• Not so frequent update

    Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

    Considering the month of Ramadhan…”tired” of puasa…don’t have the strength nor the mood to write an entry…hehe :-D Well I managed to list out just the following:

    Hazy haze:
    Noticed the haze condition got more worse today than before. Despite the last night news saying that the situation got a little better. Doubt it. /:-)

    My long hair:
    Well not exactly long, but rather thick (tebal). Can’t stand it, I looked like someone who recently woke up from a sleep. Plus I don’t like to wear hair gel on my hair. But for this moment a haircut is unecessary, because in my anticipation it will grow back fast before I even notice it. In this case when Syawal arrives my hair will look the same like the current state.

    Streamyx problem, again:
    Dunno why, but for the third time I think that my streamyx run into the same problem again, realized the “slowness” of the download rate for my torrent especially during the night. Sometimes even no responce at all. Attempt to contact the call centre, as expected, the line was too busy. Why do they always like this? [-(

    The stall that sells chicken’s parts:
    There’s this one stall in pasar ramadhan in Sri Serdang, that sells parts of a chicken like whole leg, ribs and wings. I’ve been to the pasar Ramadhan there for about 3-4 times I think, but out of those visits only once I managed to buy some ribs from the stall (eventhough the original intention was to buy the whole leg). The rest were a total dissapointment, I think the stall is the most earliest to close there, not because they ran out of business, but rather because all the chicken parts were totally sold out!. And they say we have to boycott from buying chickens! /:-)

    Happy fasting, break fasting and “sahur”ing (sorry for my poor english)…:-D

    Update: aku boh lagu ED untuk school rumble 2nd term. enjoy!

23 Comments


  1. ikoko says:

    erm.. nak raya nanti, dato` trim la sket rambut tu.

    jangan bela laaa okeh~~! :p

  2. CypherHackz says:

    jangan maleh2. rajen2 sket. he3. :p

  3. hepan says:

    haww.. bile nak bukak pose same2 neh mie? nanti 16hb bard balek kite lepak la serdang bukak pose :D
    ikoko: dato’? hik hik hik ;))

  4. azmie says:

    ikoko on October 9, 2006 at 2:21 pm said:

    erm.. nak raya nanti, dato` trim la sket rambut tu.

    jangan bela laaa okeh~~! :p

    nak trim lusa…:D

    CypherHackz on October 9, 2006 at 5:05 pm said:

    jangan maleh2. rajen2 sket. he3. :p

    isk dok malas aih…:P

    hepan on October 9, 2006 at 8:23 pm said:

    haww.. bile nak bukak pose same2 neh mie? nanti 16hb bard balek kite lepak la serdang bukak pose :D
    ikoko: dato’? hik hik hik ;))

    tu ler ko…set jer hari aper…nnt aku konpem…huhu

  5. ejon says:

    aku pon nak join skali bukak posa.. hehe

  6. azmie says:

    bole jer…tarak hal…bgtau biler dan dimaner…jgn jauh2 dah ler…hohoh

  7. azraai says:

    aku ske rambut panjang dgn tebal ni.

  8. azurt says:

    adesss.. minta maaf la weii… aku tak tau nak tlg camana.. sebab, aku lupe pasal ur login id hari tu.. and, hari ni aku cuti (isnin), and tadi petang datang office, tapi my fren tu ada meeting laks.. so, tak jumpe la..

    Camana speed streamyx ko..? ada slow lagi tak? bagi login tau…jgn lupe..

  9. azmie says:

    azraai on October 10, 2006 at 12:24 am said:

    aku ske rambut panjang dgn tebal ni.

    ntah ler bagi aku rasa cam rimas…

    azurt on October 10, 2006 at 2:25 am said:

    adesss.. minta maaf la weii… aku tak tau nak tlg camana.. sebab, aku lupe pasal ur login id hari tu.. and, hari ni aku cuti (isnin), and tadi petang datang office, tapi my fren tu ada meeting laks.. so, tak jumpe la..

    Camana speed streamyx ko..? ada slow lagi tak? bagi login tau…jgn lupe..

    ler…eh aku ader bagi id login aku ker? rasa tak kot..huhu :P prob still samaler azurt…even time subuh ni pon conn still lembab…:( nih id aku, azmi1152 :)

  10. ejon says:

    azmie on October 9, 2006 at 10:56 pm said:

    bole jer…tarak hal…bgtau biler dan dimaner…jgn jauh2 dah ler…hohoh

    kan aku kat cyberjaya, dekat je kan.. hehe

  11. azurt says:

    azmie, i think, thats all i can do buat mase ni.. sebab smua org cuti, smua bz dgn hal masing, ko kena ikut turn la kot.. aku tak ley nak push sgt.. lgpun, aku rasa, tu melibatkan cable, tmnet can do nothing, else kena liase dgn telekom dulu.. kat telekom, aku tak kenal org sgt.. (tak kenal sorg pun.. takde yg kamceng, so susah sket la nak tlg)

