• Freakin Expensive!!!

    WTH, this TMnet Eznet totally sucks! earlier today I got my phone bill and was shocked by the amount, RM3++??? normally the bill was about RM18+ near RM2++ only! (for 3 lines) Looked into the itemised billing section and found out this:

     
     

    WTH??? RM0.04 sen? normally for 1515 line it’s about RM0.015 sen only! FYI TMnet Ezynet is where you dialled up into the internet without using any username and password, using the 1315 line, the only condition is to have a fixed line. Streamyx is way more cheaper than this… Opps I forgot! there’s no such thing as streamyx connection in my workplace area…doesn’t support one! Sheesh!!! [-(

26 Comments


  1. hepans says:

    waahahaha.. ezynet, ezymoney oso. tmnet slalu camtu, buat pakage broadband murah2, tapi 10jam je sebulan. hangguk la.

  2. azmie says:

    tanak guna dah pasni…erk package ni kira narrowband nyer…bukan broadband, lagipon streamyx lagi bagus dari eznet nieh…:)>-

  3. tmnet staff says:

    sorry.. eznet tu nama jer tmnet.. tapi sebenarnya produk telekom… so mintak mahap la kalau ada yg salah sangka…. for broadband murah2 tu.. hanya orang miskin je amik pakej murah2… just bayar rm66 sebulan dah dapat unlimited package… aku tak paham nape orang nak amik pakej 20 or 44 tuh… kedekut taik idung masin sungguh

  4. ikoko says:

    erm..

    tapi..

    kalau takde tenet mesti rasa lebih derita kan..

    ko taknak kumpul stem ke, barby doll ke, poskad ke.. tulis tulis puisi ke.. layan-layan awek-awek customer ke..

    :P

    adoi la.. tapi.. cam bleh jadi biol je kalau dapat bill internet camtu.. sbb dulu masa aku ngan adik kat rumah, pakai dial up, mmg sampai menjangkau RM200.. untuk dial up..

    alhamdulillah ada streamyx.. erm. what the~ bila streamyx nak luaskan coverage ke tempat ko ek.. sian la kat ko.. banyak tu.. RM200 .. bleh buat budget untuk makan sebulan.. erm..

  5. leona says:

    dun u read the rates properly before dialing 1315? it’s ex coz it’s ez that’s y

  6. azmie says:

    leona on September 6, 2006 at 9:54 pm said:

    dun u read the rates properly before dialing 1315? it’s ex coz it’s ez that’s y

    unfortunately I didn’t, just proceed on dialing the 1315 number shortly after reading the first ad shown on the telephone bill about a month ago…8-|

  7. azmie says:

    tmnet staff on September 6, 2006 at 9:50 pm said:

    sorry.. eznet tu nama jer tmnet.. tapi sebenarnya produk telekom… so mintak mahap la kalau ada yg salah sangka…. for broadband murah2 tu.. hanya orang miskin je amik pakej murah2… just bayar rm66 sebulan dah dapat unlimited package… aku tak paham nape orang nak amik pakej 20 or 44 tuh… kedekut taik idung masin sungguh

    under TM rupanyer…no wonder ler…nak untung gak ler tu

    ikoko on September 6, 2006 at 9:51 pm said:

    erm..

    tapi..

    kalau takde tenet mesti rasa lebih derita kan..

    ko taknak kumpul stem ke, barby doll ke, poskad ke.. tulis tulis puisi ke.. layan-layan awek-awek customer ke..

    :P

    adoi la.. tapi.. cam bleh jadi biol je kalau dapat bill internet camtu.. sbb dulu masa aku ngan adik kat rumah, pakai dial up, mmg sampai menjangkau RM200.. untuk dial up..

    alhamdulillah ada streamyx.. erm. what the~ bila streamyx nak luaskan coverage ke tempat ko ek.. sian la kat ko.. banyak tu.. RM200 .. bleh buat budget untuk makan sebulan.. erm..

    ituler…la ni member aku kata kat tempat aku leh apply stimix…so nak cuba tanyer kat CASO samada leh pasang ker idak :D

  8. bardy says:

    hu eh begitu rupanyer…. dari dulu sampai skang cam agak tertekan ngan stimix… ader la sebabnyer malas citer..

