• kembali ke sedia kala

    kejap puasa, maka kejap jugaler cuti raya…tau tau dah pun hari Ahad…bagi budak sekolah besok dah pun start sekolah balik, itupun masa persekolahan tak lamer lebih kurang baper minggu jerk pastu dah cuti akhir tahun laks, yeay for them /:-) bagi bebudak SPM, lepas raya maka automatik akan menjadi masa benkyou (study…betol kan aku sebut perkataan jepun ni winter?) week, SPM dah bebetul dekat maka ramailer yang akan mengamalkan minit terakhir ulangkaji. selamat maju jaya pada rakan bloggers yang akan menghadapi SPM nanti…all the best! ~ :-D

    bagi aku, yang dah bergelar diri sebagai golongan dewasa yang dah berkerja (cuma berumah tangga jer lom lg…hohoh), sumer sama ajer, normal, bebudak cuti awal, tengah or akhir tahun ker, tuan punya badan ni tidak lagi dapat merasa sumer tu. haihh rindu laks zaman sekolah dulu nieh, pasal sememangnya saat cenggini ler yang paling dinanti-nanti kan :joget2 kalau situasi aku sekarang ni berterusan camnih…maka apa yang boleh disimpulkan kat sini adalah…”work work work till die”…(:|

    malam tadi gerak ke rumah mak saudara kat setapak aka kakak sulung family belah arwah mak aku untuk beraya, sepatutnyer program beraya open house ni berlangsung pada waktu siang, tapi seperti yang aku cakap dalam perenggan sebelum ni, pasal kene kerja maka tidak dapat ler nak buat dalam waktu siang. maka malam gak ler nak pegi beraya, malam yang dah sememangnya letih akibat kerja disiang hari…aku ni bukan nya makhluk yang “nocturnal” kira tak ske sangat keluar time memalam nieh…pasal kalau dah keluar tu, gerenti balik time tengah malam, dah ler besok nyer pepagi buta nak kene tolak gi tempat kerja seawal lepas subuh (yeah…work3x 7 days a week non stop ).

    sedar tak sedar aku ni dah pun beranak buah, dah jadi pakcik pun…tua rasanyer…bukannyer tak tahu pun, cumer buat-buat tak tahu, jumpa sepupu sepapat yang agak jarang bersemuka (rasa setahun sekali pun payah kot), tau-tau jer baby sepupu sorang ni dah pun berumur 1.5 tahun, kejap jer masa berlalu, nama dia Farisha (lupa lak nak snap gambar malam tadi, Insya-Allah next time will be kept reminded), ahah aku ni bukannya tak suka ngan bebudak, cuma tak dapat biasakan diri ajer, iyerlar family aku ni pon 2 beradik ajer, aku yang bongsu, kalau ader adik lagi mungkin lain jalan cerita dier lak :-p, so takder ler sampai nak bermanja berbucuk ngan anak buah aku sangat…just layan-layan camtu ajer…Insya-Allah dalam tahun depan mungkin akan start berubah layan anak-anak kecil nanti, kene praktis dari sekarang ler sepatutnyer…aku akan jadi pakcik lagi…huhuu

    well sesi beraya tersebut berakhir dekat tengah malam ler (as expected), bukan aper, sepupu aku rajin lak nak banjer sundae coklat mcD so telepon ler untuk delivery, skali bapak lama la dier amek masa nak hanto, dekat 2 jam tu, dah ler tu bukan order banyak pun, ikut hati nak jer cakap “tak nak ler, rasa kenyang lak tak lalu nak makan, bawak balik jerlar“, well aku tak wat camtu pon sebaliknya just terus bedal aiskrim sundae tu…orang dah memberi, kene lar kita merasa…hohoh so lepas tu terus shoot balik rumah dalam keadaan situasi seperti scene dalam F&F tapi ngan kete buruk, sampai jek rumah terus bersiap solat Isyak dan beradu. kembali cam sedia kala ler bersedia untuk hari esoknya plak (work3x, tak dapat nak temankan member aku beraya rumah awek dier kat klang…sob sob sob :( )

11 Comments


  1. Kyoshiro says:

    um… lagi 2 minggu lagi, tensen gile kepale aku…:-w:((
    … nak buat camno lagi, struggle abis-abisan le..:)>-
    ganbatte for me :d

  2. Wizurai says:

    asyik jadi pakcik jek…
    jadi la ayah pulak….

    :d

  3. azmie says:

    Kyoshiro on October 29, 2006 at 2:39 pm said:

    um… lagi 2 minggu lagi, tensen gile kepale aku…:-w:((
    … nak buat camno lagi, struggle abis-abisan le..:)>-
    ganbatte for me :d

    ganbate ne…:d

    Wizurai on October 29, 2006 at 5:01 pm said:

    asyik jadi pakcik jek…
    jadi la ayah pulak….

    :d

    uiks sukar sungguh nak memenuhi permintaan tersebut itu…

  4. ZeMMs says:

    Aku nak wat keje pun rase hambar jek…
    ye la.. badan je kat opis.. otak still holiday lg.. :)>-

  5. azmie says:

    ZeMMs on October 30, 2006 at 5:47 pm said:

    Aku nak wat keje pun rase hambar jek…
    ye la.. badan je kat opis.. otak still holiday lg.. :)>-

    isk isk tak dapek nak focus kat kerja ler tu…bagi aku holiday or no holiday samer jerk…coz aku mmg tak wat aper2 pon…cumer baru ni jerk gi beraya rumah mak sedara aku…itupun just beraya ajer…8-|

  6. ikoko says:

    :) nak senyum je la.

    :)

    selamat hari raya :)

  7. hepan says:

    benkyou – study :)
    bile nak beraye rumah ko ni mie, minggu depan dah start final year project.. oh God~..

    someday kite lepak same2 ok. selalu je ajak tapi aku ni asyik keje je kat cc.. huhu.

    btw, steering rod menatang ape?

  8. azmie says:

    hepan on November 2, 2006 at 3:46 pm said:

    benkyou – study :)
    bile nak beraye rumah ko ni mie, minggu depan dah start final year project.. oh God~..

    someday kite lepak same2 ok. selalu je ajak tapi aku ni asyik keje je kat cc.. huhu.

    btw, steering rod menatang ape?

    lupakanler hasrat nak braye kat umah aku nieh, bukan ader aper pon, tapi kalau ajak p makan kat area2 situ bole ler…:joget

    ala kalau dah start buat final project pon takkan sampai takder maser langsung kot…aku dulu pon siap wat 2 project besar nyer…hohoh

    steering rod – batang stering…hohoh :d

  9. abah says:

    ok siler cari bini..leh jadik ayah plak..tayah la pacik2 ney..muahahaha…

    *craving for nasi minyak @-)

  10. azmie says:

    abah on November 2, 2006 at 11:39 pm said:

    ok siler cari bini..leh jadik ayah plak..tayah la pacik2 ney..muahahaha…

    *craving for nasi minyak @-)

    waduh waduh…don’t have the candidate nor the money for that kind of special occasion larr…wait for another 3-4 yrs maybe? :-?

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p