• Me bro’s wedding

    Well this is a long one…3 days (well, 3 3/4 days actually B-) ) of my absence, lotsa things happened…so start dari mula…:D

    Pagi jumaat lepas bertolak dari PJ ke Kuala Kangsar, Perak untuk majlis akad nikah abang aku, perjalanan lebih kurang dalam 2 jam lebih gakler…bertolak time pepagi yang besh ni, pasal udara pon tengah sejuk…so rasa fresh ler…sampai air cond leh kuar asap pasal sejuk sangat…

    tu dia...asap kuaq tak ingat...
     

    depan tu kete bapak aku...
     

    sampai lebih kurang 1 jam lebih sebelum sembahyang jumaat, so lepakler kejap kat rumah bakal mertua abang aku, nak citer kat rumah biras ni, ader anak sungai mengalir kat belah tepi rumah, rumah laks keliling ader kawasan dusun…memang menyegarkan…satu lagi, aku difahamkan tak jauh dari belakang rumah depa ader kawasan air terjun lagi…besh tu!!! too bad aku tak sempat nak gi pasal kene attend majlis ni…

    waa...besh tu ader sungai kat tepi rumah
     
    tak ler beso maner...tapi sejuk gakler airnyer...
     

    pastu lepas sembahyang Jumaat, dalam 1 jam gitu majlis akad nikah berlangsung kat rumah mertua. Nak gelak gakler time tu, abang aku gabra gakler, sampai 3 kali nak sebut bebetol lafaz nikah tu, bukan aper, silap sebut jumlah hantaran tu ajer…spatutnyer RM1,101 (RM seribu seratus satu tunai), dier pi sebut RM1,100 (RM seribu seratus…tunai) =))

    Duit hantaran, dalam album gambo tu
     
    dan seutas rantai...
     

    abes ajer majlis tu kitaorang pon bergerak pegi ker Manjung, rumah tok pompuan aku, juge rumah pengantin laki, sebab ikut adat mana leh nak bermalam rumah pengantin pompuan, tambah laks kalau nak cari rumah rehat kat situ, memandangkan pasal musim cuti sekolah, so mesti susah nak cari yg vacant nyer.

    Esoknyer bergerak balik dari Manjung ke KK, dalam sejam lebih gakler perjalanannyer, aku bawak kete waja abang aku, komplen manjang pengantin laki ni, kata aku bawak berombak ler kete tu, mabuk ler aper ler…ngengade sgt… X( nasib baik ler dier pengantin kalu tak aku soh jalan kaki ajer..huhu 8-X , dah sampai tu sambutan diadakan dengan penoh istiadat dan meriah sangat…rasa kembang skejap dok kat rombongan pengantin laki, sakit muka aku kene lontar ngan beras…huhu, dalam belah petang balik semula ker manjung, pasal kenduri belah pengantin laki besoknyer plak kat manjung, tapi pengantin laki kene tinggal kat rumah pengantin pompuan pasal malam tu ader memacam program, aku dengo kater siap ader joget lambak tu, depa kater kat KK kalu malam kenduri tu wajib mesti ader joget lambak, haha sah abang aku kene tarik pakse soh joget…dier tak gheti mende sumer tu…huhuhu ;))

    Esoknyer hari Ahad pulak kat Manjung…ala lebih kurang cam belah pengantin pompuan nyer, cumer opposite ajer…meriah gak, pepagi start kenduri, orang VIP muncul…korang tengok sendiri gambar tu, teka saper…:-D

    datuk lat & his wife...
     

    kawan lamer parents aku, especially arwah mak aku, sanggup datang dari Ipoh dengan teksi nak datang jumpa kawan lamer…still ingat jalan kemari lagitu, pasal depa penah datang gak masa parents aku baru kawen dulu, kat Manjung gak, tima kaseh bebanyak ler sebab datang…it means a lot to us…especially to me… :D tapi depa tak sempat pon nak jengok pengantin pasal maser tu baru dalam kol 10 pagi, pengantin sampai dalam dekat zohor gitu…
    Petang nyer abah aku dan sorang member ajer balik ker PJ balik…dan aku lak balik besok pagi pasal awal pagi nak singgah ziarah kubur arwah mak aku, seblom ni tak menyempat2 nyer, pasal sebok prepare utk kenduri, mana naknyer sampai kol 3 pagi baru ler nak tido, letih tu…tambah lak mak sedara aku mintak aku stay so dier leh tumpang aku balik PJ esoknyer…so aku pon stay ler…

