• WordPress Malaysia KL Meetup

     

    And yes, we do have a WordPress community in Malaysia. And for the first time a meetup will be held at Berjaya Times Square, KL on Saturday, 16th of December 2006 at 2.30pm. The one who came out with the idea, my fellow friend Zeo (some of you might know him) is also the coordinator of this event. And yes this meetup is for wordpress powered bloggers only

    There will be some goodies ready to be given away for those who attending the event. Not much, a bunch of WP stickers and t-shirts (unfortunately no size available for the huge me). But hey, it’s the spirit to support the effort that counts. :joget2

    As for me, I’ll try to make it to the event, although on the same day I have to be at some other place, due to some family matters. But as said earlier in his blog, that I will always totally, absolutely, positively 100% support this event and idea all the way. :-D

    So, calling to all my fellow wordpress bloggers aka cronies and also my fellow visitors. Please, tanomu, I urge you, spare your time to participate in such event. As said by Zeo, and I quote:

    This is a great opportunity for us getting to know each other and probably kutuk-kutuk each other WordPress blog. And also, if you want to be a part of something big next year (yes, you will be the first to hear) for Malaysia WordPress community, be sure to be there.

    I definitely wanna be a part of it :-D

32 Comments


  1. dinswok says:

    OMG, waaaaaa~… :(( Jelesnye.. aku x pakai wordpress..!!!

    P/s: kena blajar pasal wordpress lepas ni. Keskeskes~…

  2. azmie says:

    belajar ler, tak susah din, apa kata ko tukar ker wp sekarang, that way ko sempat ler gi ker meetup tu nnt..amacam? :)>-

  3. ejon says:

    wah.. mcm menarik ni..
    ada tentative tak utk program ni

  4. azmie says:

    that u have to refer to the coordinator himself :)>-

  5. azmie says:

    TOTALLY forgot to mention the specific venue: Starbucks @ Berjaya Times Square KL, 1430hrs 16th Sept 2006

  6. cake says:

    wahh..! best2. tgk la. kalau turun kl leh la.

  7. Kyoshiro says:

    urm… aku pon, kalu leh turun KL xpe la :((

  8. khai says:

    ermm .. menarik .. tapi segan le nak pi .. hehehe.. tapi nengok la.. insyaAllah… nanti ngintai korang je la dari tepi jalan tu.. hehehe …. segan nak jumpe ngan azmie.. ahakss ;))

    ape pon harap menda ni berjalan lancar… 16 aribulan ni ek.. ermmm.. nak kene bayar ape2 tak?

  9. ikram_zidane says:

    “I definitely wanna be a part of it ” – so pegi ke tak ?

    man.. apa la buat kat starbuck.. bukan ade makanan2 sedap pun..

  10. azmie says:

    cake on December 9, 2006 at 10:12 pm said:

    wahh..! best2. tgk la. kalau turun kl leh la.

    meh la turun…:D

    Kyoshiro on December 9, 2006 at 10:43 pm said:

    urm… aku pon, kalu leh turun KL xpe la :((

    ala turun jer…pas meeting turun low yat ler plak…huhu

    ikram_zidane on December 10, 2006 at 3:01 am said:

    “I definitely wanna be a part of it ” – so pegi ke tak ?

    man.. apa la buat kat starbuck.. bukan ade makanan2 sedap pun..

    nape nak tumpang ker? :P
    pegi sane bukan nak makan2 ler…[-(

  11. ikoko says:

    aku tak dapat pi la mie.. :(

    :((

  12. azurt says:

    rasa cm nak pegi, tapi beru setahun jagung ni pakai wordpress.. tak tulis article ape2 lagi pun gune wordpreff.. :-”

    nak join, tapi…. ermm.. pegi ke ek..? tak yah la kan..?

  13. dinswok says:

    I have to find a good “step-by-step” tutorial on How To Create Your Own WordPress Theme for the beginners. That’s the right way before I convert to WP.

    P/S: Prefer to stick with cutenews right now.

