• hinokio intergalactic love

    (Cilok review dari TTS :-D )

    hinokio
     

    Satoru yang masih kecil telah kehilangan ibunya dalam satu kemalangan. Dengan mengalami kecederaan fizikal dan emosi, Satoru terpaksa menggunakan kerusi roda serta memencilkan dirinya daripada persekitaran. Bagi mengurangkan rasa tersisih dia bermain permainan video yang bernama “Purgatory”. Untuk melengkapkan cerita, Satoru menggunakan robot teknologi tinggi (Hinokio) sebagai pengganti dirinya untuk ke sekolah dan berada di luar rumah.

    Selesai tengok cerita ni malam tadi. Pada permulaan ada sedikit masalah dengan pemasaan sarikata, yang kemudiannya diselesaikan oleh rakan di TTS iaitu mr.udie (thanx! =; ) Kesimpulannya….sinopsis ringkas dari aku, sebuah cerita yang mempunyai elemen mecha dan juga love story…memang menarik. 4 dari 5 bintang dari aku (*)

    ps: excuse my poor english, it’s Hinokio Intergalactic Love, not Intergalactive…silly me…#-O

10 Comments


  1. fahmishah says:

    dulu pnh tgk..aku tgk ni pon sebab penyanyi OST dia Yui..Tomorrow Way

  2. azmie says:

    yep, lagu ending dier tu kan? mmg bole agak suara yui…;)

  3. Wizurai says:

    mcm x pernah tgk la… :malu

  4. gie says:

    dah donlot,tapi,takde mase nak tgk laaa…bile laa agaknyer

  5. hepans says:

    hurm.. mane ko dpt torrent die? huhu

  6. azmie says:

    Wizurai on September 2, 2006 at 10:22 pm said:

    mcm x pernah tgk la… :malu

    tak penah tgk ler nak tgk..hoho

    gie on September 3, 2006 at 12:01 am said:

    dah donlot,tapi,takde mase nak tgk laaa…bile laa agaknyer

    takkan hari minggu takder maser kot

    hepans on September 3, 2006 at 3:02 am said:

    hurm.. mane ko dpt torrent die? huhu

    aku pakai direct dl jer lar…ko register kat TTS2 tu, pastu dapatkan minimum 25 post baru dpt permission nk dl…takpon ko bagi kat aku DVD burn ajer…hohoho

  7. CypherHackz says:

    aku kalau nak download gune wireless punya la “laju”. leh katakan setiap kali mesti sangkut masa aku nak download. terpaksa restart download balik.

  8. azmie says:

    abes penah abes tak donload tu? kata asek restart download ajer…

  9. KuSyafiq says:

    oh kat TTS ke? yosh, nak pi download jugak r… ekekkek.. :)>-

  10. azmie says:

    cepat2 download sebelom akses utk file tu ditutup nt…:joget

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p