• checkup

     

    Unlike abah, aku ni rajin gi dentist setiap 6 bulan sekali (baru start wat checkup 2 tahun lepas pon…, itu pon pasal gigi berlubang…huhu 8-> )

    Well gigi aku ni bole ler dikatakan “not the average”, masa kecik dulu gigi memang ok, pastu eventually ader lak gigi baru tumbuh dicelah-celah susunan gigi aku menyebabkan dier menolak sususan gigi yang sedia ader, dan as the result salah satu gigi bahagian aku jadi senget posture dier…:|

    Well enough of the history lesson, kali ni aku mungkin agak lambat akan buat appointment ngan me dentist, disebabkan masalah masa dan juga fulus. Spatutnyer aku kene wat checkup dalam bulan Jun, la ni dah Julai…:-S Walaupun frasa dengan “mungkin agak lambat”, aku mesti gak buat appoinment ngan mr dentist ni, pasal aku telah mengalami satu lagi masalah iaitu masalah gigi pecah sumbing pada gigi berlubang yang telah ditampal. :(

     

    Elok lak tu simen tampal kat gigi tu tak plak tanggal, cuma bahagian dinding tepi gigi tu pecah. Dan kengkadang tu rasa sakit menusuk ler gak seperti kata doktor dalam iklan sensodyne tu. Dan yang besh nyer mende ni dah dekat 3-4 bulan berlaku dah…baguskan…b-(

    PS: Trackback to abah’s latest post :-D

17 Comments


  1. bardy says:

    Ouhhh haaa akunyer gigi pon ader kes menolak2 nih..ntah haper2…sakit wooo…sebab tuh lew taleh nak cabut gigi tuh sebab gigi belakang cam tutup gigi depan…haihhh yg tak tahan tuh doktor nak wat operation pastu cabut and jahit gusi…horror ok!!!!!!!!!!!!! :((

  2. hepan says:

    seb baik gigi aku ok je :d

  3. c4stello says:

    sama la aku pong… gigi ok jer :p

  4. azmie says:

    bardy on July 1, 2006 at 2:46 pm said:

    Ouhhh haaa akunyer gigi pon ader kes menolak2 nih..ntah haper2…sakit wooo…sebab tuh lew taleh nak cabut gigi tuh sebab gigi belakang cam tutup gigi depan…haihhh yg tak tahan tuh doktor nak wat operation pastu cabut and jahit gusi…horror ok!!!!!!!!!!!!! :((

    horror gak tu…suntik gusi mesti ader gak…arghh…horror! :(

    hepan on July 1, 2006 at 4:23 pm said:

    seb baik gigi aku ok je :d

    oleh itu jagalah gigi anda bebaik…:)

  5. azmie says:

    c4stello on July 1, 2006 at 6:27 pm said:

    sama la aku pong… gigi ok jer :p

    ler tak perasan c4stello ader sinih…lamer tak nampak…

  6. Mira says:

    Dlu2.. my front teeth yg kat bwh nie dua2 xmo cbut bler gigi kekal nk tumbuh. Pastuh, tuh yg skang gigi xcantek. Dier cam berlapis. haha.. nk pkai braces, takot ah. kna cabut lagi gigi blakang nih. *cringe in fears* :((

    hepan on July 1, 2006 at 4:23 pm said:

    seb baik gigi aku ok je :d

    jeles2!! :-w

  7. azmie says:

    argh tak sanggup nk pakai braces…dah tua sgt…:(

  8. ikoko says:

    aku ada lagik 2 ketul gigi nak kena repair..

    ngeee.. berlobang.. ohoho~

  9. ikoko says:

    lalalal~ :P silap email je.. hohoho~

  10. azmie says:

    hehe samaler kita ikoko-san, aku ni kiri kanan belobang gigi nih…2-2 tampal, tapi yg wat hal tu gigi belah kiri…:(

  11. ZeMMs says:

    Aku nak pakai bracesssssss!! Nak straightkan gigi… tapi tak penah buat dental checkup mcm ko azmie.. hehe :)>-

  12. azmie says:

    heh ya ker ko pon alami prob samer ni….musykil aku…:-?

  13. ikoko says:

    aku.. gigi kanan bawah kena tampal ~ tatau biler nak pi tampal.. dah nak naik kuliah nie..

    pastu.. lagik satu.. kat gigi kiri atas.. hoho~

    haritu, sangat horror.. gigi aku dah ler berlubang, pastu pecah plak gigi tu, sampai tersumbat kat dalam.. kakak aku nak korek, aku auwww auww.. sakit giler…. last-last, akak aku pi inject.. adoi la~ lagik saket inject~.. pastu dah kebas, baru dia wat tampalan ngan seronoknya.. adoi~ pastu pi check gigi aku yang lain plak.. tu yang ada lagik dua blom tampal lagik tu..

    hoho~ horror.. jumpa doctor gigi la situasi yang paling ditakuti.. hokey~ gaya abah~ :P

  14. bardy says:

    haihhhh…hamek gaya ok nihhh [-x

    hahahaa ikoko, horror hokeyy~ ~X(

  15. azmie says:

    ikoko on July 2, 2006 at 8:46 pm said:

    aku.. gigi kanan bawah kena tampal ~ tatau biler nak pi tampal.. dah nak naik kuliah nie..

    pastu.. lagik satu.. kat gigi kiri atas.. hoho~

    haritu, sangat horror.. gigi aku dah ler berlubang, pastu pecah plak gigi tu, sampai tersumbat kat dalam.. kakak aku nak korek, aku auwww auww.. sakit giler…. last-last, akak aku pi inject.. adoi la~ lagik saket inject~.. pastu dah kebas, baru dia wat tampalan ngan seronoknya.. adoi~ pastu pi check gigi aku yang lain plak.. tu yang ada lagik dua blom tampal lagik tu..

    hoho~ horror.. jumpa doctor gigi la situasi yang paling ditakuti.. hokey~ gaya abah~ :P

    teringat lak maser tampal gigi dulu, dier check gigi yg berlubang tu, dok tenyeh besi check dier tu dlm lubang gigi…terasa SANGAT LAR SAKIT!!!!, nak tumbuk jek doktor tu pasal wat camtu…

    bardy on July 2, 2006 at 9:16 pm said:

    haihhhh…hamek gaya ok nihhh [-x

    hahahaa ikoko, horror hokeyy~ ~X(

    percaya ler wahai en abah…tersangat ler HORROR! :-ss

  16. CypherHackz says:

    aku memang tak buat pemeriksaan gigi. dah lama dah tak buat. hu3.

  17. azmie says:

    bagus bagus…amalkan selalu…huhu :-“

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p