• NFS Carbon

     

    Korang dah main tak game ni? besh giler tu…berbeza ngan game sebelum ni iaitu NFS-Most Wanted. Cara main ala2 “conquer” satu kawasan, dan lepas tu lawan ngan bos kawasan tersebut. Apa yang menariknya bila lawan ngan bos ader 2 jenis race, satu race dlm circuit, dan satu lagi jenis kejar-mengejar. Race kedua tu ader 2 fasa, iaitu sesi mengejar dan sesi dikejar. Apa yang menariknya kita mesti kejar bos tu dalam satu race dari atas bukit menuju ke bawah, dan kalau boleh kita mesti melepasi bos tersebut untuk mendapatkan jumlah mata yang banyak. Tapi kita juga tak boleh melanggar kenderaan bos tersebut atau kita kehilangan lebih kurang 5000pts, banyak gak tu!. Begitu juga sebaliknya dalam fasa kedua, dimana kita tidak boleh membiarkan si bos mendahului kita, dimana dia akan memperolehi point yang lebih banyak dari kita nanti, dan jika terlalu jauh ketinggalan, kita akan disingkirkan secara automatik, begitu juga jika kita terjatuh dari tebing! (part ni yang besh sgt ni! berbeza ngan game sebelumnya)

    Dan kereta2 kali ni pun lebih menarik dan mengancam! antaranya Alfa Brera (ada gak kete alfa…cayala!), Dodge dan juga Ford GT…bila sampai peringkat 80% pencapaian dalam game tu, kereta2 cenggini ler yang paling sesuai digunakan. Sebab makin lama makin agak susah nak bersaing dalam sesuatu race tu. Tapi berdasar apa yang aku telah main setakat ni, takder pun event drag. Cuma ada event drift, sprint, circuit, checkpoint, speedtrap dan juga downhill race (lawan bos, dan juga sprint event). Aku bagi 4/5 bintang utk game. Tapi 2/5 bintang utk kualiti grafik (mmg buruk betul bila main kat pc AMD buruk aku, tapi tatauler kalau kad grafik berkuasa tinggi, aku fokuskan kat visual grafik utk orang nye)

    Maklumat lanjut boleh didapati kat SINI :-D

13 Comments


  1. ZeMMs says:

    warghhh..! jangan la sebut psl game lg.. aku dah lama meninggalkan dunia game… lg2 dunia NFS ni.. bila ko sebut..rase cam nak mainnnn jer… malangnye PC tak cukup spec :((:((

  2. Kyoshiro says:

    :((:(( aku pon…
    dah install pastu gamba entah jadi camne…
    leh maen cume GC x power…
    aku gune GC zaman purba – mx4000
    :-w

  3. novatech says:

    aku pun tak mampu nak men game ni, GC tak cukup pawerrr
    aku hanya mampu menumpang kasih di pc kawan2 aku jek :((

  4. azmie says:

    ZeMMs on November 23, 2006 at 9:38 am said:

    warghhh..! jangan la sebut psl game lg.. aku dah lama meninggalkan dunia game… lg2 dunia NFS ni.. bila ko sebut..rase cam nak mainnnn jer… malangnye PC tak cukup spec :((:((

    pc aku pn maner power ler…AMD Athlon XP 1.3GHz, 512MB RAM, graphic 128MB jer…tapi bole ajer main nyer…:)

    Kyoshiro on November 23, 2006 at 11:46 am said:

    :((:(( aku pon…
    dah install pastu gamba entah jadi camne…
    leh maen cume GC x power…
    aku gune GC zaman purba – mx4000
    :-w

    novatech on November 23, 2006 at 5:14 pm said:

    aku pun tak mampu nak men game ni, GC tak cukup pawerrr
    aku hanya mampu menumpang kasih di pc kawan2 aku jek :((

    takper janji dpt main game tu dah cukup…:d

  5. khai says:

    leh tahan gak hang ni ek? kaki game /:) kepada yang x leh main game ni, cadangan terbaik adalah beli je PS2 :))

  6. adib says:

    errmm..kene bg pc spec aku lg bombastik baru leh nk men nih…ermm..ade cadangan??

  7. kyoshiro says:

    game latest skunk nie cume nak gc yg support ‘pixel shader’ je.. kalu xde out trus, xleh maen, kalu ade tapi gc low, gamba buruk asal leh maen :)>-

  8. azmie says:

    khai on November 23, 2006 at 11:50 pm said:

    leh tahan gak hang ni ek? kaki game /:) kepada yang x leh main game ni, cadangan terbaik adalah beli je PS2 :))

    tak bese main game ni kat PS2, main kat PC laie besh! :)>-

    adib on November 24, 2006 at 5:14 pm said:

    errmm..kene bg pc spec aku lg bombastik baru leh nk men nih…ermm..ade cadangan??

    tukar GC lain ler huhu

    kyoshiro on November 24, 2006 at 11:55 pm said:

    game latest skunk nie cume nak gc yg support ‘pixel shader’ je.. kalu xde out trus, xleh maen, kalu ade tapi gc low, gamba buruk asal leh maen :)>-

    itu ler, GC aku pn bukan bagus sgt pn…janji dpt main dahler…huhu

  9. CypherHackz says:

    game ni ok la. walaupun aku rasa most wanted lagi best. btw aku dah habis main dah. he3.

  10. azmie says:

    yerp kalau ikutkan most wanted lagi besh, pasal ader drag . Aku pn dah abes main semalam…payah gak lawan ngan bos last stage tu…:)

  11. kyoshiro says:

    uh? mw lagi besh ke? entahle… aku minat gak drag tapi drift best lagi kot… nanti bile aku try baru leh wat keputusan :P

  12. azraai says:

    drift dgn canyon tu aku tak berapa terror. tgh improve ni. aku main best gila sbb graphic lawa nak mampos

  13. azmie says:

    kyoshiro on November 26, 2006 at 3:00 pm said:

    uh? mw lagi besh ke? entahle… aku minat gak drag tapi drift best lagi kot… nanti bile aku try baru leh wat keputusan :P

    drift pn aku minat gak, tp drift dlm circuit tu lg senang dr drift downhill road tu…

    azraai on November 26, 2006 at 4:34 pm said:

    drift dgn canyon tu aku tak berapa terror. tgh improve ni. aku main best gila sbb graphic lawa nak mampos

    yep mmg agak susah, kene biasakan main handbrake instead brake biasa…tadi jer aku gi low yat tgk ader org tu demo nfs carbon kat pc satu kedai kat situ…laju siot! jeles lak aku tgk nyer…/:)

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p