• chronology of 26th july

    sebelom aku lupa aper aku nak tulis utk blog, (ilham hasil sepanjang perjalanan pergi balik keje) so aku listkan kat sini aper yang terjadi hari ni, sila klik link berikut untuk mengetahui dengan lebih lanjut…

    5.15am:

    • bangun pagi2…pastu belek pc, tgk memacam torrent long-term nyer download dah siap…yippe!! :-D

    5.50am:

    • tunggu azan subuh, sambil menunggu tu, tetiba hujan laks, dah lame beno tak ujan pepagi nih…besh! alhamdulillah…yippe again…

    6.10am:

    • bersiap2 utk bertolak ke tempat keje…masih ujan lagi time tu, banyak lak barang nak bawak masuk kete laktu, kete laks dok luar porch…terpaksa ler bersebelahtangankan payung…seksa gakler…
    • tambah lagi, hari sebelom tu abang aku pesan soh bawak subwoofer soundbox (ala yg dok dlm boot kete tu), bukan main berat lagi menatang tuh!

    6.15am:

    • telah bergerak ke tempat keje, selang dalam 500 meter gitu, tetiba dengar bunyi *gedegang* berulang-kali dibahagian belakang kete, hari masih ujan so terpaksa bukak tingkap tgk aper menatang bunyi tuh, skali tayar belakang kanan aku pecah! i repeat…pecah! bukan pancit!
    • setelah diteliti, rupanya tayar tersebut sudah tamat riwayat…didapati kesan retakan yang panjang serta benang terkeluar pada permukaan tayar tersebut…mmg dah tau dah sebelom ni, tayar nak kene tukar pasal dah botak, dan terlampau lama (FYI, tempoh hayat tayar ni dalam lingkungan 3 tahun ajer ekceli)
    • check tayar spare kat belakang, parah!! tadak angin!…so terpaksa ler call bapak aka the mechanic, dan dier despatched kan me bro, who was about to pick her wife at work (night shift) at that time…*mucho sorry bro!, ke tempat kejadian, however dier pi amek bini dulu, went to workshop first, picked up a spare tyre and then came to the tempat kejadian

    near 7am:

    • however me, sambil2 tu, watpe nak tunggu kat kete, sib baik breakdown dekat2 ngan area rumah, so balik rumah japs, lepak2 sambil main PS2 – naruto ultimate ninja aku, main dalam dekat 1/2 jam gakler…lepas ler dalam 3-4 mission…miahahaha :-))

    7.30am:

    • me bro sampai, ketawa berdekah2…kater camner aku bawak kete sampai jadi camtu…wut the !^^&*! aku tak bawak laju pon tetiba terus pecah tayar…kalu aku bawak laju tu lain la citer nyer!

    8am:

    • selesai tukar tayar pecah ngan sebijik tayar lain…dah ler tu, pakai tayar rally tu…gerenti kasar & berdengung perjalanan nanti…wut the heck janji ader tayar…bertolak dari tempat kejadian…jalan jem ler plak! memula amek jalan serdang raya pastu kuar highway sungei besi balik and then masuk ke NPE…senang citer!

    near 9am:

    • sampai ke tempat keje, bapak aka the mechanic tengok, sambil geleng-geleng kepala, dah sampai tamat riwayat tayar tu, nak wat camner eh? then decided to tukar ketiga2 tayar lain ngan tayar rally! alamat berganda kuasa 4 ler ngan kekasaran ngan kedengungan nanti!

    begituler kisahnyer, dihari Rabu, 26 Julai 2006 bersamaan 29 Jamadil Akhir 1427 Hijrah, yang dimana juga, adalah….HARI LAHIR AKU…<:-p

13 Comments


  1. ZeMMs says:

    Hahh?? Hari jadi ko ker hari ni? Waaaa.. HAPPY BIRTHDAY TO AZMIE..
    yeah… aku berjaya jadi orang pertama wish besdey kat ko.. hehehe..

    anyway..apasal ceta tergantung? kata cerita pergi balik keje.. tapi macam cerita pegi keje jer.. balik tak citer pun.. hehehe 8-|

  2. azmie says:

    huhu cepat lak ader org reply…tengkiu tengkiu…takkan wish jer kot…huhu kidding

    cita balik keje? alahai kalu dibaca, yang bole diagak cuma perjalanan yang grumpy ajer…pehtu terus sampai rumah…:-\”

    ekceli time balik keje tu dpt idea nak boh bahan aper dlm blog…time pegi keje dpt idea utk title entry tu…huhu ;-)

  3. rasso says:

    :) selamat hari lahir =d>=d>=d>

  4. hepans says:

    uih ari tu bukan besday ko ke? bape kali ko lahir setahun neh.. wahhaha..

    anyway happy birthday :)

  5. azmie says:

    hepans on July 26, 2006 at 11:40 pm said:

    uih ari tu bukan besday ko ke? bape kali ko lahir setahun neh.. wahhaha..

    anyway happy birthday :)

    erk…hari biler lak tu? :-\

  6. azmie says:

    rasso on July 26, 2006 at 9:59 pm said:
    :) selamat hari lahir =d>=d>=d>

    sori lambat approve comment…tak perasan ader dlm moderation list…anyways thanx :D

  7. chika says:

    huhuhu happy besday!!:x

  8. shazni says:

    slamat2 hari jadi..
    uuu…. bile nak bg makan kek…:-?

  9. azmie says:

    chika on July 27, 2006 at 12:24 pm said:

    huhuhu happy besday!!:x

    shazni on July 27, 2006 at 4:15 pm said:

    slamat2 hari jadi..
    uuu…. bile nak bg makan kek…:-?

    thx :D takder kek ler…tade org nak sponsor pon…

  10. bardy says:

    eii yer la..aku rasa baru ko sambut hari jadi ko…aku sangat kompiuss baper kalo ko nak sambut makan kek resepi? *larikkk

    Kalao aku salah, HAPPY BELATED BIRTHDAY dude!!!!! Ok next step, kawen plis..wakakakkaa nasi minyak~ lalalalalala :joget

  11. azmie says:

    eiii bile plak nyer nih? topic related pasal birthday paling latest dlm sebulan lepas ler…tapi aku tak mention aku celebrate aper2 birthday time tu…gunaler fungsi live search, taip keyword birthday…u’ll see what i mean :d

  12. c4stello says:

    dah mcm diary dah :))

  13. azmie says:

    well, blog ni pon cam online diary dah….:joget

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p