• refresh my ride…

     

    Baru jek tengok citer ni buat pertama kali kat TV3 kol 1930 tadi. Berkonsep cam Pimp My Ride MTV ler ni, tapi dalam bentuk versi yang lebih ringan sket oleh SHELL, dimana bajet diberikan sebanyak RM5,000 seorang kepada 2 peserta untuk “refresh” (menyegarkan) kereta mereka dalam apa2 jenis bentuk dari segi luaran ataupun dalaman kereta masing2.

    Agak menyeronokkan gak ler, mana taknyer saper tak happy kalau diberikan bulat2 duit sebanyak RM5,000, untuk ubah keadaan kereta ikut kehendak memasing. Aku pon nak hohoh…Memacam plan dalam kpale otak aku nih…8->

    Tapi aku tatau lak camner caranyer nak menyertai peraduan ni…kene isi minyak kat stesen shell ker? hmmm…:-?

22 Comments


  1. azurt says:

    TU la.. aku pun tgk benda ni tadi.. ehehe.. Yang menang tu cam berbaloi je kan dia dapat.. Aku pun teringin gak nak masuk benda tu.. eheheh.. tapi.. aku mane la reti nak make-up2 nih.. make up muke aku, aku reti la.. :d
    Kalau tempat menyegarkan tu, aku rasa, aku nak bawak pegi ke taman pertanian kat putrajaya tu.. baru segar…. :)>-

  2. azmie says:

    bole jer…apa kata buat paint work kat kete ko, buat style air brush gitu…menarik gak :)

  3. ZeMMs says:

    Aku nak make-up keter Tamiya reti ler.. kehkehkeh..
    Anyway, tak pnah dengar plak psl citer ni.. tp nampak cam best je.. awat la sorg minah tu tak inform aku pun suh tgk mende ni… [-(

  4. azmie says:

    ZeMMs on November 26, 2006 at 9:18 pm said:

    Aku nak make-up keter Tamiya reti ler.. kehkehkeh..
    Anyway, tak pnah dengar plak psl citer ni.. tp nampak cam best je.. awat la sorg minah tu tak inform aku pun suh tgk mende ni… [-(

    aku pn baru tau dlm minggu lepas kot…:-“

  5. Wizurai says:

    aku dah tau lama rancangan ni…
    kadang² tgk kadang² tak jugak…
    yg laki okey la setakat aku tgk…
    yg pompuan ada yg ‘masih sayang’ kat keta diorang… x banyak buat perubahan mcm tambah spoiler, bumper, skirt etc…

  6. ikram_zidane says:

    dia tiru cerita ‘pimp my ride‘ kat mtv.. sapa host btw ?

  7. abah says:

    Diedla..kalo derang kaik 5k tuh pun aku tak tawu nak buat ape..

    *buta kereta..

    Baik gi shopping baju :|

  8. CypherHackz says:

    hurm…takde ke yang bagi duit RM2K bulat2 untuk bikin moto jadi gempax? aku nak jugak if ada. ni asyik untuk kete jek. mana bley…

  9. kyoshiro says:

    umm… tapi lepas siap customize kete, bukanke suruh tambat hati para juri lak ke? cam pi bawak diorang pi makan angin, dll….pelik betul ar rancangan nie…

  10. adib. says:

    nih kire sket je..yg aku tgk kt MTV tu gile laa..mmg bombastik klu nk bwak masok msia aku rase xlepas..ermm..yg aku dpt tgk diorg tukar RIM ngan cat ngan ape ntah..

  11. azurt says:

    ZeMMs on November 26, 2006 at 9:18 pm said:

    Aku nak make-up keter Tamiya reti ler.. kehkehkeh..
    Anyway, tak pnah dengar plak psl citer ni.. tp nampak cam best je.. awat la sorg minah tu tak inform aku pun suh tgk mende ni… [-(

    Lerr… dia kan tgh update site..ke tgh tido.. :-” ehehheh.. tak sengaja.. ingatkan tak berminat.. lgpun, baru tgk hari ni, b4 ni tak penah tgk, tapi tau la ade. :)>-

  12. novatech says:

    CypherHackz on November 26, 2006 at 11:55 pm said:

    hurm…takde ke yang bagi duit RM2K bulat2 untuk bikin moto jadi gempax? aku nak jugak if ada. ni asyik untuk kete jek. mana bley…

    konferm…rempit2 akan join!!

  13. azmie says:

    Wizurai on November 26, 2006 at 10:05 pm said:

    aku dah tau lama rancangan ni…
    kadang² tgk kadang² tak jugak…
    yg laki okey la setakat aku tgk…
    yg pompuan ada yg ‘masih sayang’ kat keta diorang… x banyak buat perubahan mcm tambah spoiler, bumper, skirt etc…

    baru start 12 nov aritu wizurai…;)

    ikram_zidane on November 26, 2006 at 11:01 pm said:

    dia tiru cerita ‘pimp my ride‘ kat mtv.. sapa host btw ?

    a’ah tapi takderlar secanggih yg MTV tu…just simple nyer jer…host dier juliana, ala pengacara utk KFC hour tu

    abah on November 26, 2006 at 11:24 pm said:

    Diedla..kalo derang kaik 5k tuh pun aku tak tawu nak buat ape..

