• sierra

    tu nama kete yg aku gune skrg ni…nama penoh dier, Ford Sierra Wagon (sila lihat gambar berikut), yeah mesti korang tak penah dengar kan? kete ni ler aku dok guner skrg ni ulang-alik gi keje and buat errands, menggantikan Kelisa yang telah dijual tidak lama dahulu. Kete ni special sket, pasal dier ader extra space kat belakang…ituler dipanggil Sierra Wagon…buleh letak banyak barang wooo…

     

    downside….disebabkan agak panjang, so agak susah utk dibawa ke tempat parking yg sempit2…seksa ler kiranyer…ditambah lagi stereng yang berat nak mam***, so kalu nak bagi cik kak2 bawak tidak direkemen, kang patah lak tangan nanti…huahuahua…

     

    and…



    aku tengah tensen!!! warghh!! need for a vacation rite now!!! ~X(

18 Comments


  1. bardy says:

    apekahhhh

    Kereta ni boleh selitkan sloth dan koncu – koncunyer neyyyy :D:D:D

    *dapat bayangkan space nak parking cam haram itewww

  2. azmie says:

    baper banyak sloth leh sumbat…tarak hal nya….huahuahua…

    * yep yep….segala sumpah seranah jampi mantera black magic akan kuar….

  3. KuSyafiq says:

    urm :-? … kerete nih sesuai untuk mengedar CD cetak… huahhahah :joget

  4. bardy says:

    aku sloth bagak..so kena dok depan…muahahha cyclips leh duk belakang…

    Tapi kepala besar la..caner ergh…muatker bumbung ko…turun2 penyek jer paler..terus tak cute dah… ekekekkes

  5. azmie says:

    KuSyafiq on July 19, 2006 at 11:42 pm said:

    urm :-? … kerete nih sesuai untuk mengedar CD cetak… huahhahah :joget

    hahah maner sesuwai…kang nnt kene kejar ngan org LHDN, kete ni maner ader pickup sgt…time laju jek sedap…huhu

    bardy on July 20, 2006 at 12:47 am said:

    aku sloth bagak..so kena dok depan…muahahha cyclips leh duk belakang…

    Tapi kepala besar la..caner ergh…muatker bumbung ko…turun2 penyek jer paler..terus tak cute dah… ekekekkes

    erk apekah??? makhluk kepala beso??? adakah anda ET? huhu

  6. azraai says:

    mod ah kete tu.

  7. azmie says:

    pe ko ingat pimp my ride ker…huhuh, kalu ader yg sanggup sponsor mod nak ler…:)>-

  8. c4stello says:

    erm :-? leh angkat barang byk ni!? pastu tuko enjin turbo belakang potong bumbung taruk kenves jadi la mini ford ranger :-“

  9. bardy says:

    ermmm aku mushkil la…

    Banyak sangat ke barang ko ney sampai tuka dari kelisa ke ford sierra ni?

    Apekah nak niaga pasar malam? Hurmmm :-?

  10. azmie says:

    c4stello on July 20, 2006 at 11:31 am said:

    erm :-? leh angkat barang byk ni!? pastu tuko enjin turbo belakang potong bumbung taruk kenves jadi la mini ford ranger :-“

    gerenti kene tahan ngan JPJ nnt…huhu

    bardy on July 20, 2006 at 12:22 pm said:

    ermmm aku mushkil la…

    Banyak sangat ke barang ko ney sampai tuka dari kelisa ke ford sierra ni?

    Apekah nak niaga pasar malam? Hurmmm :-?

    sierra ni ikutkan orang bagi kat bapak aku…pasal owner sebelom ni tanak pakai dah…kebetulan aku pon dah kehilangan kelisa…so pakai ler kete ni plak…:d

  11. ikoko says:

    eh.. Dato` A.. Datin A kan ada .. meh la kita pi vacation. Tanjung Malim dekat je ngan Genting Highland..

    Harap-harap kalau kita semua pi Genting Highland, masa tu belum kiamat lagi…
    gulp~ :-ss

  12. azmie says:

    ikoko on July 20, 2006 at 6:58 pm said:

    eh.. Dato` A.. Datin A kan ada .. meh la kita pi vacation. Tanjung Malim dekat je ngan Genting Highland..

    Harap-harap kalau kita semua pi Genting Highland, masa tu belum kiamat lagi…
    gulp~ :-ss

    bole jer nak gi nyer…tapi kene plan and set time bebetol…tapi takkan berdua jer kot…pon bole juge…huhuhu :joget

  13. ZeMMs says:

    Hah apa lagi… bawak pegi drag race jom!! :joget

  14. flowerbunkus says:

    errm…ape lg modified skit leh laa klu takat2x nk letak tilam tuh..

  15. azmie says:

    ZeMMs on July 20, 2006 at 8:56 pm said:

    Hah apa lagi… bawak pegi drag race jom!! :joget

    huh…apekah??? :o

    flowerbunkus on July 21, 2006 at 2:48 am said:

    errm…ape lg modified skit leh laa klu takat2x nk letak tilam tuh..

    nak wat mobile home ker aper nak boh tilam nih…/:)

  16. emptyspace says:

    pi bawak gi drift la keta ni ;))

  17. azmie says:

    lol takleh drift ler…takder LSD , utk maklumat lanjut psl LSD ni gi ker link berikut:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Limited_slip_differential :d :d

  18. mattyie says:

    azmie..gua pun ada satu kat rumah tapi windscreen depan dah pecah..mana nak cari parts tu

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p