Yeah!!! at last dpt gak my own sloth image….hakhakhak…thanx to abah, hasil influence dari dia nih…larik!!! hahaha

oops sori ler abah aku trim gambo ko tu, ko bagi yg size walls nyer beso sgt…so aku resize balik ikut taste aku. and one more thing, image tu adalah aku memakai costume sloth, sambil memegang my proud nokia N90 phone tau, but if you look at it other way around…cam…u know lar…:@) haha…kira ader elemen tersirat ler gak…;;) aper pon I love it :-D

bangun pagi tadi aku start sakit kepala laks, maybe salah cara tido kot…tapi aku rasa start dari malam tadi maser tgk final AF (saja jek tgk nak tau saper yg menang, hadiah giler babas banyak tu!), sambil baring tgk tv, ntah baper kali posisi baring aku try pasal rasa tak selesa sangat, ader maser tu sampai 4 bantal jadi alas utk kepala aku landing…dari situ da start sakit kepale sket2 tu…

skrg ni…aku rasa sakit dari tulang belakang sampai ke kepala laks…arghh! nak telan uphamol 2 bijik la plak pasnih!!!

12 thoughts on “sloth

  1. kyraweena says:

    this is about what[-(

  2. bardy says:

    Ngaaa :@) katanyer…mane ader..konyer otak menafsir sungguh fail.. maybe tu imej pertama ko biler tgk sloth tuh dak.. hurmm neway tak kesah le org nak anggap ape pon..janji aku tau tu sloth..wakakaka :-j

    Maksud tersirat dalam sloth nih is ekceli the contengan kat muka…warna biru bendera tuh… :-<

  3. azmie says:

    kyraweena on August 6, 2006 at 12:53 pm said:

    this is about what[-(

    if u read carefully then you will understand…[-(

    bardy on August 6, 2006 at 1:51 pm said:

    Ngaaa :@) katanyer…mane ader..konyer otak menafsir sungguh fail.. maybe tu imej pertama ko biler tgk sloth tuh dak.. hurmm neway tak kesah le org nak anggap ape pon..janji aku tau tu sloth..wakakaka :-j

    Maksud tersirat dalam sloth nih is ekceli the contengan kat muka…warna biru bendera tuh… :-<

    isk marah ker abah? jgn ler marah…kang cepat tua…huhu maser aku first tgk gambo tu jer ler tanpa meneliti entry ko…pastu biler baru fahami yg itu adalah kostum sloth baru ler aku pk yg ianya menarik…maafkan daku abah aku harap aku tidak menyinggung perasaan mu dalam apa2 cara…:(

  4. Sam Keong says:

    To the writer of this blog,

    Please take a look at what you are writing. Your inept command of Malay is a disgrace to the entire Malay community. Please use proper Malay sentence structure and spell it right. For a non Malay speaker like me I find your writing a blatant disregard of the rules that has been set by your own forefathers which happens to be a Malay, YOUR OWN RACE.

    Sam Keong
    :o

  5. azmie says:

    Yeah rite, coming from a person who doesn’t even want to reveal his/her own email address, from your comment I believe that you must have more knowledge and experience on how to write properly in Malay language, so why not write the comment in Malay language?. And I bet the name is fake also. One more thing, Malay is a race, the language is Bahasa Melayu….Now who should be disgraced here? /:)

  6. bardy says:

    Azmie…wtf mamat tu…. nak sound orang..

    Kalau bagus sangat, aper kater dier bukak blog sendirik..phatetic..[-(

  7. bardy says:

    Btw, aku tak marah le…terasa sket..wakakakka biasa ler aku pung tgh emo lebey skang..tader mood…

  8. hepans says:

    Sam Keong on August 6, 2006 at 2:28 pm said:

    To the writer of this blog,

    Please take a look at what you are writing. Your inept command of Malay is a disgrace to the entire Malay community. Please use proper Malay sentence structure and spell it right. For a non Malay speaker like me I find your writing a blatant disregard of the rules that has been set by your own forefathers which happens to be a Malay, YOUR OWN RACE.

    Sam Keong
    :o

    apehal mamat ni? kecoh lebih.. wahahhah.

  9. azmie says:

    bardy on August 6, 2006 at 4:38 pm said:

    Azmie…wtf mamat tu…. nak sound orang..