  9. CypherHackz says:

    aku rasa aku dah pernah tengok dah pasal bende ni. ramai gak r yang kene. hu3.

  10. CypherHackz says:

    check website ni: http://www.redesignmalaysia.com/
    ketidakpuashatian pengguna terhadap broadband kat malaysia

  11. hepans says:

    azmie, i mean the limited 20 ringgit pakage streamyx offer tu. same la cam ezynet neh.. and kalau tgk paper ade plak broadband skali ngan pc. 150 kot sebulan LIMITED hours plak tu, baik la amek pc siap terus dari baya bute2 kat tmnet bebulan sampai mampos.

  12. azmie says:

    bardy on September 6, 2006 at 10:33 pm said:

    hu eh begitu rupanyer…. dari dulu sampai skang cam agak tertekan ngan stimix… ader la sebabnyer malas citer..

    try ler ISP lain plak…:joget

    CypherHackz on September 6, 2006 at 10:41 pm said:

    aku rasa aku dah pernah tengok dah pasal bende ni. ramai gak r yang kene. hu3.

    sesungguhnyer aku salah satu…:(

    CypherHackz on September 6, 2006 at 10:44 pm said:

    check website ni: http://www.redesignmalaysia.com/
    ketidakpuashatian pengguna terhadap broadband kat malaysia

    tatau lak nak guner coverage map tu…huhu

    hepans on September 6, 2006 at 10:59 pm said:

    azmie, i mean the limited 20 ringgit pakage streamyx offer tu. same la cam ezynet neh.. and kalau tgk paper ade plak broadband skali ngan pc. 150 kot sebulan LIMITED hours plak tu, baik la amek pc siap terus dari baya bute2 kat tmnet bebulan sampai mampos.

    owh…jenis cam prepaid tu kan? mmg ler saper yg guner tu jenis tak penah selidik sebelom subscribe nyer…dah ader unlimited package, pastu dari rm66 sebulan, watpe nak pakai yg rm20, pastu limited lak tu…kalu dikira2kan ler…sama ajer…kan? [-(

  13. ZeMMs says:

    Uiks.. mahal camtu sekali ker? biar betul.. azurt slalu dok sebut psl EZNet ni.. :o

  14. azurt says:

    wah.. cian kat ko azmie.. brape jam ko gune eznet tu? :-?
    nape kat area rumah ko takde streamyx lagi? bak la fon number, meh aku tlg cek.. tokey port ade kat sebelah aku ni jer.. aku marah dia kalau takde port lagi kat rumah ko ekk ;)

  15. azmie says:

    a’a, tgk rate dier tu, lagi mahal dari 1515…8-|

  16. azmie says:

    azurt on September 8, 2006 at 12:02 pm said:

    wah.. cian kat ko azmie.. brape jam ko gune eznet tu? :-?
    nape kat area rumah ko takde streamyx lagi? bak la fon number, meh aku tlg cek.. tokey port ade kat sebelah aku ni jer.. aku marah dia kalau takde port lagi kat rumah ko ekk ;)

    baru approve, sorry…huhu

    aku guner dlm sehari takler lamer maner…rasa max pon tiga jam ajer…

  17. mohdismail says:

    xpayahla guna selain streamyx..aku penah guna yg lain2,byk hidden fee…streamyx pon selalu gak berperangai g*mp**g!

