• firefox crashing case

    hah tu dia korang tengok senarai application error dalam event viewer (view pic). dalam senarai tu hampir kesemua application error, adalah disebabkan oleh firefox. kalau dikira kekerapan berlaku mende tu, rasanya dalam selang 2 atau 3 hari.

     

    error message tulis kat situ camnih:

    Faulting application firefox.exe, version 1.8.20060.6376, faulting module ntdll.dll, version 5.1.2600.2180, fault address 0x00011f6e.

    Yang “fault address” kat hujung tu jer yang lain setiap kali berlakunya error. Arghh! Bengong betol FF nih! Aperhal ler selalu sangat sakitkan hati aku nih…takkan nak kene format balik kot. padahal baru jek upgrade dari version lamer (SP1) nih. kalau korang perasan, kat bahagian paling atas sekali tu, yang paling recent skali ler tu, dalam 3-4 minit lepas…adeh tensen tensen!!! ~X(

27 Comments


  1. c4stello says:

    pergh mie boleh sakit jiwa camtu [-(

  2. hepans says:

    ko pakai Opera la mie abis citer.. huhu. Firefox ni mmg betul2 tak suke ngan ko kot :D

  3. azmie says:

    c4stello on August 9, 2006 at 2:43 pm said:

    pergh mie boleh sakit jiwa camtu [-(

    ituler…time tgh surfing tetiba crash…angin tu…

    hepans on August 9, 2006 at 9:00 pm said:

    ko pakai Opera la mie abis citer.. huhu. Firefox ni mmg betul2 tak suke ngan ko kot :D

    aku da try opera dulu…tapi rasa cam tak besh ler plaks…huhu

  4. hepan says:

    aku rase something wrong with ur window la mie. bad driver for ur network card maybe? ko pakai sp2 eh? dah try window update? make sure ko crack dulu wga tu b4 update kalau tak kene tatoo nanti.. ahahah

  5. azmie says:

    itu ler aku tatau cara tu…ko tau cara dier tak?

  6. hepans says:

    erm.. aku penah remove tatoo tu, tapi tak penah pulak nak update window lepas tu. huhu. Ko try la update cam biasa, nanti kalau kene tatoo tu ko crack je. besepah dah crack die kat torrent.

    Tapi kalau taleh crack tu jgn cari aku laa..wahahaha

    Try update driver motherboard ko (kalau gune onboard NIC)

  7. azraai says:

    kalo nak tau NIC prob ke tak. cuba test localhost. kalau localhost tak crash mmg ada problem

  8. ikram_zidane says:

    aku rasa memang takleh pakai dah firefox ni.. memang ade virus kot…tukar je IE..

  9. azmie says:

    kalu aku bole dpt direct download utk IE7 ok ler gak…aku skrg nih tgh pakai opera…rasanyer lagi laju ler loading page dier…:)>-

  10. CypherHackz says:

    aku rasa firefox ada leaking la skang ni. skang ni aku tengah update to leatest version nye, tapi tak habis2 lagi download. aku tak tahu ape problem die. duk stuck macam tu je. jenuh gak aku merestart download tu. hmmm…

  11. azmie says:

    latest dier 1.5.0.6 kan? ker ko pakai yg version baru beta tuh? aku dah malas nak bukak firefox dah…8-|

  12. azraai says:

    sapa pakai pirated XP tak guna download IE walaupun direct link. sbb masa install nnt dia verify jugak. aku ada jugak guna Firefox 2 Beta. Setiap kali nak post kat WP mesti crash. FF 1.5 ni bila komputer guna byk memory crash la dia.

  13. azmie says:

    owh so IE7 pon terpaksa diketepikan gak…takperlar aku stick to opera ajer…:)>-

    a’a FF mmg camtu kan? kengkadang biler tgk kat task manager tu skali mem usage dier paling banyak sekali…mungkin maser tu kot yg jadi crash tu…

  14. CypherHackz says:

    aah. aku gune 1.5.0.6 nyer. if gune ff, kau kene selalu check mem usage. aku bile tengok dah macam pelik je ff aku ni, aku cliose then open balik ff. baru la ok balik.

  15. gie says:

    nie crash camne ek…?..tak paham aku…crash sebab error sendiri ke..?tak pernah kene lagi rasenyer…

  16. azmie says:

    CypherHackz on August 12, 2006 at 8:46 am said:

    aah. aku gune 1.5.0.6 nyer. if gune ff, kau kene selalu check mem usage. aku bile tengok dah macam pelik je ff aku ni, aku cliose then open balik ff. baru la ok balik.

    isk jenuh ler plak kene bukak monitor mem usage jek slalu…kira bole elak FF drpd crash ler ni..

    gie on August 12, 2006 at 9:12 am said:

    nie crash camne ek…?..tak paham aku…crash sebab error sendiri ke..?tak pernah kene lagi rasenyer…

    crash, ader 2 outcome, samada kuar windows error message to, ala yg kene send report tu, satu laie kuar debug, error terminate program tu…:|

  17. hepans says:

    ikram_zidane on August 11, 2006 at 3:18 pm said:

    aku rasa memang takleh pakai dah firefox ni.. memang ade virus kot…tukar je IE..

    ade virus ape plak..

    Aku pakai firefox tak penah2 crash langsung…memori pun tak lebih 50mb.

    IE lagi saks

  18. azmie says:

    setuju ngan hepans…lagipon IE ni mmg slalu jadi sasaran attack…[-(

  19. bardy says:

    tatau nak komen. Sbb FF aku ok ajor.. *matila kekwat…

  20. azmie says:

    memula aku ingat aku sorang jek yg kene prob camnih…aku rasa si cypher pon penah kene gak…

  21. ZeMMs says:

    Dah la.. pakai Opera je la.. kes kes kes :joget

  22. azmie says:

    tapi opera ni ader yg aku tak berkenannyer kiter kene refresh balik satu page yg dah dibukak seblom ni, misalnyer entry skrg nih, kalu aku tak refresh page ni aku tatau yg ko ader hanto comment zemms…leceh sket kalu camtu…

  23. CypherHackz says:

    aku ingat yang latest version ff ni ok. rupe2 nye still increase lagi memory usage aku. ish3.

  24. hepan says:

    aku rase opera tu bole set la, aku pun malas pakai pasal tu la.. die tak refresh page tu automatic sebaliknye serve page yang dier dah cache.

    tanye la cik ikoko, sure dier tauu.. kan die die hard fan opera ni.. wahha

  25. azmie says:

    CypherHackz on August 13, 2006 at 9:12 pm said:

    aku ingat yang latest version ff ni ok. rupe2 nye still increase lagi memory usage aku. ish3.

    beta lagi kan…so mungkin masalah lamer tu masih ader lg…apa kata ko forwardkan problem tu kat depa…kira ko beta tester nih…

    hepan on August 14, 2006 at 9:26 am said:

    aku rase opera tu bole set la, aku pun malas pakai pasal tu la.. die tak refresh page tu automatic sebaliknye serve page yang dier dah cache.

    tanye la cik ikoko, sure dier tauu.. kan die die hard fan opera ni.. wahha

    aaa itu ler…masalah cache tu, so dier tak update…ya tak ya ikoko-san mmg peminat opera nih…nnt aku tanyer dier…

  26. adib. says:

    arrghh…same problem..
    casae masih lg xselesai..camne nk settlekn masaalah nih bro…

  27. azmie says:

    ntahler adib…aku pn da lamer tak guner pc itam aku sejak ader laptop ni…pc tu pn aku da bagi kat abang aku…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p