• unlucky…again!!!

     

    parah ni! lebih kurang samer cam aku citer dlm entry seblom ni, kali ni kete kastemer aku lak yg jadi mangsa, dimana…4-4 tayar sport rim kene balun oleh penyangak yg &^*^&*^&*!!!, yang ditinggalkan kat situ hanyalah jack yg berposisi bawah kete dlm keadaan jacked dan 2 stand on the other side, milik penyangak tersebut of course… aku ulang sekali lagi…keempat-empat bijik tayar kene balun!!! aku sedar mende ni maser baru sampai kat bengkel tempat keje dalam kol 6.30-7 pagi tadi…

    then aku tepon bapak aku yg maser tu berada dalam bengkel kat tingkat atas, aku bgtau yg rim kete kastemer ilang…pastu dier pon menjenguk ke luar tingkap…then aper laie kuar ler maki hamun…kalu aku pon samer gak akan wat camtu…sape lar buat keje camnih…rim tayar kete orang pon nak balun! tak gune betol!!!

     

    nak tepon abang aku, maser tu aku tau dier mesti tgh hanto bini gi keje, so lupakan ler niat nak tepon tu, so sambil tunggu seblom nak wat repot polis tu, aku usyar ler jack ngan stand yang ada kat bawah kete tu, aku saspek ler mesti orang yg keje woksyop jek yg wat camnih…bese nyer kalu ader kes curi tayar pon, kete mesti dok atas bata or aper2 bahan yg leh jadi alas…ni siap ader stand laie…

    aku pon tak sentuh aper2 pon kat kete tu pasal ni kira crime scene nyer area…lepas aku dah wat repot polis tu, dalam 2 jam gitu sepasukan CID datang menyiasat…(sori tang depa datang tak dpt snap pics)

     

    nak dikatakan ler, sport rim tu mmg ramai org cari nyer, brand TSW saiz 17 inci…kata bapak aku orang yang pakai kete wira jerlar yg kebanyakannya akan target rim cengginih…tambah lak suspected yg orang ni keje kat woksyop yang berkaitan ngan paint job, berdasarkan salah satu stand yang ader kesan kotoran spray dibahagian badan…

    adeh…naik penat asek muka ni ajer yg gi wat repot kat balai polis…siap sarjan yang handle kes ni kata “hah! ko lagi…kali ni aper hal lak?” kat aku…so aku pon jawab ler…”hai beseler sarjan, barang kene cilok ler”. maner nak nyer aku rasa dalam tahun ni ajer dah 3/4 kali aku datang jumpa sarjan tu ajer…dah ler nak menjawab lagi kat kastemer nnt yang rim kete dier dah ilang…rim mahal tu, dalam RM1+++ ader gakler…memang ler aku sumpah orang yg mencuri tu tak selamat dunia akhirat…[-O<

16 Comments


  1. hepans says:

    semoga yang curik tu mati kene gilis lori, lately ni makin banyak kes2 macam ni. geram betul aku.

  2. bardy says:

    ~X( aku tertekan (tatau nape)

    Neway hak ah sape curik tuh..sumpah dier jadik nyah (sumpahan kelakar)

    sabo je la miee (cam dah lamo kenal je panggey mie)

  3. KuSyafiq says:

    pergh… tayar beskal aku xnak curi la plak :-w

  4. gie says:

    aku pun sdey gak…lattop aku kene curi….tapi,akak aku gune time tu…baru 2 hari lepas. :((

  5. iziana says:

    gile kejam pencuri tu.baek curi ngn keter skali..
    bardy: apsl sumpah jadi nyah?apekah… :-?

  6. azmie says:

    hepans on August 2, 2006 at 8:51 pm said:

    semoga yang curik tu mati kene gilis lori, lately ni makin banyak kes2 macam ni. geram betul aku.

    takmo camtu…semoga dijumpai oleh aku ataupun mana2 dari keluarga aku, pastu dibelasah cukup panggil orang kampung join skali, kasi patah seblah kaki ngan tangan, pastu baru heret gi balai polis

    bardy on August 2, 2006 at 9:03 pm said:

    ~X( aku tertekan (tatau nape)

    Neway hak ah sape curik tuh..sumpah dier jadik nyah (sumpahan kelakar)

    sabo je la miee (cam dah lamo kenal je panggey mie)

    memacam sumpah gak ler aku bagi…tapi most dlm hati ajer…takder kuar kot mulut

    takper family aku pon panggil aku mie…kebanyakan member aku panggil aku emey…arwah mak aku panggil aku mimi…huhu

