• sunday@low yatt

    Demit! aku dah rangka utk next entry tadi nih! tetiba Firefox tak guner ni crash! Cam sial ler!penat2 jek aku tulis pepanjang!!! $&$$$%&$%^&^&^!!!! Nih yang penat nak nulis balik nih…aku ringkaskan ajerler…frust sial!

    aku gi low yat tadi, ramai giler orang tau! aku nak pi beli DVD-R, skali abang aku sponser skali 2 DVD-R yg 50pcs / stack…besh!!!

    aku terjumpa kawan aku maser nak turun eskalator, nak pi KFC kat sungei wang…lamer tu tak jumpa, at least since raya lepas! bayangkan, leh jumpa, kat sebelah aku tu! dah nak sampai ujung eskalator baru pasan! dier pon baru pasan aku gak! dah tu dier nak balik cepat, so aku just salam ngan dier, pastu blah camtu…kebarangkalian nak jumpa tu mmg susah!

    pastu aku p makan kat KFC! nak balik tu cik wetres ni tertumpah ler saki baki makanan ngan minuman org lain dekat ngan meja kiraorang! maser tu kitaorang makan nuget ngan resepi baru tu ntah aper namanyer..! rasa dier ok ok ler…tak ler besh sgt…! ader rasa sosej pon ader!, bebalik citer tumpah tu! sib baik ler minuman yg terjatuh tu aku sempat ngelak, tapi kene gakler rembesan air tu…kene sket kat sluar ngan kaki kiri aku!…memula nak gakler marah, tapi pasal wetres tu mintak maap berulang2 kali sampai berbuih mulut dier, pastu lak ramai orang tertumpu kat meja kitaorang, aku pon kater it’s ok, bukan teruk maner pon…takder ler lencun abes sluar aku! then kitaorang pon balik ler, pastu singgah kat McD beli set quarter pounder utk bapak aku, ngan makanan kucing whiskas utk kucing aku!!

    and now aku dah ader belambak DVD-R, leh ler aku burn pepuas hati! dah belambak torrent aku siap download ni sampai separuh HD aku guner…!!!

    ps: banyak simbol “!” pasal aku tgh geram! aku tulis setengah jam draft utk entry aku ni! skali browser sial ni crash, aku takleh nak copy paste pon! cam sial argghhhhh!!!! ~X(

24 Comments


  1. hepans says:

    hala brape, rilek la.. ahahah.. aku tatau nape firefox ko crash tu, tapi aku suggest ko pakai extension tab-mix-plus yang ade crash recovery. aku sendiri pakai extension tu and bile firefox hang/crash, pastu restart balik dier akan restore the previus session.

    https://addons.mozilla.org/firefox/1122/

    p/s – cane ko bole pegi lowyat ari ahad ni, gile packed org tu macam sardin dah aku tgk.

  2. hepans says:

    alamak typo pulak, patutnye “hala brade*” wahahha

  3. ZeMMs says:

    Baik guna IE7 yg latest tu.. masyuk siot aku tengok.. :-?
    Firefox makin lame makin bnyk mkn CPU usage… :-w

  4. bardy says:

    :)>- yerp epan pon beri aku suggestion kat aku satu ketika dulu tatkala angin sepoi2 bahasa. Setakat ni alhamdulillah…kalo crash leh recover balik :)
    Tips: aku selalu tulis entry dalam notepad dulu pastu paste. Sebab aku pernah kena camaner yg ko kena nih…wewewe berbalik ke zaman paleolitik… ~o)

  5. azmie says:

    hepans on July 30, 2006 at 8:11 pm said:

    hala brape, rilek la.. ahahah.. aku tatau nape firefox ko crash tu, tapi aku suggest ko pakai extension tab-mix-plus yang ade crash recovery. aku sendiri pakai extension tu and bile firefox hang/crash, pastu restart balik dier akan restore the previus session.

    https://addons.mozilla.org/firefox/1122/

    p/s – cane ko bole pegi lowyat ari ahad ni, gile packed org tu macam sardin dah aku tgk.

    aku da install…tgk pasni camner…eh ni bukan plugin yg ko bagi aku aritu ker?

    ZeMMs on July 30, 2006 at 8:18 pm said:

    Baik guna IE7 yg latest tu.. masyuk siot aku tengok.. :-?
    Firefox makin lame makin bnyk mkn CPU usage… :-w

    IE7? ader link nk direct download tak? pasal aku try windows update mmg taklehnyer

    bardy on July 30, 2006 at 8:19 pm said:

    :)>- yerp epan pon beri aku suggestion kat aku satu ketika dulu tatkala angin sepoi2 bahasa. Setakat ni alhamdulillah…kalo crash leh recover balik :)
    Tips: aku selalu tulis entry dalam notepad dulu pastu paste. Sebab aku pernah kena camaner yg ko kena nih…wewewe berbalik ke zaman paleolitik… ~o)

    ader maser akan aku wat camtu…especially in dialup mode…:)>-

  6. azmie says:

    cane ko bole pegi lowyat ari ahad ni, gile packed org tu macam sardin dah aku tgk.

    somehow aku “menikmati” keadaan cenggitu…huhuhu

  7. hepans says:

    yang dulu aku bagi lain, tu bodo punye….wahahah. yang ni best sikit :P
    “menikmati” yekk.. wahahahahh siot je

  8. azurt says:

    huhuhuu.. cian kat ko.. aku pun penah mengalami.. so, aku paham ler perasaan ko.. IE7 takde la best sgt dari segi featuring. anyway, aku tak explore lagi pun mende alah ni. tapi aku dah pakai sebulan.. say bye2 to firefox.. :)>-

