• vista desktop

    In response of gie‘s entry on his new desktop preview, and also Cake-san, I present to you, my current desktop…

     

     
     

    FYI the logon, boot screen image and theme sounds were also “vista”ish (dunno from real vista or not, but totally different and new from my view :D )

    Update:
    You can get the file “Vista Transformation Pack” via this LINK

44 Comments


  1. ejon says:

    menarik gak vista transformation ni

    tp yg media player tu bleh dolod Media Player 11 Beta Release

  2. azmie says:

    aku nyer tu mmg yg media player 11 ler…

  3. gie says:

    ejon on May 30, 2006 at 5:06 pm said:

    menarik gak vista transformation ni

    tp yg media player tu bleh dolod Media Player 11 Beta Release

    beta ke…?tah…aku ade pakai gak mp11 nie….lawa mmg lawa…huhu…

    azmie on May 30, 2006 at 6:23 pm said:

    aku nyer tu mmg yg media player 11 ler…

    dia ade dalam trnsformation pack tu ke…?aku memula nak gune ni gak…tapi,win aku sp2…dia kate ade error ape tah…kene mintak cd laa…sebab takut kang rosak win aku,aku tak pakai…hahaha…

    bro….yg mac tu,kalo nak cube,ble laa donlot…pi blog me…

  4. CypherHackz says:

    Ape ke bende nye tuh?

  5. dinswok says:

    ramainyer yang tayang dekstop huhu~~

    nak try gak skali vista transformation nie.

    My dekstop

  6. azmie says:

    gie on May 30, 2006 at 8:42 pm said:

    ejon on May 30, 2006 at 5:06 pm said:

    menarik gak vista transformation ni

    tp yg media player tu bleh dolod Media Player 11 Beta Release

    beta ke…?tah…aku ade pakai gak mp11 nie….lawa mmg lawa…huhu…

    azmie on May 30, 2006 at 6:23 pm said:

    aku nyer tu mmg yg media player 11 ler…

    dia ade dalam trnsformation pack tu ke…?aku memula nak gune ni gak…tapi,win aku sp2…dia kate ade error ape tah…kene mintak cd laa…sebab takut kang rosak win aku,aku tak pakai…hahaha…

    bro….yg mac tu,kalo nak cube,ble laa donlot…pi blog me…

    dier mintak cd tu, ko ignore ajer…tapi maser aku install takder lak mintak aper2…cumer maser kat install kat laptop aku kat rumah nun, dier mintak cd, pastu aku ignore ingatkan tak jadi ler…skali dah install…huhu

    CypherHackz on May 31, 2006 at 12:04 am said:

    Ape ke bende nye tuh?

    erk ni utk tukar visual styles ko kepada yg seiras seperti windows vista yg baru tu…aku dpt link ni tak ingat dari maner tapi aku rasa dari blog ko kot…tu yg heran ingatkan ko dah tau…:-”

    dinswok on May 31, 2006 at 1:29 am said:

    ramainyer yang tayang dekstop huhu~~

    nak try gak skali vista transformation nie.

    My dekstop

    dah tgk pon kat ko nyer blog…lupa nak boh reference utk ko nyer blog skali huhu…kalu ikutkan 3 orang cronies tunjuk mende desktop ni, cake san, din san & gie san…huhu

  7. dinswok says:

    BTW, aku dah donlod vista pack nie. Aku ske! aku ske! Fully changed-UI of Vista theme! SAngat hensem! Haha! But i think it took lots of space to be completely functioning, unless it will screw up or system. Tapi nasib baik pc aku pon dah ok die punyer spec. :d

  8. azraai says:

    tapi takde windows aero la.. tak syok argh…….

  9. azraai says:

    BTW, wordspew tu version brape dan ko donlod kat mana

  10. novatech says:

    hew hew.. sama cam theme yg aku buat kat koputer kolej :D chantek :)>-

  11. KuSyafiq says:

    hheheh, aku pon gune theme nih, tapi kolor laen sket :)

  12. azmie says:

    dinswok on May 31, 2006 at 2:34 pm said:

    BTW, aku dah donlod vista pack nie. Aku ske! aku ske! Fully changed-UI of Vista theme! SAngat hensem! Haha! But i think it took lots of space to be completely functioning, unless it will screw up or system. Tapi nasib baik pc aku pon dah ok die punyer spec. :d

    a’a aritu aku guner tetiba system halted…ntah aperhal sebelom ni tak penah2 kene camtu pon :-?

    azraai on May 31, 2006 at 8:03 pm said:

    tapi takde windows aero la.. tak syok argh…….

    windows aero ni camner ek? aku dulu pakai styleXP banyak jumper theme2 camtu..aeroglass ler aperler…macam2 lg…

    azraai on May 31, 2006 at 8:04 pm said:

    BTW, wordspew tu version brape dan ko donlod kat mana

    wordspew version ni byk kesamaan ngan original nyer wordspew, cuma penambahan “spam protection” (ntah ler betul2 efektif ker idak pasal belom kene attack ngan spam lg)

    novatech on May 31, 2006 at 9:51 pm said:

    hew hew.. sama cam theme yg aku buat kat koputer kolej :D chantek :)>-

    ko buat theme ker nova? terer gak ko ek…:)

  13. azmie says:

    KuSyafiq on June 1, 2006 at 7:27 am said:

    hheheh, aku pon gune theme nih, tapi kolor laen sket :)

    erk tak perasan ko baru post kat sini…huhu :joget

  14. azraai says:

    check sini pasal windows aero tapi sape pakai pirate version vista nnt takleh guna dan korang memerlukan 800MB of Memory kalo guna windows aero ni.

