utk makluman no 012 aku sudah tidak boleh digunakan lagi (sila rujuk page “about me” – saja nak bgtau, bukannyer ader org penah tepon aku guna nombor tu pun)…aku terlupa nak reload sebelom 25hb Januari aritu….warghh tidak berguna sungguh aku ini kerana tidak dapat mengingatinya!

lagi pics cute kittens! kali ni aku just snap pic kucing gebu tu ajer…sajer nak buat orang lain geram tgk kucing tu…huhu enjoy!

 
 
 

baru ajer td aku surf site ladyazurt, lalu mendapati shoutbox dier telah teruk diserang spam walaupun dah diupgrade ke versi Pierre nyer…sampaikan aku tengah chat ngan tuan punya plugin tu sendiri, aktiviti spam tersebut tetap berlaku. tapi no worries, tak seperti shoutbox yang sebelum ni, versi Pierre dilengkapi dengan sebuah admin page beserta fungsi utk menandakan menyah (pelikkan bila sebut dalam BM?) spam.

 

lagi satu anda boleh juga menetapkan dan memasukkan sesuatu perkataan yg pada kebiasaannya sering digunakan oleh penyepam ke dalam senarai pemerhatian (moderation list), contoh seperti “nice/great site/work” (seperti yg berlaku di site cik azurt skrg) dsb…jadi mesej tersebut tidak akan muncul pada masa akan datang.

8 thoughts on “lagi sedikit apdet

  1. azurt says:

    wah wah..ni cam post dedicated to ladyazurt.com je nih.. :joget anyway… cute la pulak anak kucing tu… rasa cam nak picit2 jer…

    thanks azmie for the advice.. dah buat dah.. and alhamdulillah dah set keyword spammer dah.. tapi, tak tau lagi, cam ada ayat baru je nanti nih… :-?:-w

    sbr je la.. kan best kalau ada code yg bole detect spammer ni automatically… :)>-:d

  2. ZeMMs says:

    Huiyoo.. bagus tul pencipta plugin tu.. siap chat kat site ladyazurt lg ek ngan ko azmie.. hehe.. ko pun bagus gak azmie.. rajin tul membantu. tp awat ko tak kena spam teruk cam ladyazurt ar?
    @azurt: Nak buat yg bleh automatically detect, kene guna AI la.. guna teknik machine learning ke… neural network ke… :d

  3. azmie says:

    azurt on February 18, 2007 at 12:22 pm said:

    wah wah..ni cam post dedicated to ladyazurt.com je nih.. :joget anyway… cute la pulak anak kucing tu… rasa cam nak picit2 jer…

    thanks azmie for the advice.. dah buat dah.. and alhamdulillah dah set keyword spammer dah.. tapi, tak tau lagi, cam ada ayat baru je nanti nih… :-?:-w

    sbr je la.. kan best kalau ada code yg bole detect spammer ni automatically… :)>-:d

    hahah geram kan tgk anak kucing tu…aku mmg hari2 picit dia pon…geram sangat…huhu

    kalau ader spam jenis yg lain plak nnt…just wat mende yg sama jer…:d

    ZeMMs on February 18, 2007 at 2:19 pm said:

    Huiyoo.. bagus tul pencipta plugin tu.. siap chat kat site ladyazurt lg ek ngan ko azmie.. hehe.. ko pun bagus gak azmie.. rajin tul membantu. tp awat ko tak kena spam teruk cam ladyazurt ar?
    @azurt: Nak buat yg bleh automatically detect, kene guna AI la.. guna teknik machine learning ke… neural network ke… :d

    masa aku baru pakai plugin ni pon dier ader chat kat sini gak…

    dulu aku pn kene teruk ngan spam kat shoutbox, tapi bukan versi yg ni ler…tapi dlm versi ni pn ader skali 2 kali aku kene serang…tapi aku leh handle

  4. shadowX_19 says:

    huhuh. comey2 kucing ko ni. geram aku dibuatyer :-w

  5. azmie says:

    kalau ko geram, aku lagi geram….hmmm :*

  6. Lisa ♥ says:

    hensemnyaa miowwww tuuuu :x

    Shoutbox Lisa pun selalu kena spam.. diorang spam guna nama. so bertimbun la nama2 yang tak dikenali muncul [-(

  7. azmie says:

    kalau camtu, check kat comment derang samada pakai byk link atau tidak, pastu set kat options page yg bg lebih dari satu link dianggap sbg spam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p