• Gempax.net

    Well it’s a lil bit late to tell y’all about this but last week I decided to register for a new domain name, and I have been asking favours from my fellow bloggers especially in WBC to suggest an appropriate name, and in the end I figured the name by myself, just popped out from my mind, Gempax.net, the other extension, such as Gempax.com was owned by a company outside from Malaysia, so the more reason I had to register for the name. And yeah, there was also Gempak.com, .net and everything but they were either static page, already owned, or opened for bidding, if that’s the case then it would certainly be sold at a high price…furthermore I personally prefer to own a .net extension… .com and others were like too formal if you get my drift. :->

    So the reason I registered? Simple, I figured that some user maybe will feel uncomfortable when hosting under me, like example amad.azmie.net, yeah the domain azmie.net, was kinda not GLAMOUR, unsuitable and all that. So if I find a new name that points to my current hosting then it wouldn’t be all that bad. (yeah, me, always cared and curious about other people’s thoughts)

    And yes there’re other reason as well, like MAYBE I will create a community forum just for fun. Or a portfolio of myself, like winter said in one of his postings in WBC.

    Besides, if I ever felt that it will be non-useful, just left it like that and wait until it expires…there, all done…:-D

    And now my site is officially known by the name Azmie.net as well as Gempax.net (take note pls). So for those who’re looking for one (hosting under me), why don’t you drop by at my page HERE

35 Comments


  1. dinswok says:

    owh c’mon… username.azmie.net makes you glamour… haha!

  2. ejon says:

    uuu.. kalo camtu aku nak buat username.faizulzone.silenteve.net leh tak.. ahahah

  3. azmie says:

    dinswok on May 11, 2006 at 8:36 pm said:

    owh c’mon… username.azmie.net makes you glamour… haha!

    you really think so??? naah…just kidding wiv me rite? 8-|

    ejon on May 11, 2006 at 9:16 pm said:

    uuu.. kalo camtu aku nak buat username.faizulzone.silenteve.net leh tak.. ahahah

    awat tak boh satu ayat terus…huhuhu

  4. shazni says:

    :malu
    tq azmie
    tolong tunjuk ajar aku !!!

  5. azmie says:

    anytime shazni…just msg me…:d

  6. winter says:

    huhuhu.. bole la buat gathering lepas neh :D

  7. ikoko says:

    pergh.. gempax.net tuh..

  8. shazni says:

    winter on May 12, 2006 at 12:04 am said:

    huhuhu.. bole la buat gathering lepas neh :D

    buat gathering kroni hepan dan azmi..

  9. azzam# says:

    Good Job! :joget

  10. azmie says:

    winter on May 12, 2006 at 12:04 am said:

    huhuhu.. bole la buat gathering lepas neh :D

    aku on jer…huhu

    ikoko on May 12, 2006 at 2:30 am said:

    pergh.. gempax.net tuh..

    :d

    shazni on May 12, 2006 at 3:00 am said:

    winter on May 12, 2006 at 12:04 am said:

    huhuhu.. bole la buat gathering lepas neh :D

    buat gathering kroni hepan dan azmi..

    bole bole…no hal :d

    azzam# on May 12, 2006 at 5:10 am said:

    Good Job! :joget

    thx…do I know u?

  11. gie says:

    waaaaa….site aku down lagi…sob2…weh…barang dah sampai…tapi,ade berita sedih…erm…takpelaa…nanti kalo sempat,aku ym…erm…duit aku masuk malam nie atau esok,takpun ahad…hehehe…tq ek bro….

  12. azmie says:

    ape kater ko mengGEMPAXkan diri under hosting aku jerlar…huhu

    barang dah sampai? lega rasanyer…erk berita sedih? naper? ader sesuatu jadi kat barang tu ker? kasitau samer aku, pepahal berlaku aku nk report kat poslaju nnt…

  13. ikram_zidane says:

    apasal ramai orang makin nak bukak hosting sendiri ni ?:-?

  14. azmie says:

    maksud ko bukak utk hosting under domain tu ker?

    pertama: disebabkan oleh extra space yg rasa rugi kalau tak digunakan
    kedua: hosting guner skrg ni (aku & winter) rawks! byk kemudahan
    ketiga: subdomain diberikan “unlimited”, besenyer ader had, begitu juga ngan lain, spt database, email account dsb…alang2 dah camtu aper lagi…huhu

  15. ikram_zidane says:

    o.. ye ke ??
    kalau bab2 bagi nama tu.. bagus la nama tu.. kalau aku, aku suka nama english ke creative memain nyer nama.. macam paperorange.com .. mouseykitten.com kittylab.com ke camellab.com ke welovedisc.com ke.. alienbell.com ke.. bantai je.. itu pendapat je..

