• windows vista rc1

    punyer ler syok aku explore feature dier, cumer aku tak jumpa pun satu feature yg begitu menarik spt yg aku tgk dlm public demo dier tak lamer dulu. nnt aku korek demo video dier ntah maner aku simpan. layout dier mmg dah lain, aku ske tol ngan efek animasi dier…walaupon spec pc aku cumer AMD athlon 1.44Ghz, ngan 512MB ram ajer, kira ok ler tak ler lembab maner.

     

    tapi yang aku tension sgt ni, aku takleh nak activate, key aku dier kater “already in use” cet awat bagi download kalu camtu! aku tinggal 11 hari jek laie ni, seblom windows vista tu berhenti berfungsi. argghh! sesaper kasi aku key korang…tolong!!!

14 Comments


  1. gie says:

    rc nie bukan 15 hari je ke…?erm..try tgk2 kat forum,aku jumpe reset timer dia…tapi,boleh pakai 5 kali je..aku tak pernah try…..

  2. azmie says:

    yeah aku dah jumpa solution dier, gi ker link NIH

  3. ZeMMs says:

    huhu…. oi oi… beli ori punyer la.. kes kes kes..
    awal jugak ko dah test windows vista ek? PC aku tak cukup spek nak layan vista ni… nanti la :-w

  4. azmie says:

    aper daa…ni ori punyer lar, depa microsoft yg release mende nih…;)

  5. megat says:

    dapat gak solution tuk key serial… nnt aku nak xplore gak la vista ni cam menarik jer?

  6. azmie says:

    memang menarik, kalau nak download ISO dier sila ker http://www.windowsvista.com , link utk download (torrent) ader sekitar dlm kawasan site tu gakler…:d

  7. ejon says:

    ada masalah tak kalo kita nak install software cam install kat xp

  8. hepans says:

    ko buat dual boot ke mie?

  9. azmie says:

    ejon on September 19, 2006 at 6:36 pm said:

    ada masalah tak kalo kita nak install software cam install kat xp

    aku ader install satu software ni, stakat ni tadak masalah pon…lagipon aku rasa vista ni cam leh adapt kepada apa2 software yg nak diinstall, kira bagus gakler…

    hepans on September 19, 2006 at 7:22 pm said:

    ko buat dual boot ke mie?

    yep, aku buang second OS aku pastu install vista…hohoh

  10. infomalaya says:

    akum…kalo x burn atas dvd/cd x leh ke? kita install direct dari hardisk selepas download. leh tak? expplain skit…www.infomalaya.com

  11. azmie says:

    waalaikumsalam…

    erm, aku rasa bole, tapi kene extract ISO file yg dah di download tu…kene ader software dier kalau tak silap PowerISO bole kot…

  12. gie says:

    pakai deamon tool yg tuk game tu boleh kot…ade org pernah cuba…

  13. anang says:

    Aku cuman nanya Anti virus yang lebih bagus untuk vista apa. soalnya selama ini aku make Anti virus mcafee 8.0 untuk vista gua tapi masih sering eror system 32nya akibat anti virus tersebut.

  14. azmie says:

    guner norton 2007, yg lain tak tau lagi compatible ataupon tidak…:D

Trackbacks/Pingbacks

  1. teroka vista « Azmie.net

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p