    *buta kereta..

    Baik gi shopping baju :|

    ler…guna utk spend kat kete ajerlar abah…kalu aku perkara pertama aku ubah sound system kete aku dulu…huhu

    CypherHackz on November 26, 2006 at 11:55 pm said:

    hurm…takde ke yang bagi duit RM2K bulat2 untuk bikin moto jadi gempax? aku nak jugak if ada. ni asyik untuk kete jek. mana bley…

    motor? aper ajer leh buat pon…stakat paint job ajerlar…huhu

    kyoshiro on November 27, 2006 at 1:29 pm said:

    umm… tapi lepas siap customize kete, bukanke suruh tambat hati para juri lak ke? cam pi bawak diorang pi makan angin, dll….pelik betul ar rancangan nie…

    a’a betul, tapi itu utk dpt extra rm2000 tu jer…bagi aku rm5000 memula tu ajer dah cukup dah…:)>-

    adib. on November 27, 2006 at 1:59 pm said:

    nih kire sket je..yg aku tgk kt MTV tu gile laa..mmg bombastik klu nk bwak masok msia aku rase xlepas..ermm..yg aku dpt tgk diorg tukar RIM ngan cat ngan ape ntah..

    ader yg aku tgk, satu kete tu terlampau teruk utk diselamatkan, diberinya sebijik kete baru! besh tu!!!

    azurt on November 27, 2006 at 2:06 pm said:

    ZeMMs on November 26, 2006 at 9:18 pm said:

    Aku nak make-up keter Tamiya reti ler.. kehkehkeh..
    Anyway, tak pnah dengar plak psl citer ni.. tp nampak cam best je.. awat la sorg minah tu tak inform aku pun suh tgk mende ni… [-(

    Lerr… dia kan tgh update site..ke tgh tido.. :-” ehehheh.. tak sengaja.. ingatkan tak berminat.. lgpun, baru tgk hari ni, b4 ni tak penah tgk, tapi tau la ade. :)>-

    eh samaler ngan aku azurt, baru tgk yg malam tadinyer telecast…:D

    novatech on November 27, 2006 at 3:42 pm said:

    CypherHackz on November 26, 2006 at 11:55 pm said:

    hurm…takde ke yang bagi duit RM2K bulat2 untuk bikin moto jadi gempax? aku nak jugak if ada. ni asyik untuk kete jek. mana bley…

    konferm…rempit2 akan join!!

    hahah, rempit my ride…

  14. ikoko says:

    bukan ke petronas lebih best dari shell? ntah la.. tatau tatau.. erm..

  15. ikoko says:

    apakah aku macam dah lari tajuk je.. :(( dah la… nak bercuti dari comment selamat 3 hari 3 malam :(

  16. Wizurai says:

    Petronas lebih baik dari Shell? org cakap minyak Shell lagi bagus… aku guna minyak Shell jek…

  17. azmie says:

    ikoko on November 28, 2006 at 5:07 pm said:

    bukan ke petronas lebih best dari shell? ntah la.. tatau tatau.. erm..

    shell world famous…:d

    ikoko on November 28, 2006 at 5:29 pm said:

    apakah aku macam dah lari tajuk je.. :(( dah la… nak bercuti dari comment selamat 3 hari 3 malam :(

    apekah….huhu

    Wizurai on November 28, 2006 at 6:53 pm said:

    Petronas lebih baik dari Shell? org cakap minyak Shell lagi bagus… aku guna minyak Shell jek…

    shell mmg R&D bagus…tapi V-Power tu cepat abes…pakai Sylkron ajer lagi bagus

  18. Kyoshiro says:

    ek? shell lagi bagus ek?
    ok la camtu, nak try shell plak nie..
    ade increase performance x? :joget

  19. hepan says:

    aku pon slalu pakai shell. huhu

    ni dapat kene mekup jeke. kalo nak bubuh masuk engin mivec takbleh ke. akakakkaa. sound system kete aku taya tuka dah. lalalala :joget

  20. azmie says:

    mana ler cukup…RM5000 jer bagi maa…

  21. hepan says:

    hala tak cukup eh mivec? herm.. tape la overhaul enjin jela kot. akakka. cehh cakap macam dah dapat je 5k tu :))

  22. azmie says:

    kalau dpt besh tu! tp aku tatau camner nak join…mungkin kene tanya kat jaga kaunter kat stesen shell tu kot…RM5k, memacam gadget akan aku boh dlm kete aku! hohoh

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p