• bawang merah bawang putih

    siska & alya
     

    image ihsan khai @ scukz.com :-D

    Terus-terang aku cakap yang aku ader gakle layan citer ni, dulu tu hari-hari layan gakle, tapi kebelakangan ni sudah kureng sket. sebabnya? kerana kejahatan siska dan rika yang tidak berkesudahan, ke sentiasa-tidak-berdaya-an alya dan juga jalan cerita yang bole dikatakan secara kasarnya, “lepas satu, satu! tak abes-abes!”.

    Anyway takyah ler nak citer ngan lebih lanjut pasal kat blog khai dah penuh ngan kupasan para komentarnya. Aper yang aku nak bagitau kat sini, yang WHI, singkatan bagi Wanita Hari Ini, ala rancangan TV3 tu ler, akan menjemput kalau tak silap, 2 bintang utama untuk citer tersebut, iaitu Nia Ramadhani (bawang merah) dan juge Revalina S Temat (bawang putih) khusus untuk ditemubual. Untuk cast-cast yang lain tu tatauler plak. Dan depa berdua juga bakal muncul di karnival sure heboh TV3 yang bakal menjelang tak lama lagi. Awww!! syoknye aku nak jumpa Nia…kawaii desu ne! (main taram taip jepun aku nih!).

    PS: Aku ni jenis hot-hot chicken shit jer…kunun nak jumpe berdepan tapi last-last tengok kat TV jer…huhu

67 Comments


  1. fatin says:

    sorry deh kalo gue ngomong kasar deh ama lo semue !!!!!!!!!!!!!!!!

  2. azmie says:

    tolong ek jangan nak amek kesempatan nak flood spam kat sini, nanti saya ban ip anda! :-l

  3. zeekndtroy says:

    azmie on December 11, 2006 at 6:03 am said:

    konpem bawang merah takder! tak nampak dier langsung kat jom heboh tu (walau pn aku tk pegi, tgk tv jer da tau) helsi siap nyanyi lagu kris dayanti lagi tu…

    yg herannyer depa yg interview tak tanyer maner si nia ni…adakah nia ramadhani ni seorang yg sombong?

    Ler hai kau nih azmi,camner kau leh kata kompem diorang takde.tu lah,kau tgk tv ajer,rugi la kau tak dtg jom heboh tu.sumer tu ada dtg,dgn mamat ferdi tu sekali ada dtg masa tu,heheheheh,ruginyer kau

  4. azmie says:

    biler maser aku cakap yang derang takder? aku cakap bawang merah @ nia ramadhani yang takder…lenkali bacaler bebetul…/:-)

  5. azie says:

    last episode bawang merah bawang putih, episode yg ke brape? saya nak keluar jalan pun susah..takut ketinggalan episode terakhir bawang merah bawang putih

  6. azmie says:

    wohoho bertha kene tikam ngan rika…tatau mati ker idak. bila bertha dah serik ngan anak beranak tu rasa kesian lak aku nengoknyer…

  7. azmie says:

    aku baru dpt tau, yg total episod citer ni sebanyak 108, dan ending citer dier agak sedih gakler, tapi alya akan kawen jugak ngan si ferdi…

    da dpt tau jalan citer, rasa malas nak tgk kat tv lagi dah…:-“

  8. rEXn^^ says:

    by any chance sesape ade torrents utk siri nih huhuhu ~~~~~

  9. azmie says:

    takkan ader torrent nyer…[-(

  10. NABIHAH says:

    apelah jadi las kali citer bwng merah bwng putih…. tapi aq pon x suke gak zoom2…nymph

  11. azmie says:

    aku da naik boring, letih tgk citer ni…kejap benci, kejap suka…pastu benci balik…skrg ni da tak fokus 100% kat citer tu, tapi lebih kpd citer la mujer en el espejo…huhu

  12. faracarina says:

    :)kalau gue bilang tolong download lagu ni boleh?

  13. azmie says:

    kalau gua bilang enggak mau boleh? :-“

  14. azie says:

    bawang merah bawang putih dekat TV 3, agaknya baru juga nak habis. dah episod 105 ke 106 gitu. hmm..tak sabar nak tunggu kehabisan cerita dia.

  15. nadiah_88 says:

    cite tu nak abis dah ari khamis ni.ye ye!!!:d

  16. azmie says:

    azie on January 29, 2007 at 11:21 pm said:

    bawang merah bawang putih dekat TV 3, agaknya baru juga nak habis. dah episod 105 ke 106 gitu. hmm..tak sabar nak tunggu kehabisan cerita dia.

    mmg da nak abes pn, besok last

    nadiah_88 on January 31, 2007 at 11:21 am said:

    cite tu nak abis dah ari khamis ni.ye ye!!!:d

    ituler aku dgr ader tulis kt surat kabo…tak baca pn lagi…lg pn da tunjuk minggu depan start citer lain plak :p

  17. azmie says:

    citer ni dah abes…aku pn tak sempat tgk pasal ader event kene gi…so memandangkan dah abes, maka aku tutup komen utk entri ni…toksahler berhajat nak spam