    Apa2 hal pun, sabar je la ek.. and, one more, connection kat area rumah ko tu, cume ko sorg je setakat ni yang wat report, i dont know kalau dorg nak lambat2 kan atau tak, tapi sepatutnya dorg settle cecepat la kan.. (if dorg takde other emergency case la), and dorg rasanya dah patut tau pasal hal ko nih… apa pun, sekali lagi nasihat aku.. sabar je la ek.. (at least, ley wat connection lagi kan..? tapi lembab sket.. )

    p/s- jgn la donlod2 dulu.. :P (ko donlod ape la tu ekk..? ehehhe

  12. azmie says:

    ejon on October 10, 2006 at 1:17 pm said:

    azmie on October 9, 2006 at 10:56 pm said:

    bole jer…tarak hal…bgtau biler dan dimaner…jgn jauh2 dah ler…hohoh

    kan aku kat cyberjaya, dekat je kan.. hehe

    ko tanyer epan nt camner..

    azurt on October 10, 2006 at 2:24 pm said:

    azmie, i think, thats all i can do buat mase ni.. sebab smua org cuti, smua bz dgn hal masing, ko kena ikut turn la kot.. aku tak ley nak push sgt.. lgpun, aku rasa, tu melibatkan cable, tmnet can do nothing, else kena liase dgn telekom dulu.. kat telekom, aku tak kenal org sgt.. (tak kenal sorg pun.. takde yg kamceng, so susah sket la nak tlg)

    Apa2 hal pun, sabar je la ek.. and, one more, connection kat area rumah ko tu, cume ko sorg je setakat ni yang wat report, i dont know kalau dorg nak lambat2 kan atau tak, tapi sepatutnya dorg settle cecepat la kan.. (if dorg takde other emergency case la), and dorg rasanya dah patut tau pasal hal ko nih… apa pun, sekali lagi nasihat aku.. sabar je la ek.. (at least, ley wat connection lagi kan..? tapi lembab sket.. )

    p/s- jgn la donlod2 dulu.. :P (ko donlod ape la tu ekk..? ehehhe

    yep thanx alot azurt, mmg depa respon cepat, pagi td ader sorang mamat with english accent cakap ngan aku, konpem psl prob tu, dan dier dah forward kat org yg berkenaan… pastu dlm ptg tadi lak ader mamat tepon aku cakap dier dah reset port, so aku kene disconnect and unplug sumer wire cables dan sambung balik kendian, cumer aku akan ader kat umah malam nt ajer…so mlm nnt akan aku buat dan tgk camner nnt…:D

  13. azurt says:

    Wahhhh. ye ke..? ehhehe… (tu la.. seb baik la kan… i thot ape yg i buat tu, lambat sgt dorg nak wat.. huhuhu)

    So, camana connection sekarang..? dah ok?

  14. azmie says:

    hmm..susah nak cakap, rasa cam sama jerk, tapi ader wat broadband test, dah ok, dpt lak result dier…and prob takder respon tu rasa dah tader…tgk ler camner nt :D

  15. azmie says:

    alamak tak beshnyer, pagi lepas sahur tadi aku wat broadband test, skale tunjuk <500, baper kali test pon samer gak...:(

  16. azurt says:

    ye ke..? ok takpe2.. nnt aku minta tlg upgrade ek… azmi1152 kan..? (i’ll try my best..) ke nak aku bagi 2mb.? ahhehehhaeah

  17. azmie says:

    waa….bole dpt ker 2MB? k gak tu…huhu :P

  18. azurt says:

    azmie, speed ko dah upgarded dah (tadi baru dapat email.. aku pun tak paham sgt dgn email tu, tapi dia kate, already 1M)… so, aku tak tau either dia pegi upgrade lagi atau tak..

    ermm… camana ek..? ko try la skali lagi bandwidth test tu.. okies

  19. azmie says:

    ya ker? thanx a lot azurt…menyusahkan ko jer…huhu

  20. emptyspace says:

    yo bro, ko punye rss button kat trackback bawah tu link die tak betul..

  21. azmie says:

    aku dah betulkan, tgk ok ker idak? :)

  22. adib. says:

    hahaha…ape lg..siap nk raye laa plk..tp klu penat tu…rase2x kite relak dulu arr.

  23. elvinado says:

    I really Love that song plus I really love School Rumble Both Ichi And Ni Gakki.Farewell.

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p