• ajax comment plugin

    yeah you read it right, a plugin that enables ajax comment in your comment page without going through the hassle of adding/modifying your php files (done that not so long ago, went to quite of trouble modifying scripts). Of course this is for wordpress-powered blog engine only. You can view the live demo in my comments page (please, no spam).

    thanks to mike smullin for the creation of the plugin. =d>

    and another thing to take note of, this plugin has been tested with only the latest version of wordpress only (2.0.2 and 2.0.3, according to ilemoned, but I’ve tested it on 2.0.5 platform and it worked fine and dandy :-D ) and doesn’t fully compatible when running along with spam karma 2 (fyi I disabled the plugin for a while now) plugin.

    you can download it HERE, directly from the author’s site, and just in case, I also uploaded the file to my site (just to test the beautifier plugin), you can find the link below :-D

19 Comments


  1. abah says:

    Ouh oke…this is cool! thanx for spreading the cool stuffs!

    Erm..ader soklan *angkat tangan.

    Kalau pakai plug in nih…website jadik slo dak? /:)

  2. azmie says:

    ur welcome…

    erm rasa takder kot, aku siap guner dial up view pon takder slow rasanyer…:d

  3. azraai says:

    ok la. takyah dah nak modify comments.php. nnt test kat blog. pakai Spam Karma lagi ke. Akismet saja tak cukup ke.

  4. ikoko says:

    ngaaa.. sangat besh..

    maceh ye..
    :)
    sekian saje..

    selamat hari raya, maaf segalanya.. ;)

  5. azmie says:

    azraai on November 4, 2006 at 10:36 am said:

    ok la. takyah dah nak modify comments.php. nnt test kat blog. pakai Spam Karma lagi ke. Akismet saja tak cukup ke.

    aku da tak pakai sk2 ler, pasal asik blacklist certain comments walaupun aku dah whitelist kan…

    ikoko on November 4, 2006 at 10:59 am said:

    ngaaa.. sangat besh..

    maceh ye..
    :)
    sekian saje..

    selamat hari raya, maaf segalanya.. ;)

    sesame…selamat hari raya kat ikoko-san juge…maaf zahir batin…:)

  6. shadowX_19 says:

    ni paling latest ke..? aku kesian kat gie sbb bile dah submit comment die jadi no. 1 die tak kuar comment tu. kalo refresh balik baru kuar comment tu. theme tak support kot

  7. azmie says:

    dier guner yg hack ker? try guner plugin ni, tgk camner…

  8. gie says:

    tak…aku gune yg nie gak….aku nyer theme,comment dia ade no komen…sebab tu dia kuar tu kot….sdey bangat laa…aku tak pandai nak godeh theme.. :(

  9. khai says:

    memang smart gile ar plugin ni .. tapi ade satu kureng…

    setiap kali nak kasi komen, mesti kene fill in lagi Name, Email, Website ….

    ermmmm … :(

  10. azmie says:

    gie on November 6, 2006 at 11:35 pm said:

    tak…aku gune yg nie gak….aku nyer theme,comment dia ade no komen…sebab tu dia kuar tu kot….sdey bangat laa…aku tak pandai nak godeh theme.. :(

    skrg nih pn tgh enable plugin tu ker? nnt aku tgk camner

    khai on November 7, 2006 at 12:25 am said:

    memang smart gile ar plugin ni .. tapi ade satu kureng…

    setiap kali nak kasi komen, mesti kene fill in lagi Name, Email, Website ….

    ermmmm … :(

    eh ya ker? dier langsung tak ingat info user? mungkin dlm kes khai ni seblom ni 1st msg nak kene approve dulu baru leh display dlm senarai comments…cuba try pasni camner laks bole ker idak

  11. ikram_zidane says:

    ok gak.. nanti aku try.. tapi aku guna wp 1.5 je.. malas nak upgrade lagi..:(

  12. azmie says:

    ler, masih guna wp1.5 ker? ader eloknyer apgred yg latest nyer, sebab2 utama adalah pasal sekuriti, dan ada plugin2 yg baru release ni gerenti tak compatible ngan version lama

  13. Fahmishah says:

    ngetesting…:joget

  14. manchurr says:

    huhu aku duk carik nie.. tq!

  15. ikoko says:

    aku still tak berjaya gunakannya..
    :( aku dah download, pastu upload kat plugins folder.. pastu dah activate..

    then, try test comment.. takde apa-apa perubahan pung~ :(( sedih~~

    ada step yang aku tertinggal ke ek?

  16. azmie says:

    sudah direfresh berulang-kali tak browser anda itu? tak pn try clear cache sumer, pastu try post komen balik…

  17. Mahfudz says:

    Just Test

  18. azmie says:

    no need…somehow plugin tu tak jalan ler plak…heran bin ajaib…:-?

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p