  15. azraai says:

    BTW, aku lagi ske Brushed dari Vista

  16. dinswok says:

    Brushed? Theme MacOS?? :-?

  17. azmie says:

    azraai on June 1, 2006 at 12:18 pm said:

    check sini pasal windows aero tapi sape pakai pirate version vista nnt takleh guna dan korang memerlukan 800MB of Memory kalo guna windows aero ni.

    ic…maksudnyer skrg ni transparent ler…yg aku gune skrg ni ader gak, tapi tak baper perfect sgt…tambah laie dier jadi lembab sket…so mmg patut ler kalu vista yg ori require memory yg byk…

    azraai on June 1, 2006 at 12:19 pm said:

    BTW, aku lagi ske Brushed dari Vista

    brushed tu…cam yg gie ngan cake tunjuk tu ker?

    dinswok on June 1, 2006 at 2:04 pm said:

    Brushed? Theme MacOS?? :-?

    adakah dier merujuk yg ko nyer theme tu din?

    tapikan kalu nak compare ngan yg ori, mmg jauh bezanyer…aku berharap sgt dpt tgk folder rotation seperti yg ditunjuk dlm demo dier..

  18. azraai says:

    azraai on June 1, 2006 at 12:19 pm said:
    BTW, aku lagi ske Brushed dari Vista

    brushed tu…cam yg gie ngan cake tunjuk tu ker?

    bukan ler yg tu aqua, brushed yg silver sket tu.

  19. azraai says:

    per jadik ngan komen aku yg kat atas tu yek

  20. bardiey says:

    dinswok on May 31, 2006 at 1:29 am said:

    ramainyer yang tayang dekstop huhu~~

    nak try gak skali vista transformation nie.

    My dekstop

    feeling² pakai Mac ke din..hurmm

    Desktop aku buruk. Admire desktop orang lain.

    Jeles lalu benci ( epan tau ape maksud nih )

    hahahahahahhaa

    saiko.

  21. dinswok says:

    azraai on June 1, 2006 at 6:52 pm said:

    azraai on June 1, 2006 at 12:19 pm said:
    BTW, aku lagi ske Brushed dari Vista

    brushed tu…cam yg gie ngan cake tunjuk tu ker?

    bukan ler yg tu aqua, brushed yg silver sket tu.

    Dulu aku penah pakai brush!! KAler die silver sket.. hew hew~

  22. gie says:

    bro…camne nak buat kat image tu ade tulisan dia ek…ade adjust pape code dia ke

  23. azraai says:

    baru jek test vista tu. tak brape best la. tapi ada bug bila uninstall nnt.

  24. ikram_zidane says:

    aku nyer komp rosak… tapi aku nyer desktop macam biasa je.. takde apa ubah pun.. warna background itam.. sebab taknak rosakkan mata…

  25. Zeo says:

    Macam sak je korang ni pos desktop. Semua gila babing makan resource tak ingat. Korang nya RAM baper juta a? desktop ako ciput hanya mampu Windows Classic jer :malu

  26. dinswok says:

    Zeo on June 2, 2006 at 6:31 pm said:

    Macam sak je korang ni pos desktop. Semua gila babing makan resource tak ingat. Korang nya RAM baper juta a? desktop ako ciput hanya mampu Windows Classic jer :malu

    Just for the powerful one. Haha!

    Tapi azmie.. nape yg ko nyer xder transparent?? Aku nyer transparent abis.

  27. gie says:

    bukan ke trnsparent tu ble adjust nak camne…huhuh… :)

  28. azmie says:

    uiks skali banyak nak quote msg, so aku ringkaskan ajer mengikut urutan:

    azraai: aper kene ngan komen anda? sila kasitau sbb aku mmg tatau…huhu
    bardiey: desktop aku pon tak ler hebat maner…admire org nye lebey2…
    dinswok: aper da ko quote maner satu ni?
    gie: ko refer yg maner ni gie?
    ikram: lagi baik kalu blank desktop…less memory-consuming…
    zeo: RAM aku power…no hal…huhu
    dinswok: leh configure maa…
    gie: yep…leh configure…too much transparent pon tak bagus…

    wargh…penat giler baru balik dari majlis b’sanding&kenduri abg aku…(:|

  29. gie says:

    light box laa bro…camne nak ade description bawah gambar tu

  30. dinswok says:

    lightbox2.0 dah set ada description kan??? Aku penah try lightbox2.0 & tgh pk nak letak kat blog akuh. Huhu~