  9. azmie says:

    hepans on July 30, 2006 at 8:33 pm said:

    yang dulu aku bagi lain, tu bodo punye….wahahah. yang ni best sikit :P
    “menikmati” yekk.. wahahahahh siot je

    ic…try yg plugin ni lak camner…

    hehe yeah “menikmati”…;)

    azurt on July 30, 2006 at 8:34 pm said:

    huhuhuu.. cian kat ko.. aku pun penah mengalami.. so, aku paham ler perasaan ko.. IE7 takde la best sgt dari segi featuring. anyway, aku tak explore lagi pun mende alah ni. tapi aku dah pakai sebulan.. say bye2 to firefox.. :)>-

    aku pn still gune IE lagi…but only for online banking matters…ader site yg tak sapot FF langsung…can u believe it…/:)

  10. hepans says:

    azurt on July 30, 2006 at 8:34 pm said:

    huhuhuu.. cian kat ko.. aku pun penah mengalami.. so, aku paham ler perasaan ko.. IE7 takde la best sgt dari segi featuring. anyway, aku tak explore lagi pun mende alah ni. tapi aku dah pakai sebulan.. say bye2 to firefox.. :)>-

    wah say bye2 ke.. wahahhahah..

    firefox 2.0 dah kuar beta, byk jugak features dier.. cume byk extension tak compatible lagi.. so taya la pakai dulu :p
    http://www.mozilla.org/projects/bonecho/releases/2.0b1.html

  11. shadowX_19 says:

    relak2.. jgn marah2. allah marah org tak reti menyabar ni:-“

  12. azmie says:

    shadowX_19 on July 31, 2006 at 10:36 pm said:

    relak2.. jgn marah2. allah marah org tak reti menyabar ni:-“

    iyelar iyelar aku sabar nih…sabar sabar…:|

    Hepans: aku dah guner extension tu, tapi prob aku still tak solved lg…lepas crash biler bukak FF balik dier kuar page lain ler pulok…bukan last page yg aku dah surf…#-o

  13. hepans says:

    aku rase la ni bukan pasal firefox ni, mesti ade something else yang menyebabkan ff ko asyik crash je, pasal ff aku tak penah crash langsung, kalau hang kejab bile bukak site yang penuh dengan media blink2 tu (eg. myspace) biasala, tapi tade la sampai crash terus.

    Ko ade check dekat Event viewer dalam administrative tool? aku tak sure la dier ader log tak crash tu kat situ.

  14. azmie says:

    aku kalo crash tak buang cache takper…crash ler bebanyak maner pon…tp biler guner dial up ler rasa cam *&^*^…semua reset kosong balik alamat berjam2 nak loading balik…[-(

  15. shadowX_19 says:

    aku pakai ff pun ok je. tak penah2 crash… system ko yang prob kot..:-?

  16. azmie says:

    ituler suspect camtu gak…tapi both pc aku kat tempat keje ngan rumah ader crash…tapi kat tempat keje nyer paling kerap crash…kat umah ni tak kesah ler crash baper byk pn takper…pasal pakai streamyx tadak hal…8-|

  17. Pixie says:

    Hai Azmie, pegi low yat ari ahad…mesti ler pack..
    Anyway, burn dalam dvd tu leh terus play kat dvd player kan? Kualiti gambar ok tak? Lum try ler..:-?

  18. azmie says:

    Pixie on August 2, 2006 at 9:03 am said:

    Hai Azmie, pegi low yat ari ahad…mesti ler pack..
    Anyway, burn dalam dvd tu leh terus play kat dvd player kan? Kualiti gambar ok tak? Lum try ler..:-?

    tak gak…pasal saya tak burn dlm format dvd player…just tgk kat pc ajer :)>-

  19. ikoko says:

    :d

    lol~ jangan la tension-tension Dato~ ..
    nanti your blood go upstair kang~

    waktu sekarang ni, takyah ler pi LOWYAT ke.. mana-mana shopping complex ke.. sebab memang tengah berduyun student pi lowyat.. PTPTN baru je masuk 27JULY haritu..

    tatau la bebudak ni.. nak habiskan terus agaknye PTPTN.. kang tadek duit, merungut, padahal sendiri taknak manage duit sendiri.. :p

    aku belum lagi shopping kat lowyat.. malas eh :p takut ada mende lain yang lebih penting yang aku perlu beli dalam jangka masa terdekat ni. mungkin bulan september nanti baru aku turun KL ngan amannye.. di sebalik angin sepoi sepoi bahasa..

    er.. ok la..tata~ dah start melalut dah..

  20. azmie says:

    dah tak tension sgt ler datin…haritu je pasal aku tgh draft utk entry nih ler…tetiba crash lak FF nih…tension tu, pasal panjang gak karangan aku time tu…

    neways, pc fair tak lamer lg tanak gi ker? ;;)

  21. khai says:

    24 june 2007 – seronok plak baca post post lama si azmie ni… heehehe… time post ni, lg 3 hari nak besday khai.. so khai ingat lagi time ni khai ngah buat ape.. hehee:x

  22. azmie says:

    ermm time post ni adalah 30 Julai, so bday khai dlm 2 August? :D
    seronot lak ader org dok baca entry lama aku…hehe

  23. adib. says:

    aku nye FF buat hal dowh…same macam bro….asik2 nk crash..je C***1

  24. azmie says:

    aku tumpang simpati kat ko adib…namun aku pn masih tak jumpa penyelesaiannya sehingga sekarang…:(

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p