• k2 now!!!

    Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

    Mengikuti jejak langkah abah and winter, akhirnya aku pon telah menukar theme aku. Tapi kali ni sempoi ajer, aku menggunakan theme yang femes selepas kubrick, iaitu K2, cuma bezanyer ni adalah 3 column K2, aku pasang jer theme ni, dapat gak ler some feedback. ada yang teruja ler, nak tau camner aku buat ler, nak mintak autograf ler..huhu (kembang sekejaps :malu ) tapi wahai kawan2 sekalian, aku tidak mereka/mengubahsuai theme ini sendiri, tapi theme ni memang dah sedia ada untuk didownload dalam internet, bole didapati di website Bharath Kumar. Cari jerk keyword 3 column K2…

    Bila dah pasang theme baru ni, memacam ler kene ubah, bilangan page dikurangkan (aku rasa banyak2 page ni cam nyemak ler plak), dan ader certain plugin diperlukan untuk menyerlahkan lagi penampilan theme ni. Dan tak lupa juga plugin version baru diinstall utk menggantikan plugin version lama, misalnya plugin Bad Behavior version 2.0 yang telah release baru2 ni, dan juga penggunaan “Recent Comments Plugin” daripada Brian utk menggantikan plugin recent comments lamer aku. Haiii banyak lagi nak kene buat ni, gravatar aku pon tak jalan…ntah aper sengal, dan shadow hack aku pon takleh implement, nanti gambo jadi “kecut” laks, nnt aku try tanyer ejon camner pasal dier pon pakai k2 gak, cedok shadow hack dari dier ler…itupon kalu dier pakai…

    Owh yer yang lagi satu aku suka tang akismet badge tu…display spam yg ditangkap oleh akismet…>:d< Tapi sebenarnyer aku berkenan sangat ngan current style yang digunakan oleh sedara Bharath tu, tapi dier tak release ler plak style tu, kedekut ler plak kang aku ciplak kang baru tau…huhu *kidding* tapi walau apa pon aku tetap akan cuba utk ambil layout dier samada secara direct ataupon godek2 sendiri…*takper dier pon tak marah pasal dier tau ader orang yg rip theme dier gak* well at least aku kasi credit ler kat dier nnt…mmg marvelous both theme ngan juga style.:-D

22 Comments


  1. bardy says:

    waahh mengikut jejak langkah tanpa diajak…

    Aku sangat suka menatang slide bar kat atas page ko tu…

    aku ingat lagu rupanyer kalo tekan older tu dier gi ke back page tanpa membuka page baru. ala2 ajax ergh…( maafler tatau ..kampung..)

    Neway…banner takkan kosong je…letak la gamba kan…hehehe :>

    psst! psss! ko masih menjadi blog otaku ke? Epan dah bersara… :|

  2. azmie says:

    huahuahua…itu dlm k2 mmg ader…namanyer rolling archives, skrg nih zaman ajax ler dik…(aku cakap jer lebih padahal tatau gak…huahuahua)

    tuler banner tadak idea ler…kali ni malas nak boh anime nyer element…ko tlg createkan leh tak? nnt aku banjer ler dinner@pekan serdang…huhu

    aku masih lagi blog otaku…naper? whaa? epan dah bersara? awatnyer? abeh pe jadi kat blog dier nt?

  3. hepans says:

    otaku?.. anime?… nihon… tah.. i guess im not the same person i used to be back then. Sometimes I miss my old self but we have to move forward right. I still love Ryoko (YUI too) tho.. wahahahah :d

  4. hepans says:

    gravatar still not working?

  5. azmie says:

    hepans on July 11, 2006 at 7:41 pm said:

    otaku?.. anime?… nihon… tah.. i guess im not the same person i used to be back then. Sometimes I miss my old self but we have to move forward right. I still love Ryoko (YUI too) tho.. wahahahah :d

    watashi pon will remain an anime otaku…banyak lagi tak tgk lagi…dah memacam donload…:d

    hepans on July 11, 2006 at 7:41 pm said:

    gravatar still not working?

    a’a…apsal arr? penin lak aku dibueknye…

  6. bardy says:

    *matilew avatar berantu…

    “we have to move forward ” hates that quote actually

    eh tetiba terbahasa inggeris plak…8-|

  7. blue_april says:

    baru nak xplore..;)

  8. azmie says:

    sila sila :d

  9. gie says:

    K2 amat susah…tatau nak edit camne… waaa….:((

  10. azmie says:

    tang maner yang susah nyer? habaq mai…

  11. c4stello says:

    aku nak join boleh ker mie!? barath dah release current theme dia ker!?

  12. tj says:

    An Update, At Last :) .
    Click On My Name For The Link.

    Prepare For Something New

  13. azmie says:

    c4stello on July 12, 2006 at 6:51 pm said:

    aku nak join boleh ker mie!? barath dah release current theme dia ker!?

    dier tak release lagi…ni aku rip style k2 dier ler ni…

    tj on July 12, 2006 at 8:26 pm said:

    An Update, At Last :) .
    Click On My Name For The Link.

    Prepare For Something New

    yeah…for how long? I can’t even remember…huhu

  14. shazni says:

    oooo… bagus… bagus..:joget aku pun bukan nyer tau sgt benda alah2 ni.. ejon pakar

  15. azmie says:

    ko rumet dier kan? tolong tanyakan kat dier nt bole? :d

  16. ejon says:

    selama ni, aku ektivet je tros ok suma embed plugin.
    kalo nak cek gravatar, cek kat comment.php

    wah.. lebarnyer skin.. hehe.. slalu skin dok kecik2 kat tgh2 je :joget
    nanti aku nak try gak skin 3k2 ni.. asyik k2 je

  17. azmie says:

    aku tgk coding utk gravatar dier cam sempoi sgt…tatau ler, ko paste ler ko nyer coding utk gravatar tu kat sini…lagi satu, setting utk display gravatar ko set “G” kan? secara default kat coding dlm comment.php tu dier boh setting “X”…kene ubah gak ker?

  18. Zeo says:

    K2 nya code gravatar tuk original Gravatar plugin, bkn skippy atau Gravatars2.

    Kalau korang guna yg 2 tu, kena la baca readme dia dan apply code dia. Kalau nak out of the box, guna la gravatar plugin yg original kat site Gravatar.com.

    Sekian Terima kasut.

  19. azmie says:

    aku tak modify aper2 lagi zeo, tapi apsal tak kuar image ek?

    so aku takleh pakai ler skippy\’s nyer gravatar plugin tu?

    i got it…kene guner original gravatar nyer plugin…problem solved…thx zeo

  20. flowerbunkus says:

    lagi satu..kasi hack akismet spam tag tu..nmpk lawa laa plk…

  21. azmie says:

    mende ni datang skali ler…ko download jer dari site dier pastu cedok ler coding dier :d

  22. flowerbunkus says:

    ooo..mcm tu ke…igt sendiri coding..ermm ok..

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p