkut ler plak. trafik sesak sampai ke susur masuk ke Sri Serdang lagi…ingatkan sesak biasa pasal ramai orang berjalan time hari cuti ni…so aku pun rilek ler di lorong belah kanan (actually satu lorong ajer jalan tu, terhasil akibat orang nak lalu lorong Touch N Go dan Smart Tag dibahagian kanan) dah ler tu biler sampai ke tol, pulak dah skali lorong Smart Tag dan tambah nilai Touch N Go pun tak jalan. Masa yang bagus untuk buat hal kan? Mengarut!!!

Selepas mengharungi sesakan tu seterusnya melepasi tol Serdang dan masuk Jalan Besar Serdang, lepas ajer lampu isyarat pun aku terus straight menuju masuk kawasan Sri Serdang, sekali terdapat banyak kawasan banjir yang boleh dikatakan besar-besar belaka saiznya dibahagian kiri dan kanan jalan, so terpaksa bawak dalam keadaan perlahan dibahagian kanan jalan dimana keadaan lebih selamat sedikit, takut pemanduan akan menjadi liar akibat mengharungi banjir.

 
 

Seterusnya sampai disimpang tiga lampu isyarat nak masuk ke kawasan rumah aku, Taman Sri Serdang, pulak dah banjir lagi teruk! sampaikan ader ler 3-4 bijik kete sangkut atas jalan bebetul depan kawasan sekolah. Tak jadi aku nak masuk simpang tu, sambil gerak aku tangkap ler gambar (tapi sorry ler agak blur sket…:P ) dan aku terpaksa melalui jalan yang agak jauh sedikit untuk pulang ke rumah.

 

Terus-terang aku cakap yang aku agak terkejut, pasal kat tempat kerja aku masa pagi & tengahari memang agak panas, masuk jer kol 3-4 petang keadaan jadi gelap dan hujan lebat tapi sekejap ajer….sekali biler nak balik rumah jadi camni lak…nasib baik kawasan rumah aku takder banjir, Alhamdulillah…mesti kat Serdang hujan lebat gila petang tadi sampai menyebabkan banjir yang agak teruk nih….

15 thoughts on “Banjir di Sri Serdang

  1. ZeMMs says:

    Perasan ke tak… everytime raya cina sure hujan. walaupun time tu musim kemarau cam yg kita alami skang.. hehe… bagus gak dah ujan… sejuk sket.. takde la saket kepala je siang2 :d

  2. kyoshiro says:

    lol, tapi kat ganu panas slalu :-w

  3. azmie says:

    ZeMMs on February 19, 2007 at 3:54 pm said:

    Perasan ke tak… everytime raya cina sure hujan. walaupun time tu musim kemarau cam yg kita alami skang.. hehe… bagus gak dah ujan… sejuk sket.. takde la saket kepala je siang2 :d

    CNY tahun lepas tak ingat ler hujan ker idak…tapi kali ni leh ingat ler pasal da wat entry…tunggu thn depan ler plak nnt…huhu

    kyoshiro on February 19, 2007 at 4:22 pm said:

    lol, tapi kat ganu panas slalu :-w

    ya ker…berdoa selalu agar hujan :d

  4. azurt says:

    hmmm…. kat mane la tu… tak penah lak aku lalu tol serdang… oopss…. ke aku tak sedar… huhuu…

  5. azmie says:

    azurt on February 19, 2007 at 6:55 pm said:

    hmmm…. kat mane la tu… tak penah lak aku lalu tol serdang… oopss…. ke aku tak sedar… huhuu…

    ala tol serdang yg kiri gi uniten straight gi upm tu :)

  6. azurt says:

    owh… tol yg tu ek..? jarang aku nak lalu tol tu… patutla aku tak tau.. hohohoho….

  7. azmie says:

    iyerlar…ko dok kat sri kembangan kan? selalu lalu tol besraya yg rm1.30 ajerler… :joget

  8. shadowX_19 says:

    huhuh. banjir di sana dan sini. skrg ni musim terkujuh ke..? :-?

  9. azmie says:

    one time happening only, skrg da start panas balik dh pn…:)

  10. Fahmishah says:

    balik dari Penang pon ujan dari hentian behrang x silap aku terus ke jalan duta..

  11. shadowX_19 says:

    yeke dah start panas balik. kat shah alam ni ptg2 je ujan. lebat lak tu. aku nak bukak internet pun takur. petir dum dam sane sini

  12. azmie says:

    Fahmishah on February 21, 2007 at 3:54 pm said:

    balik dari Penang pon ujan dari hentian behrang x silap aku terus ke jalan duta..

    ooo…abes jalan tak jam ker?

    shadowX_19 on February 21, 2007 at 7:17 pm said:

    yeke dah start panas balik. kat shah alam ni ptg2 je ujan. lebat lak tu. aku nak bukak internet pun takur. petir dum dam sane sini

    tak gak…time pagi ke tengahari panas, masuk kol 4-5 petang da gelap pastu hujan…huhu

  13. shadowX_19 says:

    tu la… harap2 jgn banjir sudah.. huuhu

  14. Poo art says:

    Assalamualaikum….Ada lagi tak gambar-gambar banjir 18/02/2007 selain daripada yang kat atas tu? Kalau ada mintak jasa baik tolong e-mailkan pada saya. Terima kasih.:)

  15. azmie says:

    waalaikumsalam…sorry ni jer gambar yang ader, lagipun disnap masa dalam kete…so tidak ler banyak sangat…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p