  31. azmie says:

    gie on June 5, 2006 at 9:18 pm said:

    light box laa bro…camne nak ade description bawah gambar tu

    utk tag href tu, ko boh tag title=”” lepas url dier…

    dinswok on June 6, 2006 at 12:53 am said:

    lightbox2.0 dah set ada description kan??? Aku penah try lightbox2.0 & tgh pk nak letak kat blog akuh. Huhu~

    mmg ader pon…tapi kalu ko pakai fancy tooltips takkan kuar description kot…

  32. mr.eims says:

    ako pun guna light box and berpuas hati dengannye… huhu~ ;) kalau ade banyak gamba dalam 1 page dia buleh buat macam galleri dimana leh klik button next je untuk ke gambar seterusnye..

    anyway.. berbalik kepada post.. erm.. best ke pakai Vista Transformation Pack? lagi berat tak PC? lagi banyak functions? lagi senang untuk melakkan kerja2 harian..? :-?

  33. anasxz says:

    aduh.. banyak orang komen daa.. tak minat lak aku nak tukar2 theme nieh.. guna theme yg ada ja lah.. huhu :joget nanti ah cuba theme ko nie azmie..

  34. dinswok says:

    mr.eims on June 6, 2006 at 3:26 pm said:

    ako pun guna light box and berpuas hati dengannye… huhu~ ;) kalau ade banyak gamba dalam 1 page dia buleh buat macam galleri dimana leh klik button next je untuk ke gambar seterusnye..

    anyway.. berbalik kepada post.. erm.. best ke pakai Vista Transformation Pack? lagi berat tak PC? lagi banyak functions? lagi senang untuk melakkan kerja2 harian..? :-?

    Laptop aku yg berspesifikasi 512 DDR RAM, 60HD, AMD Turion64, ngan ATI Radeon Xpress200M takder masalah pon. Keje still smooth.

    Best pakai vista transformation nie. Fully changed into Vista lar..

  35. azmie says:

    mr.eims on June 6, 2006 at 3:26 pm said:

    ako pun guna light box and berpuas hati dengannye… huhu~ ;) kalau ade banyak gamba dalam 1 page dia buleh buat macam galleri dimana leh klik button next je untuk ke gambar seterusnye..

    anyway.. berbalik kepada post.. erm.. best ke pakai Vista Transformation Pack? lagi berat tak PC? lagi banyak functions? lagi senang untuk melakkan kerja2 harian..? :-?

    erk aku guna ni kalu stakat surf net tadak hal, tapi sakit ati biler guner notepad…jadi cam lembab sket pasal transparency dier tu

    anasxz on June 6, 2006 at 5:19 pm said:

    aduh.. banyak orang komen daa.. tak minat lak aku nak tukar2 theme nieh.. guna theme yg ada ja lah.. huhu :joget nanti ah cuba theme ko nie azmie..

    huhu bukan akunyer ler…aku pon dload dari orang gak…

    dinswok on June 6, 2006 at 5:27 pm said:

    mr.eims on June 6, 2006 at 3:26 pm said:

    ako pun guna light box and berpuas hati dengannye… huhu~ ;) kalau ade banyak gamba dalam 1 page dia buleh buat macam galleri dimana leh klik button next je untuk ke gambar seterusnye..

    anyway.. berbalik kepada post.. erm.. best ke pakai Vista Transformation Pack? lagi berat tak PC? lagi banyak functions? lagi senang untuk melakkan kerja2 harian..? :-?

    Laptop aku yg berspesifikasi 512 DDR RAM, 60HD, AMD Turion64, ngan ATI Radeon Xpress200M takder masalah pon. Keje still smooth.

    Best pakai vista transformation nie. Fully changed into Vista lar..

    tak fully sangat laie…:-“

  36. gie says:

    pelik laaa…rasenyer,tak same ngan bro nyer kot…me pakai yg zeo nyer,takde tukar pape… :-?

  37. azmie says:

    erk aper prob ko tu gie? aku guner takder aper2 masalah pon…

  38. azmie says:

    ahaks aku dah tukar selera ler plaks…tak minat vista dah…guner yg gie bagi link kat pos dlm blog dier tu…huhu

  39. mr.eims says:

    fuly change means ko punye desktop jadi 3d ke? :o

  40. azmie says:

    ko tanyer kat aku ker ni eims? yg jawab tu actually dinswok…dier kater fully change into vista, tapi tak 100% actually…:d

  41. dinswok says:

    ha’ah.. tak 100% sgt lar.. tapi nampak cam vista ar… Kalo nak 3d sume tu.. x mungkin kut..

  42. azmie says:

    mana ler leh nk compare ngan vista bebetol…feature sebenar dier lagi canggih manggih…huhu

  43. drusoft says:

    Absolutelly :) Vista Transformation Pack aku penah tgk, rasenye ade sikit macam Vista Beta 1 (built 5112) punya interface (latest CTP built is 5384). Features memang sangat2 berbeza la of course. Neway, nak buat 3D effect untuk WinXP boleh try SphereXP(Shareware).
    Good Luck :)

  44. azmie says:

    ekceli aku prefer yg one click install terus siap sumer…leceh ler nak pakai sware memacam ni…pasal aku pon dulu penah guner styleXP, yzDock dan memacam laie…:)

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p