  18. paskal says:

    huhuhu mahal ker? baru je nak test pakai…tak jadik ah… kang tak pepasal kena bebel ngan orang tua….:d

  19. azmie says:

    mohdismail on September 9, 2006 at 6:15 pm said:

    xpayahla guna selain streamyx..aku penah guna yg lain2,byk hidden fee…streamyx pon selalu gak berperangai g*mp**g!

    so maksud ko takyah guner broadband langsung ler? :-\

    paskal on September 9, 2006 at 7:15 pm said:

    huhuhu mahal ker? baru je nak test pakai…tak jadik ah… kang tak pepasal kena bebel ngan orang tua….:d

    takyah pakai arr…pakai yg 1515 tu ajer dah cukup…

  20. athrun zala says:

    tmnet staff on September 6, 2006 at 9:50 pm said:

    sorry.. eznet tu nama jer tmnet.. tapi sebenarnya produk telekom… so mintak mahap la kalau ada yg salah sangka…. for broadband murah2 tu.. hanya orang miskin je amik pakej murah2… just bayar rm66 sebulan dah dapat unlimited package… aku tak paham nape orang nak amik pakej 20 or 44 tuh… kedekut taik idung masin sungguh

    I dont know whether u r genuine tmnet staff or not, whatevar it is tmnet is part of telekom. Pasal eznet nie pun mention kt korang nye tmnet website.

    Mmg betul, kalau compare rate eznet lagie mahal kalau kompare dgn 1515. EZnet = 4 sen 1515 = 2.5 sen [1.5 tm 1 tmnet]

    Tinggal lagi, bende pasal rate diorang tak mention kt ads, tu yg ramai naik angin. by right since speed 54kbps, harge sepatutnye murah le.

    LINK

  21. azmie says:

    erm ko post 2 komen samer so aku amek yg latest jerlar athrun…sorry pasal first time visitor komen masuk moderating list :-“

  22. mfaizalzul says:

    pakai streamyx pon mcm pakai dial up..blah la streamyx!!upgrade la servis..takde ker engineer yg bagus2 kat telekom!!

  23. azurt says:

    wah.. pedasnye mfaizalzul.. streamyx tgh nak upgrade servis la tu.. wait aaa.. aku tgk, team streamyx kat office tu, tak penah nak duduk diam.. rilex ek.. ade la tu pembaharuan nanti.. nak gak dengar or comments.. nnt kite bole tlg usulkan kat team streamyx tu..

  24. Ahmad says:

    Apa no TM u?let me check ade streamyx ke tak. By the way, skang ada promo untuk streamyx RM77/mth dan free modem untuk 1Mbps pakej.Usually RM88/mth. 013-3942949

  25. wang says:

    macam harem…..aku baru try testing seminggu. dhlh sehari online 6 jam.
    kenalah aku bila bill dtg nnt…

  26. Master Jack says:

    tmnet staff on September 6, 2006 at 9:50 pm said:

    sorry.. eznet tu nama jer tmnet.. tapi sebenarnya produk telekom… so mintak mahap la kalau ada yg salah sangka…. for broadband murah2 tu.. hanya orang miskin je amik pakej murah2… just bayar rm66 sebulan dah dapat unlimited package… aku tak paham nape orang nak amik pakej 20 or 44 tuh… kedekut taik idung masin sungguh

    hoooiii tmnet staff keparat… dun hv 2 kutuk org taik idung masin, korang yg taik idung masin, RM66 4 wht connection? 384 dwnld 128 upload itu at best bkn dedicated klu amik package 2 setakat dpt 200kbps ler itu pun paling bagus bin bangsat ler 2. dah ler slow cam nak mampus lps memanjang down… kejap2 lampu dsl bling bling klu bling2 diamond x per gak klu time down nak rebate punya cam nak mampus payahnya… terus trang aku ckp korang kat TM semua amik duit org haram, mkn duit org ni haram jgnlah ler kerja kat TM mkn duit haram jer. taubat jerlah berenti dr TM… all of u ppl let’s join P1 Wimax, aku dah test 400kbps laju, lagi laju dr tm package 512kbps tu!

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p