• anime marathon – law of ueki

     

    Yeah just finished watching this anime series…here’s the review (from anime news network

    “Kousuke Ueki, a student of the Hinokuni Junior High School, is picked by a God Candidate, Koba-sen, to participate in a competition where people battle out to become God and only the strongest will prevail…”(more details pls go to their website)

    Total episodes is 51, about 2 DVD cds, suitable for those who didn’t want a long term-finished anime storyline (unsure about a sequel, if there’s one, will look forward to it…this anime rawks! ;) )

    I’ve searched for the wallpapers and found quite a few only…please inform me if anybody finds one, a high quality one that is :-D …and also found the “fan site“, as usual with detail description with the characters and stuffs. Great job! :-D

    P/S: Thus added another complete anime series into my collection…wait for my future release of anime list ;-)

37 Comments


  1. CypherHackz says:

    Aku dah tengok dah cite nih. Memang besh! :)>-

    Anime: The Law of Ueki

  2. azmie says:

    aku tau citer ni pon dari thetruthspy.com….skali depa citer cam besh jek so aku donload ler…mmg besh giler…:D

  3. ikram_zidane says:

    aku baca komik dia je..

  4. azmie says:

    then you should watch the video version…besh giler…:d

  5. ikoko says:

    er.. maaf off topic.. apsal ek takde gravatar tetiba je ni.. erm.

  6. azmie says:

    erk ader jerk…ala kengkadang gravatar nyer site tu down…itu pasal yg takder tu…

  7. gie says:

    erm…sem depan baru donlot…skang tgh pektikal…sabau2… :-w

  8. azmie says:

    huahuahua…takyah ler sesusah nk donload…pe kate ko beli jek dari aku? kan senang tu…huhuhu promo promo…;)

  9. hepan says:

    best ke mie.. hurm.. kang tolong burnkan.. wahhaha, malas la aku nak donload :D

  10. azmie says:

    bole no hal…ko provide dvd dier ler…:d

  11. choujisama says:

    nak dolod kat mana ekk sapa tau …ade tak yang direct dolod :D

  12. azmie says:

    direct download sori pacik tatau, tapi torrent dier gi cari kat shinsen subs…:)

  13. Joel says:

    saya suka tonton the law of ueki

  14. golgo_17 says:

    aku baru jer berkenalan ngan citer tu..semenjak ada animax kat astro..so far ueki is my fav show..aku dok follow law of ueki and yu yu hakushu for the time being..bole la untuk menyemarakkan api anime dalam diri aku yang dah malap..zaman aku zaman akira, urotsukidoji, golgo17, ninja scroll, vampire hunter D, crying freeman etc kalau korang ada info apa yg tengah hot dlm dunia anime bole la kongsi..aku dah lama ketinggalan dah..ingat nak carik serial van helsing..depa kata best..arigato gozai imast

  15. azmie says:

    Joel on October 9, 2006 at 4:46 pm said:

    saya suka tonton the law of ueki

    saya pon suke juge :d

    golgo_17 on October 21, 2006 at 3:59 pm said:

    aku baru jer berkenalan ngan citer tu..semenjak ada animax kat astro..so far ueki is my fav show..aku dok follow law of ueki and yu yu hakushu for the time being..bole la untuk menyemarakkan api anime dalam diri aku yang dah malap..zaman aku zaman akira, urotsukidoji, golgo17, ninja scroll, vampire hunter D, crying freeman etc kalau korang ada info apa yg tengah hot dlm dunia anime bole la kongsi..aku dah lama ketinggalan dah..ingat nak carik serial van helsing..depa kata best..arigato gozai imast

    aku start minat anime masa depa tunjuk series kat axn dedulu…pastu depa pindah terus masuk satu channel full anime yg skrg ni dipanggil animax…:d

    yuyu hakusho? hohoh besh gak anime tu aku tgh jadikan anime project aku tu…skrg ni dah lebih kurang 40% siap…:d

  16. megumi says:

    Ueki memang orang yang terbaik di dunia ini

  17. chewfong says:

    this ”the law of ueki”video is my 1st love video!!!!:d:d:d:d

  18. rp says:

    helo guys….:)

  19. amieyz says:

    saye juge dah tengok cite nie sampei habis dari episod 1 – 51. blh tahan gak. kalo boleh mau tgk cite air gear lagi dlm DVD.

  20. LUQMAN says:

    :d korang patut tengok

  21. alie says:

    haha….mmg besh gler cter tu…sape x tgk mmg rugi…

  22. arys says:

    law of ueki memang BEST:)>-
    kalo nak kenal call 0142344236

  23. nitemare says:

    nk donload lgu ost ueki kt ne ek?
    aku cari x jmpak pown..
    hu3..
    cian kt aku..:((

  24. ayein says:

    yezza.. aku agree la memang law of ueki nih unik arr.. korank dah main game dier?? layan giler tuh..

  25. mindeye says:

    ader link2 torrent yang lain??
    aku nak gak…
    dari dulu aku trace
    citer nih masa aku kat jepun dulu…..

    sekarang nih limited
    sangat orang yang tau
    pasal citer ni…
    sebab tak popular….

    tuh yang susah nak cari
    tempat download…

  26. mindeye says:

    nitemare on January 30, 2007 at 10:01 pm said:

    nk donload lgu ost ueki kt ne ek?
    aku cari x jmpak pown..
    hu3..
    cian kt aku..:((

    nitemare….

    benda tuh ader dalam youtube….
    aku cuma tau…
    yang youtube.com
    leh download citer…

    tapi…
    memerlukan tool…..
    namer dier
    greasemonkey…
    tapi….
    aku dah try….
    dan dia nak lagi satu file….
    iaitu script@license untuk download…
    aku rasa ader web yang provide benda nih…

  27. shadowX_19 says:

    hohoh. aku pun minat anime ni. dah tgk dah anime die. memang best. idea dan jalan cerita pun bagus. kitar semula jadi konsep. :)

  28. aku pernah tengok anime The Law of Ueki.Best giler!
    :)>-

  29. kouson says:

    I have seen “the law of ueki” story… it touch my heart when i watching … the power to change trash into tree is a powerful power,it can be a recycle concep to all people /:) i also like his character behavier
    example:weird,smart and more,more…
    :o it is my favorite cartoon of all……..

  30. azmie says:

    well…no offense but I’m not that fanatic…/:)

  31. Sedrick24 says:

    etung law of ueki ang ganda nga nyan eh!!! sana nga magpalabas pa cla ng Season 2 nyan!!!! lagi ko yan pinanapanood malupetzzzzz.. ng anime yan palabas pa kau ng season 2!!!
    :x

  32. azmie says:

    Please use English when commenting. Cannot understand a word. Do you mean season 2 for Law Of Ueki?

  33. Jamet says:

    Woi mang dsini g ada Serial komiknya, klau da ksih thu dong…??????::((

  34. botak says:

    cite ni memang best tapi aku cuma sempat tengok sikit je sbb kena balik asrama. masa cuti baru tengok:((

  35. Hy says:

    who got play maplestory?

  36. azmie says:

    u meant the game or the anime version (got one ar?)

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p