• lunch@midvalley

    Sempena cuti Thaipusam ngan Hari Wilayah, aku dan rakan-rakan bekas se UNITAR dengan aku secara gang bang menyerbu dan melantak lunch buffet di Cititel Midvalley Megamall. Kira makan lunch reramailer ni. Setiap kepala dicas RM38 dan didarab dengan 8 orang baper jumlah nya adik-adik? Jumlah keseluruhan bernilai….RM304.00. Bole kata mahal dan berbaloi gakler, pasal bayar RM38 dapat melantak aper ajer yang ader disitu…huhu :P

     

     

    Kumpulan kami terdiri daripada aku aka Azmie, Amad, Shah, Zahid, Fazlie, Yati (pencadang aktiviti), Haida, dan Lina. Nak tau tuan punya badan sila rujuk gambar disediakan.

     

    Tujuan buat aktiviti tu bukan sekadar melantak saja kay! Untuk berjumpa dengan kawan-kawan seperjuangan lama yang telah terputus hubungan buat sementara semenjak graduasi kitaorang tahun 2004 yang lepas…dengan kata yang lain, tak berjumpa sejak 2-3 tahun gakler. Adaler aku kontek sorang dua orang dalam group tu, sekadar chat dalam tepon ajer ler. Tidak lebih dari itu. :(

     
     

    Dah jumpa tu, first yang aku tanya kat kaum hawa (3 orang) dalam group tu, pecite??? dah kawen ke blom? watpe sekarang (maksudnya ko keje pe skrg?) Adaler sorang tu jawab baru bertunang, hujung tahun ni nak kawen, sorang laie still maintain ayu single, dan sorang lagi dah 3-4 bulan bertunang, langsung tak habaq pon! Tang keje lak, keseluruhan memasing mempunyai pekerjaan, alhamdulillah. Yang belah laki lak, sorang tu keje kat DBP, editor tu…cayaler! sorang lagi tak sempat nak nanyer keje aper, sorang lagi keje CSA, sorang tu keje TM dan satu lagi tu (akuler tu), tak payah citerler. :P

    Sepatutnya ader sorang lagi yang join, tapi atas alasan keje outstation (bole caya ker ni) maka tidaklah dapat menghadirkan diri ke aktiviti tersebut.

     
     

    Kami beransur pulang dalam kol 3 nak ke 4 gakler, sampai pelayan-pelayan kat situ takleh nak dok diam tengok kitaorang borak tak ingatnyer. Pasal kol 4 kawasan buffet tersebut akan ditutup untuk aktiviti aper ntah. Aku, Lina & Haida lak gerak ker IT centre yang terletak ditingkat 2, nak cari thumbdrive untuk si Haida. Maka dibeli ler thumbdrive Kingston yang bersaiz 2GB bernilai RM66 (murah ker? rasanyer kat low yat murah lagi kot)

    Begitulah kisah untuk hari ini, thanx to yati pasal cadangkan mende ni…tadi ada gak bincang aktiviti akan datang cam gi vacation selama 3 hari 2 malam kat maner2…cuti-cuti Malaysia ler kiranya…aku ler yang utarakan cadangan tu…dah lamer ngidam nak wat camtu…:D

    Sepatutnya aku kene keje tapi mintak ngan bapak aku cuti pasal member dah ajak makan lunch sesamer. Tadak gi Batu Caves ek, huhu kalau gi pon gerenti jalan jam giler babasnyer… ;))

17 Comments


  1. ZeMMs says:

    Hha? Pendrive 2GB = RM66? Rasenye kat Lowyat mahal lg.. kalo ade camtu aku pun nak angkat satu :o

  2. kyoshiro says:

    erk… biasenye 1gb = rm50.. ni 2gb? :o

  3. azurt says:

    hmm.. aku beli hari tu, 2GB rm120.. seb baik bole claim.. ehehehe…

    anyway, sedap ke makanannya tu..? cam nak buat gak nih.. eheheh. buffet dua, tiga org tak ley ke kat situ…? ehehhe

    try.. ko delete je kalau dah ade… :-?

  4. ZeMMs says:

    Hari tu ko kate ko tak kuat melantak..
    buffet ni seswai utk org yg gile melantak jer.. hehehe.. ke hari tu control je tak mkn bnyk :-?

  5. cake says:

    paling lemah skali buffet le. phew. mampos nak lantak sume2 tuh. tapi try gak.. hehe. rugi la makan sikit.

  6. azmie says:

    ZeMMs on February 2, 2007 at 1:03 am said:

    Hha? Pendrive 2GB = RM66? Rasenye kat Lowyat mahal lg.. kalo ade camtu aku pun nak angkat satu :o

    a’a RM66 utk 2GB, kalu 1GB dlm RM40, kingston nyer brand…aku pn tatau baper rege psl tak penah usyar pn…huhu

    kyoshiro on February 2, 2007 at 8:07 am said:

    erk… biasenye 1gb = rm50.. ni 2gb? :o

    nape? tak caya ke? gi midvalley kat IT centre tu, masuk straight dlm pastu ader satu kedai opposite kedai jual laptop acer, kat situ ajer :D

    azurt on February 2, 2007 at 9:12 am said:

    hmm.. aku beli hari tu, 2GB rm120.. seb baik bole claim.. ehehehe…

    anyway, sedap ke makanannya tu..? cam nak buat gak nih.. eheheh. buffet dua, tiga org tak ley ke kat situ…? ehehhe

    try.. ko delete je kalau dah ade… :-?

    ni siap ader warranty lima tahun lg…hohoh

    makanan bole kira ok gakler…ko sorang gi pn leh kot rasanyer…huhu

    ZeMMs on February 2, 2007 at 10:53 am said:

