observe…

 

FYI this is not a modified image, especially the number figure. Captured using print screen directly from the browser window, resized and then uploaded to site. 8-X

23 thoughts on “believe it!

  1. CypherHackz says:

    mak aih… biar betul kan. tak pernah pulak aku sekali dapat tangkap sebanyak tu. ish3.

  2. kyoshiro says:

    wow, blog ko nie semakin glamour… for spam lolx

  3. azmie says:

    CypherHackz on November 19, 2006 at 8:03 am said:

    mak aih… biar betul kan. tak pernah pulak aku sekali dapat tangkap sebanyak tu. ish3.

    ni pn wordspew yg paling latest…pierre sentiasa update version wordspew nieh…

    kyoshiro on November 19, 2006 at 11:46 am said:

    wow, blog ko nie semakin glamour… for spam lolx

    i’ll take that as a compliment…:-“

  4. paskal says:

    hohoho sy punye shoutbox dah kena spam sebanyak 19141 setakat ni :d

  5. Wizurai says:

    nasib baik shoutbox aku x kena spam… maybe shoutbox aku x secanggih korang punye kot… :)>-

  6. ZeMMs says:

    Huh.. bayangkan la kalau ko tak pasang spam blocker tu..agak2 camne la rupe shoutbox tu yerk.. hehheh:-?

  7. megat says:

    pergh byk nyer :o

  8. ikram_zidane says:

    aku lembap sket.. aku kurang faham.. apa makna nye ?
    banyak ke ? well, looks like the thing is doing its job just fine..:d

  9. khai says:

    mak datok .. gile bapak banyak SPAM ko tahan .. heheh e.. ni nak tanye kalau nak tahan SPAM dari masuk kasi komen, pakai plugin ape ek? thanks for advise…

  10. azmie says:

    tu pn ader yg terlepas masuk lagi dlm shoutbox tu…sentiasa nak kene tgk yg updated version nyer…:-w

  11. novatech says:

    biskot tol la pakcik2/makcik2 spammer ni, wat semak jek.. ni spam comment, kalo spam trackback lagi parah.
    kalo bole aku malas nak boh anti spam byk2 kat web, sbb aku takot nanti user yg betul pun disangka spammer…
    bak kata kawan aku “fobia gilerh plugin dia”
    haha :joget

  12. aman says:

    aku ada ar dalam 10-30 spam tetiap ari…tapi aku tak pakai spam blocker…pedih gak padam.. :((

  13. azmie says:

    novatech on November 22, 2006 at 4:45 pm said:

    biskot tol la pakcik2/makcik2 spammer ni, wat semak jek.. ni spam comment, kalo spam trackback lagi parah.
    kalo bole aku malas nak boh anti spam byk2 kat web, sbb aku takot nanti user yg betul pun disangka spammer…
    bak kata kawan aku “fobia gilerh plugin dia”
    haha :joget

    itu pasal aku disable SK2 nyer plugin tu…ramai gak visitor yg selalu komen kat page aku diblacklist nyer…skrg ni ader ler 2-3 org nyer komen masuk moderation list…walaupon dah baper kali approve…tak paham aku…

    aman on November 22, 2006 at 7:02 pm said:

    aku ada ar dalam 10-30 spam tetiap ari…tapi aku tak pakai spam blocker…pedih gak padam.. :((

    kalau tanak delete satu2 pasang ler at least akismet…dier ader feature delete all :d

  14. nimd4 says:

    Alt + PrintScrn captures the active window ..

  15. novatech says:

    hehe.. aku rasa anti spam terbaik ialah yg plugin cam math tu.. ape tah doyoupassmath ke ape, sbb bot tak gheti ngira, tapi tak tau la kot2 tuan spammer tu bijak dia buat bot dia leh mengira lak haha
    tapi kalo soalan math tu dalam format gambo mungkin bole kot.. :-?

  16. azmie says:

    nimd4 on November 23, 2006 at 7:20 am said:

    Alt + PrintScrn captures the active window ..

    and ur point?

    novatech on November 23, 2006 at 5:09 pm said:

    hehe.. aku rasa anti spam terbaik ialah yg plugin cam math tu.. ape tah doyoupassmath ke ape, sbb bot tak gheti ngira, tapi tak tau la kot2 tuan spammer tu bijak dia buat bot dia leh mengira lak haha
    tapi kalo soalan math tu dalam format gambo mungkin bole kot.. :-?

    ader ker plugin camtu? nnt aku usyar kat codex

  17. khai says:

    novatech on November 23, 2006 at 5:09 pm said:

    hehe.. aku rasa anti spam terbaik ialah yg plugin cam math tu.. ape tah doyoupassmath ke ape, sbb bot tak gheti ngira, tapi tak tau la kot2 tuan spammer tu bijak dia buat bot dia leh mengira lak haha
    tapi kalo soalan math tu dalam format gambo mungkin bole kot.. :-?

    ade .. aritu khai usya .. tapi malas le plak .. nak kene kira kira le plak .. haha .. macam khai hari hari melambak gile SPAM ni masuk kasi komen kat entry ..

    ape suggestion bro ntuk plugin nak halang SPAM ni dari masuk kasi komen kat mana mana entry?

  18. azmie says:

    akismet ngan bad behavior dah cukup rasanyer…tapi kalau bole install skali Spam Karma 2…tapi aku disabled SK2 wat maser ni pasal ada masalah blacklist ngan regular commentors utk blog aku nih…

  19. novatech says:

    wat je stail verify dulu baru boleh komen
    lagi la spam x masuk langsung aku rasa haha!

  20. azmie says:

    yang boh certain text tu ker? ader tak plugin yg camtu?

  21. novatech says:

    entoh la.. tapi try la wat 1 yg simple2.. aku dah ada wat yg picit utk verify kita bukan spammer jek hehe
    erm..
    tapi kalo yg code verify tu cam leceh jek utk user nak post

  22. khai says:

    2 hari lepas khai ade install SK2 tu.. mmg cam binawe pown.. ingatkan dah siap pasang, kira otai la spam x leh masuk dah..

    then petang tu gi cyber cafe.. try la komen kat blog sendiri.. skali dia cakap kita ni ” SPAMMER ” plak.. kuang asamm..

    balik je bukan stakat terus disable.. tapi delete terus :malu

    orait.. nanti khai cuba plugin korang recommend tu… thanks :d

  23. azmie says:

    novatech on November 24, 2006 at 6:27 pm said:

    entoh la.. tapi try la wat 1 yg simple2.. aku dah ada wat yg picit utk verify kita bukan spammer jek hehe
    erm..
    tapi kalo yg code verify tu cam leceh jek utk user nak post

    ader publish tak plugin tu? kasi ler kat aku nak try…;)

    khai on November 24, 2006 at 7:42 pm said:

    2 hari lepas khai ade install SK2 tu.. mmg cam binawe pown.. ingatkan dah siap pasang, kira otai la spam x leh masuk dah..

    then petang tu gi cyber cafe.. try la komen kat blog sendiri.. skali dia cakap kita ni ” SPAMMER ” plak.. kuang asamm..

    balik je bukan stakat terus disable.. tapi delete terus :malu

    orait.. nanti khai cuba plugin korang recommend tu… thanks :d

    yg komen khai ajer yg asek masuk mod list, ader satu tu termasuk dlm akismet nyer list…spatutnyer kalu dah approve seblom ni dah leh terus masuk senarai komen dah…ntah aper sengal…:-w

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p