  16. azmie says:

    owh you meant the domain name? huhu iyerlar, reason dier spt yg aku ckp dlm entry aku atas tu…:malu

    yg komen aku sebelom ni mengenai hosting, specs dier mmg bagus, dari exabytes :d

  17. gie says:

    bro…barang takde masalah…tapi,ade la kes seangkatan denganya…erm…winter kate,ble gune domain,tumpang hosting…add on domain…hehehe..kalo ble…nak menumpang sekejap….ble ke bro…?:malu

  18. azmie says:

    ahaks ko nak winter nyer ker aku nyer? aku pon tak baper paham fungsi mende2 tu lagi…tapi ko mmg leh akses control panel utk domain name ko tak? aku rasa itu yg paling penting dulu…

  19. gie says:

    erm…bro nyer ble tak…kronie epan dah sendat laa…lagi dia main karoke…kang abis plak…bro nyer,baru lagi kan…tumpang sket sebelom hosting aku selesai masalah dia…ble ek…erm…nanti me bagitau…tgh busy nie…takut tak sempat je.. :d

  20. azmie says:

    okies np…:d

  21. c4stello says:

    congrat azmie!
    dah ada kroni sendiri :)>-

  22. ejon says:

    gie on May 12, 2006 at 1:01 pm said:

    erm…bro nyer ble tak…kronie epan dah sendat laa…lagi dia main karoke…kang abis plak…bro nyer,baru lagi kan…tumpang sket sebelom hosting aku selesai masalah dia…ble ek…erm…nanti me bagitau…tgh busy nie…takut tak sempat je.. :d

    lupa plak.. azmie punya bw melambak lagi, so sape under dia, sila la share movie.. wahahah :joget

  23. azmie says:

    c4stello on May 12, 2006 at 2:57 pm said:

    congrat azmie!
    dah ada kroni sendiri :)>-

    thx c4stello

    ejon on May 12, 2006 at 3:04 pm said:

    gie on May 12, 2006 at 1:01 pm said:

    erm…bro nyer ble tak…kronie epan dah sendat laa…lagi dia main karoke…kang abis plak…bro nyer,baru lagi kan…tumpang sket sebelom hosting aku selesai masalah dia…ble ek…erm…nanti me bagitau…tgh busy nie…takut tak sempat je.. :d

    lupa plak.. azmie punya bw melambak lagi, so sape under dia, sila la share movie.. wahahah :joget

    heh ringan2 leh ler ejon…

  24. c4stello says:

    thanx for the momok :)>-

  25. anasxz says:

    erm… nak ke blog aku guna hosting gempax.net tu :-w

  26. azmie says:

    c4stello on May 13, 2006 at 3:36 pm said:

    thanx for the momok :)>-

    np…:d

    anasxz on May 14, 2006 at 10:10 am said:

    erm… nak ke blog aku guna hosting gempax.net tu :-w

    erk? tak paham…you should read the T&C…gi ker link ni

  27. korokmu says:

    untuk page http://www.gempax.net tu, aku rase daripada ko redirect ke laman web ko, baik ko buat page baru. aku cadangkan ko buat rss aggregator, macam sarawho.com, script dier buleh amik percume je dekat sini ( http://lylina.sourceforge.net/ ). kalo ariffsamani http://www.fwenz.info dier buat directory blogger. kalo ko pulak buatla aggregator utk blogger

  28. azmie says:

    that explains kandungan site ko tu…:-?

    buat page baru? camner nak buat tu? bole ker dibuat dlm hosting aku yg azmie.net tu ek? takperler nnt aku try usyar dari control panel tgk camner…aku pon bukan gheti sgt…psl yg ajar aku buat mende ni pon dari hosting provider aku gak…:malu

  29. c4stello says:

    takpe mie… cuba sampai faham nnt memember boleh ambil ilmu dari ko :D

  30. azmie says:

    yeah, takper…slow slow belajar dulu…lamer2 nnt bole ler tu…huhuhu thx c4stello! :d

  31. azraai says:

    Haha… pasni sapa nak kongsi ngan aku bleh gak…. aku pun byk space tak guna ni

  32. azmie says:

    baper beso capacity ko azraai?

  33. azraai says:

    aku ada dlm 500Mb dgn unlimited bandwith. aku baru guna dalam 30Mb jek.

  34. azmie says:

    unlimited bandwidth tu yg besh tu…ape kate ko wat mp3 database…boh lagu2 yg besh…:d

  35. azraai says:

    azmie on May 20, 2006 at 3:27 pm said:

    unlimited bandwidth tu yg besh tu…ape kate ko wat mp3 database…boh lagu2 yg besh…:d

    pastu aku kena ngan IPO kang….

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p