    Hari tu ko kate ko tak kuat melantak..
    buffet ni seswai utk org yg gile melantak jer.. hehehe.. ke hari tu control je tak mkn bnyk :-?

    hahah…kalu ko tanyer kt kawan aku sorang ni, aku kuat melantak ker idak…dier pn terkejut tgk aku makan tak banyak maner…minum banyak aderler…huhu

    cake on February 2, 2007 at 5:13 pm said:

    paling lemah skali buffet le. phew. mampos nak lantak sume2 tuh. tapi try gak.. hehe. rugi la makan sikit.

    kan bagus kalu bole tapau…hahaha

  7. Wizurai says:

    aku benci buffet…
    sebab aku makan sikit aje… :(

  8. ZeMMs says:

    Hehe… sama la kita wizurai… :d

  9. azmie says:

    Wizurai on February 3, 2007 at 11:39 am said:

    aku benci buffet…
    sebab aku makan sikit aje… :(

    ZeMMs on February 3, 2007 at 1:58 pm said:

    Hehe… sama la kita wizurai… :d

    takper lenkali nk gi ajak aku jer…hohoh :joget

  10. Fahmishah says:

    sedap nye ko makan…..;)

  11. yaty says:

    Mie,

    Caya ler… lepas nie vacation tu pass kat lina or shah laks yg handle… jgn lmbt sgt, nnt aku x dpt follow laks…

    Anyway, kengkwn yg lain yg telah participate… thx a lot w/pun bil tepon aku dh meningkat… tp yg sorg x hadir atas alasan keje jaga server or wat… kim salam saje dr any of reunion or vacation…

    Thx mie… :x

  12. abah says:

    Huuu…makan2? Apekah persis belog haku? ekeke gurau je beb..

    Beshkan cam jumper reramai then cam tanyer aper yg berlaku few years back till now…cam sangat cepat masa berlalu..:>

  13. azmie says:

    Fahmishah on February 3, 2007 at 7:44 pm said:

    sedap nye ko makan…..;)

    bole ler tahan dish2 nyer…huhu

    yaty on February 3, 2007 at 10:46 pm said:

    Mie,

    Caya ler… lepas nie vacation tu pass kat lina or shah laks yg handle… jgn lmbt sgt, nnt aku x dpt follow laks…

    Anyway, kengkwn yg lain yg telah participate… thx a lot w/pun bil tepon aku dh meningkat… tp yg sorg x hadir atas alasan keje jaga server or wat… kim salam saje dr any of reunion or vacation…

    Thx mie… :x

    np yati…yg vacation tu mmg aku idam2kan pn…tp kene set bebetul tarikh dier dulu :d

    abah on February 8, 2007 at 12:26 am said:

    Huuu…makan2? Apekah persis belog haku? ekeke gurau je beb..

    Beshkan cam jumper reramai then cam tanyer aper yg berlaku few years back till now…cam sangat cepat masa berlalu..:>

    a’a mmg besh jumper member2 lamer…tanyer aper citer derang…dah kawen ker lom, dah jadi CEO/GM ker aper ker…huhu

  14. shadowX_19 says:

    ZeMMs on February 2, 2007 at 1:03 am said:

    Hha? Pendrive 2GB = RM66? Rasenye kat Lowyat mahal lg.. kalo ade camtu aku pun nak angkat satu :o

    la.. thumdrive dah murah a skrg ni… kalo pandai carik murah je.. kat PJ 2 gb baru 55 inggit. kalo tak silap aku la. 1gb lagi a murah. ade satu kedai tu beli barang dalam harga rm 100 lebih leh tambah rm 10 tuk thumbdrive 512mb.

    aku puye thumbdrive 2gb pun aku beli 50 inggit.

  15. echah says:

    Assalamualaikum wrt wbt

    terasa la dgn emey..dah la tak dtg majlis kwen aku..senyap mcm tu je..wish pon tidak..padahal kwn baik gak dgn asben aku..:-w

  16. Leena says:

    mie, ni gambar poparrazi mana lak yg ambil gambar I ni tak sedar langsung? :malu dah laak tu makan tak ingat dunia..hehehe it was nice seeing u guys arituh,lama giler tak jumpakan…anw I already send u an email pictures from my camera hope u get it laa…if not send me an email ok take care…ciao!!
    :)>-

  17. azmie says:

    echah on February 22, 2007 at 3:00 pm said:

    Assalamualaikum wrt wbt

    terasa la dgn emey..dah la tak dtg majlis kwen aku..senyap mcm tu je..wish pon tidak..padahal kwn baik gak dgn asben aku..:-w

    waalaikumsalam wbt…

    sori ler tak gi majlis kawen hang…maner naknyer nun jauh johor saner…aku ader wish aper…tapi kt sms jerlar…huhu

    sori ler aku pn terus lupa…ko pecite skrg? dah beranak pinak dah ker? laki ko pecite lak? still keje kt selangor ker da pindah skali ker johor saner?

    Leena on February 22, 2007 at 4:26 pm said:

    mie, ni gambar poparrazi mana lak yg ambil gambar I ni tak sedar langsung? :malu dah laak tu makan tak ingat dunia..hehehe it was nice seeing u guys arituh,lama giler tak jumpakan…anw I already send u an email pictures from my camera hope u get it laa…if not send me an email ok take care…ciao!!
    :)>-

    da terima email ko…awat gambo kecik2 belaka…kasi ler besar2…tarak hal leh resaiz kemudian…

    lenkali wat event camni lagi k? :)>-

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p