    KuSyafiq on August 3, 2006 at 12:00 am said:

    pergh… tayar beskal aku xnak curi la plak :-w

    tayar basikal ko sport rim ker…huhu

    gie on August 3, 2006 at 1:12 am said:

    aku pun sdey gak…lattop aku kene curi….tapi,akak aku gune time tu…baru 2 hari lepas. :((

    ler…laptop tu ko baru beli ker aper? aku tumpang simpati gakler…guessed kiter ni dalam situasi yg lebih kurang sama gakler…:(

    iziana on August 3, 2006 at 10:01 am said:

    gile kejam pencuri tu.baek curi ngn keter skali..
    bardy: apsl sumpah jadi nyah?apekah… :-?

    kete tu takde value sangat…however sport rim saiz camtu mmg ramai golongan yg menggunakan kerete proton wira yg akan cari…

  7. bardy says:

    mimi…manja ni….

    sib baik tak Ah Mei…

    *lari plis

  8. azmie says:

    manja tak manja sangat ler…;)

  9. ikoko says:

    lol~

    takpe takpe.. pencuri ni bukannye selamat pun.. kalau kat DUNIA dia lepas, kat akhirat, ingat dia leh lepas ke? menjawab ler ngan ALLAH.. kot takde duit pun, banyak lagi keje mulia lain leh buat.. macam bersihkan tandas ke.. sapu corridor workshop ko ke.. ni pi rembat tayar.. agaknye dia suka ek, kumpul dosa..

    kumpul je la dosa banyak-banyak…

    sabar bebanyak je la Dato` A.. ada hikmah semuanya ni.. mesti ada mende best akan berlaku dalam hidup ko lepas ni..

    good luck untuk kehidupan ko dunia akhirat, okeh??~

  10. foo says:

    baru ingat nk tukar sport rims.. 8-|

  11. azmie says:

    ikoko on August 4, 2006 at 9:23 pm said:

    lol~

    takpe takpe.. pencuri ni bukannye selamat pun.. kalau kat DUNIA dia lepas, kat akhirat, ingat dia leh lepas ke? menjawab ler ngan ALLAH.. kot takde duit pun, banyak lagi keje mulia lain leh buat.. macam bersihkan tandas ke.. sapu corridor workshop ko ke.. ni pi rembat tayar.. agaknye dia suka ek, kumpul dosa..

    kumpul je la dosa banyak-banyak…

    sabar bebanyak je la Dato` A.. ada hikmah semuanya ni.. mesti ada mende best akan berlaku dalam hidup ko lepas ni..

    good luck untuk kehidupan ko dunia akhirat, okeh??~

    begituler naknyer…si penyangak tu pk nk fast money, wat camtu ler kot…takpon dier sendirik nak pakai kat kete dier…only ALLAH knows…

    foo on August 5, 2006 at 2:15 am said:

    baru ingat nk tukar sport rims.. 8-|

    nak tuko tu mmg bole ajer bro, p cari lock tayar special yg gerenti susah nak dapat nyer…so takder ler orang senang2 nak curi nnt…

  12. shadowX_19 says:

    uuhuh.. empat2 ke balun… :o cian2..

  13. azmie says:

    iyerlar…biler dipikirkan secara logik, aper guner kalu balun 2 belah ajer…kalu jual nt pon tak laku pasal tak complete…so balun 4-4 terus :|

  14. Wizurai says:

    payah seh nak bergaya ngan sport rim nih…

  15. ZeMMs says:

    Peghh.. tak tahan… tapi kan. jack tu nampak baru maa.. boleh jual tu. ekkeke.
    hmmm..camne la boleh takde org nampak diorg curi tu ye?

  16. azmie says:

    Wizurai on August 5, 2006 at 5:15 pm said:

    payah seh nak bergaya ngan sport rim nih…

    iyerlar skrg nih dah bermacam2 jenis penyangak yg ader…silap2 satu kete pon bole balun…

    ZeMMs on August 7, 2006 at 10:27 am said:

    Peghh.. tak tahan… tapi kan. jack tu nampak baru maa.. boleh jual tu. ekkeke.
    hmmm..camne la boleh takde org nampak diorg curi tu ye?

    ala jack tu dlm rm20-30 leh dpt maa…skali jual set rims tu leh dpt RM1K plus tau…kira baloi dicuri…#-o

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p