    Kalau bagus sangat, aper kater dier bukak blog sendirik..phatetic..[-(

    itu ler poyo…not found in bahasa melayu dictionary…

    bardy on August 6, 2006 at 4:39 pm said:

    Btw, aku tak marah le…terasa sket..wakakakka biasa ler aku pung tgh emo lebey skang..tader mood…

    huhu…lega ati aku mendengarnye…#:-s

    hepans on August 6, 2006 at 4:49 pm said:

    Sam Keong on August 6, 2006 at 2:28 pm said:

    To the writer of this blog,

    Please take a look at what you are writing. Your inept command of Malay is a disgrace to the entire Malay community. Please use proper Malay sentence structure and spell it right. For a non Malay speaker like me I find your writing a blatant disregard of the rules that has been set by your own forefathers which happens to be a Malay, YOUR OWN RACE.

    Sam Keong
    :o

    apehal mamat ni? kecoh lebih.. wahahhah.

    ntah…aku tgk ip dier dari phillipines…l-)

  10. Sam Keong says:

    Be it Bahasa Melayu or Malay language the meaning is still the same. Reading in between the lines is not a hard feat for you I believe. Teguran ini bukan hendak memalukan awak dan kawan kawan awak. Angapilah teguran in sebagai satu saranan yang membina. Saya pasti awak boleh menulis lebih baik daripada ini. Sebagai seorang Melayu yang berpendirian modern kita seharusnya mengikut arus kemajuan dan bukan kemunduran. Buang yang keruh ambil yang jernih. Amatilah nasihat saya jikalau ia berguna kepada awak.

  11. c4stello says:

    Sam Keong on August 7, 2006 at 12:18 pm said:

    Be it Bahasa Melayu or Malay language the meaning is still the same. Reading in between the lines is not a hard feat for you I believe. Teguran ini bukan hendak memalukan awak dan kawan kawan awak. Angapilah teguran in sebagai satu saranan yang membina. Saya pasti awak boleh menulis lebih baik daripada ini. Sebagai seorang Melayu yang berpendirian modern kita seharusnya mengikut arus kemajuan dan bukan kemunduran. Buang yang keruh ambil yang jernih. Amatilah nasihat saya jikalau ia berguna kepada awak.

    huh!? :o

  12. azmie says:

    Sam Keong on August 7, 2006 at 12:18 pm said:

    Be it Bahasa Melayu or Malay language the meaning is still the same. Reading in between the lines is not a hard feat for you I believe. Teguran ini bukan hendak memalukan awak dan kawan kawan awak. Angapilah teguran in sebagai satu saranan yang membina. Saya pasti awak boleh menulis lebih baik daripada ini. Sebagai seorang Melayu yang berpendirian modern kita seharusnya mengikut arus kemajuan dan bukan kemunduran. Buang yang keruh ambil yang jernih. Amatilah nasihat saya jikalau ia berguna kepada awak.

    ok saya akan menerima teguran awak, saya akan anggap sebagai teguran yang membina. tetapi perlu dijelaskan disini, biasanya dalam masyarakat Melayu, ada 2 jenis bahasa, satu boleh dianggap sebagai bahasa rasmi, seperti yang saya gunakan untuk penulisan sekarang ini, dan satu lagi adalah bahasa pasar, yang biasanya digunakan dalam percakapan dan komunikasi. jadi boleh lah dibuat kesimpulan bahawa apa yang saya utarakan didalam blog selama ini boleh lah dianggap sebagai bahasa pasar, diterjemahkan dalam bentuk penulisan.

    seperkara lagi, ada beberapa kesilapan dalam tulisan awak, “angapilah”, adapun perkataan sebetulnya adalah “anggap”, tetapi tidak wujud perkataan “anggapilah”. dan pengunaan perkataan “modern”, sebetulnya adalah “moden” kerana “modern” adalah perkataan dalam Bahasa Inggeris. Harap Maklum

    c4stello on August 7, 2006 at 2:18 pm said:

    Sam Keong on August 7, 2006 at 12:18 pm said:

    Be it Bahasa Melayu or Malay language the meaning is still the same. Reading in between the lines is not a hard feat for you I believe. Teguran ini bukan hendak memalukan awak dan kawan kawan awak. Angapilah teguran in sebagai satu saranan yang membina. Saya pasti awak boleh menulis lebih baik daripada ini. Sebagai seorang Melayu yang berpendirian modern kita seharusnya mengikut arus kemajuan dan bukan kemunduran. Buang yang keruh ambil yang jernih. Amatilah nasihat saya jikalau ia berguna kepada awak.

    huh!? :o

    awat? terkedu ker? huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p