• my thoughts…

    Berikut merupakan pandangan aku mengenai apa yang telah dan sedang berlaku dalam dunia yang penuh ngan pancaroba dan fana nieh…kalau nak baca dipersilakan ler klik di link yang berikut…kalau tanak baca pon takper…ikut suka hati anda…

    Antara Siti, Datuk K dan gosip2 & khabar angin yang mengarut
    Nih aperhal la plak dlm email aku belambak message dari yahoogroups, dok bincang pasal Siti happy ker tak happy ker kawen ngan Datuk K nieh? Siti menangis ler aper ler…Biarler dier nak kawen ngan saper2 pon! Bukannyer kita dapat aper untung2 pon…nak kata rugi pon dak gak…lain ler kalu dier nak kawen ngan korang…

    Antara Tentera Pengaman, Lubnan & Israel
    Ni aperhal lak Israel nak sebok2 menentukan negara mana yg bole or tak bole hantar tentera pengaman ke Lubnan…dok halang kerajaan kita dari hantar tentera kita ke Lubnan, kononnya kita takder hubungan diplomatik ngan Israel??? WTF??? aper Lubnan tu Israel nyer ker? dah ler main terjah negara orang…lepas tu belagak cam lagi power dari PBB lak bole nak bantah resolusi 1017 yg PBB buat tu…

    Antara Iran, Amerika & nuklear
    Bagi aku, kira bagusler Iran wat pelaksanaan teknologi nuklear nieh…dari pengetahuan aku ler…aku ulang, pengetahuan aku tau, mana ader negara ISLAM yang lain yang wat camnih, lagipon kalau ikutkan, yang paling kuat membantah tindakan Iran tu, iaitu AMERIKA gerenti mesti ader dah teknologi sebegitu rupa, tambahan lagi sekutu dier iaitu ISRAEL aka zionis – musuh Islam, dah namer sekutu, pon mesti ader gak…kalu depa takder pon AMERIKA mesti backup nyer…yang jiran seblah kita pon (sendiri mau tauler ek)…yang mmg dapat sokongan AMERIKA pon mesti ader…teknologi utk berperang makin canggih, sampaikan ader senjata bole dilancarkan dari satu benua dan sasaran dibenua yang lain…

    JADI, tindakan Iran wat mende nih, bagi aku ler…aku ulangi bagi aku ler, sebagai amaran kepada negara2, atau dengan kata lain, ngan pihak2 yang ingin menumbangkan agama Islam, supaya jangan cuba mencari pasal ngan negara mereka atau umumnya dengan Islam…anggaplah sebagai tindakan untuk mempertahankan negara…

    Kalau kata tanak sokong Iran wat senjata nuklear gak…nak stop tu mmg bole, tapi dengan syarat, negara lain yg wat mende sama pon kene stop gak…hapuskan semua jenis senjata nuklear yang ada kat dlm dunia nih…senang citer…

9 Comments


  1. bardy says:

    Hurmm itu pendapat ko ergh…

    Aku nak komen yg no 1 jer tuh. Btul tu Mie.

    Biarla depa nak wat ape pon…orang dah dirikan masjid..doakan je la bahagia…adeh la…

    Tak paham la aku manusia ney..

  2. mirul says:

    betul tue aku setuju ngan bard!

    derang blom rasa alam perkahwinan tue camner… senang la cakap itu ini :-“

  3. ZeMMs says:

    Aku sokong dengan semua apa yg ko cakap tu azmie.. forward la ke email white house… huhuhu ;)

  4. azmie says:

    bardy on August 27, 2006 at 4:49 pm said:

    Hurmm itu pendapat ko ergh…

    Aku nak komen yg no 1 jer tuh. Btul tu Mie.

    Biarla depa nak wat ape pon…orang dah dirikan masjid..doakan je la bahagia…adeh la…

    Tak paham la aku manusia ney..

    mirul on August 28, 2006 at 12:31 pm said:

    betul tue aku setuju ngan bard!

    derang blom rasa alam perkahwinan tue camner… senang la cakap itu ini :-“

    kat tv bukan main grand laie citer pasal persiapan nak kawen…pastu bukan main ramai yg bagi wish serta pujian kat siti…

    ZeMMs on August 28, 2006 at 2:10 pm said:

    Aku sokong dengan semua apa yg ko cakap tu azmie.. forward la ke email white house… huhuhu ;)

    awal2 akan dimark sbg spam ataupon junk mail…/:)

  5. shadowX_19 says:

    haah.. biar jela diorg tu.. yg sibuk2 kate tak sesuai la, happy ke tak wat pe.. doakan je diorg bahagia.. jgn jadi camartis tu dah a

  6. shadowX_19 says:

    azmie.. mintak tolong skit.. leh tak sendkan pic loading comment tu kat aku..? aku mintak tolong sgt2 ni.. huhuhu

  7. adib. says:

    aku sokong tang amerika ngan iran..mmg betul amerika dh chuak dh..tp nape korea utara wat..depa x bising pon aku pon plik..

  8. azmie says:

    shadowX_19 on August 29, 2006 at 9:01 am said:

    haah.. biar jela diorg tu.. yg sibuk2 kate tak sesuai la, happy ke tak wat pe.. doakan je diorg bahagia.. jgn jadi camartis tu dah a

    shadowX_19 on August 29, 2006 at 9:03 am said:

    azmie.. mintak tolong skit.. leh tak sendkan pic loading comment tu kat aku..? aku mintak tolong sgt2 ni.. huhuhu

    like I said, tak dpt aper2 pekdah pon…

    ooo, plugin lightbox 2 tu ek? nnt malam aku kasi link

    adib. on August 29, 2006 at 2:41 pm said:

    aku sokong tang amerika ngan iran..mmg betul amerika dh chuak dh..tp nape korea utara wat..depa x bising pon aku pon plik..

    aaa ituler…the fact that Iran tu negara Islam tu ler yg wat Amerika tak senang2 duduk…

  9. fanie says:

    Keuntungan yang besar didunia ialah, kamu menyibukkan diri kamu setiap masa dengan perkara yang lebih utama dan lebih bermanfaat untuk kehidupan akhiratnya…

    bagus la kalau amik tau pasal dunia islam..so ape tanggungjawab kite terhadap saudara islam kite?especially saudara kite kat palestin yg dah lama dijajah oleh ISRAEL di tanah air mereka sendiri,bumi para anbiya,kiblat pertama umat islam..isu palestin adalah isu umat islam..isu akidah yg perlu kite pertahankan..

    sila layari wesite
    http://www.amanpalestin.com

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p