    Balik2 terus check internet, 3 hari dah tak check…ketagih siot…rasa cam 3 minggu jer tak bukak…huhu…tgk blog skali kene spam sampai 200 daa…rekod tu, dan malam seblom aku nak bergerak ker Perak tu, wordpress 2.0.3 plak baru release, tak sempat nak upgrade so biarler, sampai arini baru nak upgrade…dan aku gak baru upload pics from handphone N90 & 6670 aku…nak tgk selebihnyer sila ker page Gallery…thanx to all who wished for me bro…:-D

    ps: uploaded only half of the pics…will upload the rest later…:)>-

    Tags: , , , , , ,

21 Comments


  1. gie says:

    wah…cam best je…bro,ko bile lagi…nak gak merase nasi minyak.. =p~

  2. azmie says:

    gie on June 6, 2006 at 8:37 pm said:

    wah…cam best je…bro,ko bile lagi…nak gak merase nasi minyak.. =p~

    huhuhuhuhuh….ako balik aritu dah kene balun dek sumer orang tanyer soklan nih…letih nak menjawab…:-w

  3. KuSyafiq says:

    fulamak, jadi cam peti ais la plak :o

  4. dinswok says:

    pergh.. siap ada datuk lat lagie.. huhu~

  5. Zeo says:

    Lat dtg situ lukis kartun ker?

    PS: Cerita pasal kawin ni, wan antugile kawin ko pegi tak?

  6. momok says:

    :d soklan yg sentiasa menempel ditelinger ku jugak :-w

  7. azmie says:

    KuSyafiq on June 6, 2006 at 9:40 pm said:

    fulamak, jadi cam peti ais la plak :o

    tuler pasal…:o

    dinswok on June 7, 2006 at 12:52 am said:

    pergh.. siap ada datuk lat lagie.. huhu~

    kawan lamer…lamer beno tak jumpe…biler anak kawan kawen, jemputler datang…:)

    Zeo on June 7, 2006 at 9:47 am said:

    Lat dtg situ lukis kartun ker?

    PS: Cerita pasal kawin ni, wan antugile kawin ko pegi tak?

    pls read before posting…awat lak nak soh dier mai lukis…jemput dtg kenduri sbg tetamu ler…

    si wan tu tak sempat kot, psl dlm minggu ni aku kene p pahang lak, sepupu aku kawen…si wan wat katne ar?

    momok on June 7, 2006 at 12:19 pm said:

    :d soklan yg sentiasa menempel ditelinger ku jugak :-w

    tuler pasal…aku siap set bg jawapan…2019 baru kawen…huhuhu

  8. Zeo says:

    ako tertinggal ‘tak’. Lat dtg situ tak lukis kartun ker?

    Dia wat kat KL.

  9. azmie says:

    KL ajer? katne tu? kalu sempat insyaAllah aku datang ler kot…:)>-

  10. hepan says:

    waa… meriahnye.. congrats to ur bro yek. lapa la aku bace entry kawen neh… nak makan nasik minyak.. huhu

  11. aPis says:

    laa lat ke? aku igtkan husen abu hasan kahkah =))

  12. CypherHackz says:

    Ho3. Dah lama tak mandi sungai. Nak kene gi Ulu Yam nih.

  13. azmie says:

    hepan on June 7, 2006 at 11:01 pm said:

    waa… meriahnye.. congrats to ur bro yek. lapa la aku bace entry kawen neh… nak makan nasik minyak.. huhu

    tuler hang aku ajak tanak mai…huhu

    aPis on June 8, 2006 at 3:07 am said:

    laa lat ke? aku igtkan husen abu hasan kahkah =))

    hahah bukan…:-”

    CypherHackz on June 8, 2006 at 8:48 am said:

    Ho3. Dah lama tak mandi sungai. Nak kene gi Ulu Yam nih.

    gi kat jalan bentong lama kat gombak tu pon ader…syok gak tu…;)

  14. flowerbunkus says:

    waa…mane pengantin nye xnmpk pon..ermmm

  15. azmie says:

    Sila ke page gallery, link aku ader bagi kat bhg akhir entry aku tu…:)>-

  16. ZeMMs says:

    tak tahan siot tengok air-cond tuh… huhuuhu:-?:-?

  17. azmie says:

    ZeMMs on June 8, 2006 at 5:29 pm said:

    tak tahan siot tengok air-cond tuh… huhuuhu:-?:-?

    #:-s#:-s

  18. anasxz says:

    macam-macam adat nak kawin nieh.. bisa ko menolak adat2 yang tak berapa best tu azmi pabila ko kawen nanti?

    contohilah azmie.. anak soleh.. :d

  19. azmie says:

    saper kater tak best tu? eventho it was tiring…but it was still fun experience…:d

  20. odin says:

    Bro ..
    Keta apa tue ?

  21. azmie says:

    yg maner satu? yg dalam kete nyer ker or yg kete biru kat luar tu? kalu yg kt dalam tu kete ford sierra wagon, kete biru tu kete ford escort mk2 cosworth…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p