  14. Kyoshiro says:

    hah, aku ade idea.. ko amik aku pastu mlm tu ko anta aku balik umah :)>-

  15. novatech says:

    azmie ko gi nanti, paw stiker utk aku skeping hahaha! :)>-
    aku kerja, takleh gi

  16. azmie says:

    ikoko on December 10, 2006 at 8:32 am said:

    aku tak dapat pi la mie.. :(

    :((

    aku paham…ko kat johor skrg ni kan?

    azurt on December 10, 2006 at 10:35 am said:

    rasa cm nak pegi, tapi beru setahun jagung ni pakai wordpress.. tak tulis article ape2 lagi pun gune wordpreff.. :-”

    nak join, tapi…. ermm.. pegi ke ek..? tak yah la kan..?

    ala tak keysah ler…huhu

    dinswok on December 10, 2006 at 10:51 am said:

    I have to find a good “step-by-step” tutorial on How To Create Your Own WordPress Theme for the beginners. That’s the right way before I convert to WP.

    P/S: Prefer to stick with cutenews right now.

    so you have an interest in WP? that’s good :)

    Kyoshiro on December 10, 2006 at 12:33 pm said:

    hah, aku ade idea.. ko amik aku pastu mlm tu ko anta aku balik umah :)>-

    ko dok katne tu?

    novatech on December 10, 2006 at 1:48 pm said:

    azmie ko gi nanti, paw stiker utk aku skeping hahaha! :)>-
    aku kerja, takleh gi

    zeo kate sape yg gi jer yg dpt ler…
    :joget

  17. khai says:

    starbuck leh wifi … le bawah notebook skalik. :joget .. kalau makan makan, kot azmie belanja aku jalan jer =))

  18. Kyoshiro says:

    wow, u’re really serious about that? i’m in Terengganu lolz… :-“

  19. azmie says:

    khai on December 10, 2006 at 4:40 pm said:

    starbuck leh wifi … le bawah notebook skalik. :joget .. kalau makan makan, kot azmie belanja aku jalan jer =))

    hohoh kalu fulus mengizinkan bole ler…:-”

    Kyoshiro on December 10, 2006 at 9:24 pm said:

    wow, u’re really serious about that? i’m in Terengganu lolz… :-“

    just asking where you live…terengganu ek? jauh gak…hohoh

  20. ZeMMs says:

    Huh.. ni yg buat aku rasa nak organize Cutenews Malaysia KL Meetup ni.. kui kui kui :)>-

  21. azmie says:

    ok gaktu…ko gather ler user yg guner cutenews nih…:)

  22. Kyoshiro says:

    aiyo,… aku cume leh turun next year?… next year ade lagi? :joget

  23. khai says:

    leh tahu ape atucara majlis ni ntuk haritu? adakah duduk2 lepak lepak borak borak sesama blogger? atau ade something serious yang kita nak discuse ramai2?

  24. azmie says:

    Kyoshiro on December 11, 2006 at 9:22 pm said:

    aiyo,… aku cume leh turun next year?… next year ade lagi? :joget

    next year? mungkin ler kot, pasal event ni berpotensi dijadikan aktiviti annually :d

    khai on December 12, 2006 at 5:07 pm said:

    leh tahu ape atucara majlis ni ntuk haritu? adakah duduk2 lepak lepak borak borak sesama blogger? atau ade something serious yang kita nak discuse ramai2?

    aturcara? aku tak baper pasti ko pegi ker website organizer dier

  25. ejon says:

    program ni takde aturcara2. sbb ni unofficial just nak tgk sambutan je..
    pergi sembang2 wordpress bersama budak2 wp.. :D

  26. CypherHackz says:

    aku rase macam aku akan gi jek. he3.

  27. faidhi says:

    erm .. nie meetup open to public ker ?? aper event dier … aku pon guner wordpress .. huhuhuh .. aku tau pasal wp malaysia ni .. tapi aku tatau perkembangan la plak

  28. azmie says:

    yeah meetup ni mmg open, khusus buat pengguna wordpress…pasal event details aku tatau ler sangat…but ko bole tanya ngan organizer dier iaitu sedara Zeo. datang jgn tak datang…:d

  29. megat says:

    erm… jauh la pulak. dpt join best gak ni :-?

  30. faidhi says:

    erm … tgk la kalo rajin .. huhuuuhu .. aku pon tatau aper nak wat nnt

  31. skyati says:

    azmie…
    tak datang pon..
    :d

  32. azmie says:

    hahah aku ader kat seblah zeo jerk…tak perasan ker? huhu ;))

    kidding…aku kat suatu lokasi yg lain time tu…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p