• my hotlink account

    dunno what happened…whether my account was already terminated or the sim card have some problems. I’m referring my hotlink prepaid account, u see I seldomly use this account because I already have another account that’s DiGi, and it’s a postpaid. usually I reload about rm20 for the prepaid and after squeezing all the airtime out about 2-3 days, I will left it untouched until about 2 weeks before the termination of the account. but in this case I forgot about the termination day! :-??

    just before this I inserted the sim card into me phone, and to my shock it displays “Insert Sim Card” message, and so I thought my account was already terminated. but I tried calling the number and it was directed to a voicemail. so the voicemail is still there instead of the message “the number is not in service” usually for a terminated account situation. but that’s all just my hunch only, the real situation is yet to be determined.

    Waiting for the Hotlink support team to answer my email. Darn I love this number! Don’t wanna lose it!!! Used it for I think about 6 years already! :( :-S

15 Comments


  1. Mira says:

    Ala.. Cian nye. Nape bley jadik camtu ek? If an account has been terminated, the number should not exist anymore.. Weird. 8-|

  2. earl-ku says:

    if it says Insert Sim, means ur card is dead or the contact part is dirty, try cleaniig it

    if its expires it should read Invalid Sim

  3. shadowX_19 says:

    uhuhuh.. cian ko.. aku pun dulu cam2 gak. tapi aku malas nak pikir2 dah. beli je nombor baru[-(

  4. azmie says:

    Mira on July 8, 2006 at 6:29 pm said:

    Ala.. Cian nye. Nape bley jadik camtu ek? If an account has been terminated, the number should not exist anymore.. Weird. 8-|

    that’s why ler…ntah ler depa pn tak balas2 lagi email…:-w

    earl-ku on July 8, 2006 at 6:59 pm said:

    if it says Insert Sim, means ur card is dead or the contact part is dirty, try cleaniig it

    if its expires it should read Invalid Sim

    ic…meaning that the card has malfunctioned?

    shadowX_19 on July 8, 2006 at 7:15 pm said:

    uhuhuh.. cian ko.. aku pun dulu cam2 gak. tapi aku malas nak pikir2 dah. beli je nombor baru[-(

    arghhhh tidak!!! nombor kesayangan akuuu!!! daku tidak mau kehilangannyer!!! :((

  5. shadowX_19 says:

    nak wat cammane.. sbar jela

  6. c4stello says:

    nak suh derang balas email ko mie… mmg bertaun la. aku pernah report 1 kes pasal gprs x leh xs. teknologi makin sepatutnya senang pakai email, kononnya lebih mudah dan pantas… last2 gi kat branch :(

  7. hepans says:

    ari tu aku report pasal gprs gak kat digi, esok tu dier reply balik.. huhu

  8. hepans says:

    gravatar not working?

  9. azmie says:

    huhu petang tadi depa call aku pasal card aku tu, kene bawak gi maxis centre, kasi tuko kad lain, kene rm10 ajer…ok ler tu…and one more thing, account aku lom terminated laie, expires oktober nnt…

    @hepan: a’a apsal sengal laks tak kuar gravatar ni…setting mmg “G” kan?

  10. hepans says:

    azmie on July 10, 2006 at 8:47 pm said:

    huhu petang tadi depa call aku pasal card aku tu, kene bawak gi maxis centre, kasi tuko kad lain, kene rm10 ajer…ok ler tu…and one more thing, account aku lom terminated laie, expires oktober nnt…

    @hepan: a’a apsal sengal laks tak kuar gravatar ni…setting mmg “G” kan?

    at last ade gak response dari maxis.. huhu

    gravatar tu tatau la aku.. tak bape minat theme k2 neh tu yang tak penah nak explore. let just say aku malas kot nak explore wordpress theme dah.. ahahaha

  11. Mira says:

    azmie on July 10, 2006 at 8:47 pm said:

    huhu petang tadi depa call aku pasal card aku tu, kene bawak gi maxis centre, kasi tuko kad lain, kene rm10 ajer…ok ler tu…and one more thing, account aku lom terminated laie, expires oktober nnt…

    @hepan: a’a apsal sengal laks tak kuar gravatar ni…setting mmg “G” kan?

    Huhu.. Sek bek noo.. Kalo tak, mesti meraung nie kan. Hehe.. Good for you! =)
    Eh, org kedah ke? Hehe..

  12. azmie says:

    @hepans: yep yep…tapi nak kene gi maxis centre…dari tempat aku ni samada kelana jaya or subang taipan…memasing jauh tu…

    @mira: huahua…meraung gakler…dok aih bukan org kedah, org peghaq….huhu

  13. c4stello says:

    maxis dah call… bagus la. pasni dah boleh pakai sim kad tue… dia baper lama baru xpired erk!?

  14. azmie says:

    ikut biler last skali ko reload dan baper jumlah nilai reload, pastu biler dah expired tarikh, ader 90 hari seblom dier terminate account…

  15. azmie says:

    yeah! mission accomplished! dah tuko sim kad…tapi dpt 16k ajer…64k tader stok…haaahh…lantakler janji leh pakai balik :)>-

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p